URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2016, 12:34

Oradea. Instrucţiuni de folosinţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

E lăudabil ca în calitate de slujbaş al Primăriei să ai o idee, să accesezi bani europeni şi să pui în practică planurile de dezvoltare a urbei. Dar greul abia după asta urmează. Degeaba bagi 20 milioane euro în Cetate dacă habar nu ai cum să o pui în valoare.

Edilii trebuie să fie conştienţi că cei chemaţi să dea efectiv viaţă Cetăţii, adică privaţii, nu sunt duşmanii poporului. Să le ceri să facă investiţii de sute de mii de euro în cafenele, restaurante şi cofetării, dar tu să scoţi la licitaţie automate de cafea, sucuri şi sandviciuri nu e doar o tâmpenie managerială, ci şi o nesimţire faţă de patronii oneşti.

În Piaţa Unirii pui un ditamai ecranul ca să vadă lumea meciurile. Apoi vin ambulanţii care vând doar berea celui care a amplasat ecranul. Cu ce se aleg birtaşii din zonă, cei care zi de zi duc greul? Spectatorii vor bea bere de la dugheană, iar localurile vor fi doar pe post de WC-uri publice.

Dacă ştiai că în aprilie Aquapark-ul va fi gata, nu te apuci în mai să dai anunţuri de angajare a personalului. Dacă Dealul Ciuperca e gata din iarnă, nu cauţi abia prin iunie investitori care să poată oferi un suc şi o îngheţată.

Investitorii privaţi nu trebuie jupuiţi cu taxe şi impozite aberante, pentru că de acum înainte ei pun în valoare noile investiţii. Aquapark-ul, Ciuperca, Cetatea sunt obiective care în sine nu vor fi niciodată rentabile, la fel ca Teatrul sau Filarmonica. Marele câştig al Primăriei este că toate contribuie la sporirea gradului de confort şi mulţumire al orădenilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
@TDS
CAUTA IN ARHIVA la tine.
Postat 08 Iunie 2016, 13:02 de User anonimizat
!!!!!
@CHRIS: SIGUR NU !
Postat 08 Iunie 2016, 12:52 de TDS
@tds
ai spus: "bolojan esti o ****". ca de fiecare data nu esti la subiect si scrii creanga citate din dex. despre doctrina numai de bine. se poate gasi in arhiva poti si tu ca ai optiunea din cont"articole la care am comentat"
Postat 08 Iunie 2016, 12:29 de User anonimizat
POATE JAPITA
@CHRIS: Este posibil sa fi folosit "JAPITA"! Conform DEX, JAPITA poate fi "persoana fara caracter". Ceea ce pot sustine in continuare cel putin vis-a-vis de o anumita HCL ! Nu mai descriu pentru a nu fi acuzat ca sunt "repetitiv"! ( desi tot conform DEX si ****= om fara caracter dar suna mai urat !)
Postat 08 Iunie 2016, 09:31 de TDS
!
@CHRIS: Gaseste-l !
Postat 08 Iunie 2016, 09:26 de TDS
@tds@MODERATOR
pentru moderator mai ai un client vocilebihoreanului29 care exagereaza in ineptii si jigniri. iar pentru tds imi aduc bine aminte un comentariu in care il faceai **** pe bolojan. sunt sigur de asta. asa ca nici gura nu-ti pute dar nici usturoi nu mananci. ca sa nu reamintesc atacurile la viata personala a lui bolojan cu spitalul cfr cu if si altele. asa ca mucles.
Postat 08 Iunie 2016, 09:23 de User anonimizat
CORECTARE
...postari...(un i)
Postat 08 Iunie 2016, 09:12 de TDS
!!!!!
@anticomunist: Eu unul nu am facut ! In schimb daca am atentionat asupra unei greseli gramaticale comise mi s-a raspuns : "Bine ca esti tu destept ". Merge ? Eu zic ca nu! Pana la urma Agentul Termic nu ne spune ce s-a luat ! Fiecare interpreteaza cum crede ! Mie colegii de postarii imi tot REPETA nu ca am luat CI SA IAU: MEDICAMENTE ! CHRIS imi tot scrie numele de parca n-ar sti toata Primaria cine este TDS ! OK si asta daca lui ii face placere ! Dar parca se lucreaza cu masuri diferite ! Zic si eu....
Postat 08 Iunie 2016, 09:10 de TDS
@TDS
Cu toata dragostea, dar jigniri la adresa redactorilor, la modul foarte direct, nume si prenume, tin eu minte cateva, asta in conditiile in care n-am stat sa le contorizez. In concluzie nu va dati fete mari pe aici, ca nu tine. Ca intre noi postacii (nu in sensul peiorativ), ne mai "gratulam", asta e, face parte, cum ar veni, din "riscurile meseriei". Ce face AgentulTermic, e in opinia mea jignire clara. Nu poti sa arunci, chiar asa, cu acuzatiile (grave), cum ar fi luare de mita sau foloase necuvenite, fara sa ai dovezi. Nu stiu, zic si eu!
Postat 08 Iunie 2016, 09:02 de User anonimizat
opozitie platita?
Foarte interesant este ca numai dupa alegeri ati observat incompetenta celor din primarie, pana acum totul era in regula!
Postat 08 Iunie 2016, 08:51 de oradean001
DE VORBA CU MODERATORUL 2
@Moderator: Pledoaria era pentru mine! Daca nu s-a inteles ce am vrut sa reliefez, asta e! Daca insa s-a inteles e destul de grav...
Postat 08 Iunie 2016, 07:30 de TDS
DE VORBA CU MODERATORUL
@Moderator: Faptul ca acelora care scriem ANTi BOLOJAN ni se recomanda REPETITIV MEDICAMENTE, INTERNARI, CAMASI DE FORTA nu este o problema? Faptul ca unora NI SE DEZVALUIE numele ( ce sa spun, e si greu de dibuit!l nu este o problema? Faptul ca persoane din redactie II ATACA la modul direct pe unii dintre noi(cunoscandu-ne personal) NU ESTE O PROBLEMA? Se tot spune aici: esti musafir in casa noastra, deci accepti regulile noastre! De acord! Doar ca nu suntem intr-o casa pur si simplu...personala! Ne aflam totusi intr-un spatiu definit UNANIM PUBLIC! Nu jignim dar nici redactorii sa nu-si permita sa se adreseze asa, de-an...moneda Botswanei! Pana la urma orice deschidere a unui articol inseamna implicit si o lecturare a cel putin unei reclame! Cu alte cuvinte si Bihoreanul are un avantaj de natura economica!
Postat 07 Iunie 2016, 23:15 de TDS
RE: DE VORBA CU MODERATORUL
TDS, nu exagera! Polemicile sunt una, invectivele altceva. Spaţiul este public, dar răspunderea este "privată", a noastră, pentru tot ce apare, şi sub semnăturile noastre, şi sub ale comentatorilor. Plus de asta, Agentul termic ne jignea în mod repetat. Azi s-a umplut paharul.
Postat 07 Iunie 2016, 23:46 de Moderator
Respect Mircea Chirilă
În rest nu mai sunt cuvinte de spus
Postat 07 Iunie 2016, 18:36 de vocilebihoreanului29
//
Cine e moderatorul??
Postat 07 Iunie 2016, 16:05 de Tinas
lasa Chirila...
...ca luati voi cetatea in administrare, sa faceti banu', sau unde bati ? Sau ai luat deja de la Ramada si de la barbatul lui Anca Sas si te-ai apucat sa scrii crezand ca rezolvi tu problema ? :))))))))))))
Postat 07 Iunie 2016, 13:19 de AgentulTermic
RE: lasa Chirila...
Bună ziua, ca urmare a încălcării repetate a politicii de postare a comentariilor pe www.eBihoreanul.ro, accesul dvs. la acest serviciu a fost restricţionat pentru 3 zile. În cazul în care după reactivarea user-ului veţi continua să postaţi comentarii repetitive, cu limbaj licenţios, injurii ori atacuri la persoană, contul dvs. pe acest site va fi banat permanent. Dacă aveţi nelămuiri pe această temă, vă rugăm să ne scrieți la adresa redactia@bihormedia.ro
Postat 07 Iunie 2016, 14:25 de Moderator
e numai piata unora?
Ce greutati duc birtasii din zona? Le e frica de un pic de concurenta? Sa puna si ei ecrane...
Postat 07 Iunie 2016, 12:46 de liberalul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON