URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2014, 21:08

S-au răzgândit! Consiliul Local a aprobat reluarea exproprierilor pentru viitorul drum expres

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drumul rapid a prins viteză. La numai o săptămână după ce a respins prin vot exproprierea celui de-al doilea tronson din viitorul drum expres, Consiliul Local s-a răzgândit.

Reuniţi în şedinţă extraordinară aleşii orădenilor au aprobat joi, fără multe comentarii, exproprierea imobilelor de pe tronsonul doi delimitat de străzile Graurilor şi Gheorghe Doja şi chiar au adăugat coridorului de expropriere proprietăţile de pe tronsonul trei dintre străzile Gheorghe Doja şi Louis Pasteur.

Declanşarea procedurii de expropriere a fost aprobată cu 19 voturi "pentru" din partea foştilor aliaţi din USL la care s-au raliat în mod surprinzător şi reprezentanţii PDL. Democrat-liberalul Cristian Puşcaş, un critic acid al modului arogant în care municipalitatea problema exproprierilor, şi-a mai îndulcit tonul faţă de abordarea de săptămâna trecută.

"Grupul de consilieri PDL va vota "pentru" la ambele proiecte, dar cerem ca de aici înainte la fiecare şedinţă de Consiliu Local să există o informare sumară cu privire la acest proiect", a spus Puşcaş.

PDL-istul a mai spus că aşteaptă de la municipalitate o schimbare de atitudine faţă de orădenii expropriaţi, astfel încât aceştia din urmă să fie informaţi din timp atât cu privire la declanşarea procedurii cât şi despre despăgubirile pe care le vor primi.

Practic, prin cele două hotărâri adoptate joi, consilierii locali au eliberat calea viitorului drum expres, aprobând trecerea în proprietatea municipiului a peste 40 de terenuri, patru case şi două garaje situate pe tronsonul delimitat de străzile Graurilor şi Louis Pasteur. Potrivit evaluatorilor municipalităţii, despăgubirile acordate orădenilor lăsaţi fără proprietăţi se vor ridica la circa 2,8 milioane lei.

Construcţia drumului expres, proiect în valoare de circa 15 milioane euro, are ca scop decongestionarea traficului rutier de pe străzile Magheru, Republicii şi Ştefan cel Mare şi va trebui finalizată până la sfârşitul anului viitor.

Citeşte pe aceeaşi temă şi:

"S-a blocat drumul rapid! Consiliul Local a respins declanşarea exproprierilor de pe al doilea tronson"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
intrebarre
intreb si eu, ce dezvoltare dementiala va aduce acest drum? era un idiot aici care zicea ca se va ajunge in 5 minute din oncea in clujului, pot spune ca am casa acolo si intreb >?vor fi zilnic mii de idiotzi care vor circula pe acolo cu 100 la ora, si zi si noapte.au spus ca fac acest drum sa ajute circulatia pe magheru. CAnd erau semafoare cozle de masini erau la facultatea de drept, de la TURBO_GIRATIE, cozile sunt dincolo de gara.DE CE SUNTETI ASA DE OLIGOFRENI SA CHELTUITI PE UN DRUM 16 MILIOANE DE EURO, CA SA CORECTEZE O INTERSECTIE FACUTA CU 3 MILIOANE, DE CE NU S-AU ALOCAT ATUNCI 18-20 DE MILIOANE SA FACA PASAJE SAU TUNELURI, SI SA REZOLVE INTERSECTIA?spaga era tot atat, se da la valoarea constructiei, au distrus linistea a mii de oradeni, ca sa circule micobuze si camioane noapte prin gradinile noastre(stau si eu acolo), si mare lucru nu vor rezolva daca o ia dealul la vale, poate veti avea un drum extraordinar de scump de intretinut, TRIST, DOMNILOR DIN PRIMARIE, SUNT CURIOS, CINE A AVUT ACEASTA IDEE A DRUMULUI EXPRES, MACAR SA SI-O ASUME IN FATA ORADENILOR.
Postat 02 Martie 2014, 11:52 de gino
DAVID bolojan
Lasati prostu ca n-aveti sanse..imi pare rau pt cei cu probleme..doar in instanta...si sanatate...si nervi//PARU...
Postat 01 Martie 2014, 17:07 de io
@david
Lasa, nu te m,ai izmeni, te-am ghicit, esti uslamist pur-sange (uslamist=cretin). N-o stii pe asta, n-o stii pe cealalta, dar ai ,,pareri", iubesti ,,progresul". Pai mai desteptule, daca ar veni maine asta pe care-l pupi in cur*te, bolovanul si te-ar scoate din apartamentul pe care ti l-a facut cadou iliescu si te-ar ,,despagubi" cat sa nu-ti poti lua nicio uscatorie neamenajata, ce-ai zice ?! Ai mai iubi ,,progresul" ?! Atunci sa vezi ce nervi ai avea, boule ! Si acum sa-ti fac tie si cretinilor ca tine un upgrade, poate ati uitat ce hoti ati votat sa ne conduca,citez : ,,Aleşii orădenilor au decis să achiziţioneze în numele oraşului un teren de 6.459 de metri pătraţi în zona străzilor Xenopol şi Oneştilor. Terenul aparţine firmei Sinteza, aici funcţionând în trecut secţia de acid acetilsalicilic a fostei întreprinderi Sinteza, şi a fost evaluat la 82 euro metrul pătrat, adică peste 529.000 euro în total . Oraşul nu va plăti, însă, niciun leu pentru teren, căci îl va achiziţiona în compensare cu datoriile pe care firma Sinteza le are la bugetul local şi cu cele aferente anilor 2014 şi 2015, respectiv cu datoriile către Electrocentrale scadente la 31 ianuarie 2014. Pe acest teren, Primăria va amenaja un parc.Pe lângă acest teren, Sinteza mai păstrează în zonă un teren de aproximativ 65.000 de metri pătraţi”.“Consiliul Local a aprobat primul coridor de expropriere a imobilelor din calea viitoarei şosele. Delimitat de strada Făcliei şi dealul Ciuperca, acesta înaintează paralel cu linia ferată şi afectează patru case situate la intersecţia cu străzile Piatra Craiului şi Adevărului, trei anexe şi alte construcţii, în suprafaţă totală de 2.100 metri pătraţi, precum şi alţi 5.500 mp de teren liber.Conform Alasso Company, evaluatorul tocmit de Primărie, oraşul va cheltui 2,2 milioane lei cu răscumpărarea bunurilor. Expropriaţii vor fi despăgubiţi la preţul pieţei, cu 24,4 euro pentru metrul pătrat de teren, şi cu sume între 286 şi 878 euro/mp de construcţie”.Asadar este vorba de un pret de 24,4 euro/mp si un altul de 82 euro/mp compensabil in datorii-atentie!!!! cand la Sinteza mai este teren in suprafatade 65 mii mp,adica de ce nu s-a conversat toata datoria la pretul de 24… de euro/mp si in loc de 6 mii mp s-ar fi luat o suprafata de patru ori mai mare ca de,,, e de unde…
Postat 01 Martie 2014, 07:34 de .
@.
eu sustin progresul si ma enerveaza cei care i se opun. Nu stiu valoarea terenului din zonele respective si nu stiu de unde ai scos cei 24 euro/mp. In al doilea rand nu sunt usl-ist si ma cam doare la cot de politica si partide. Ce urmaresc eu sunt realizarea unor lucruri atat de esentiale. Acel drum expres, aeroportul, si multe altele sunt absolut necesare pentru oras. Chiar daca nu ma inghititi, eu aspir la binele orasului si la dezvoltare.
Postat 01 Martie 2014, 00:37 de David
Boschetari...pe net
Pentru o casa cu etaj ( 8 camere ) de pe str.Louis Pasteur introdusa de Bolojan pe lista exproprierilor Primaria ofera 136000 Euro !!!?? E bine ? ..........mai pupincuristilor ?...mai taranoi de Oradea care mai aveti tupeu sa aveti pareri , chipurile civice..........boschetarilor !
Postat 01 Martie 2014, 00:07 de xyz_q
@david
Esti aprig la vorba, nepoate ! Si negandit, ca orice penal/uslamist. Cum sa-i dai cuiva pt. o gospodarie cat de cat bani de tigari ?! Cum sa dai 24 de euro/mp imobil si pt. o parloaga sa dai peste 80 de euiro/mp ?! Si inca ceva : ,,liberal" nu vine de la liber sa faci ce vrei ! Sa-i spui asta si celui pe care-l pupi-n cur*te !
Postat 28 Februarie 2014, 17:52 de .
@****
cetatenii sunt despagubiti boule. Si daca ai fi nevoit sa traversezi cu masina zilnic strada E Teodoroiu, sa iti schimbi rulmenii in fiecare luna, nu ai mai comenta aiurea.
Postat 28 Februarie 2014, 11:41 de David
F bine!
Sper sa il continue odata!
Postat 28 Februarie 2014, 08:03 de Roland
****
Peste proprietatile cetatenilor, idiotule cu nume biblic (David)? Scapa-ne Doamne de Bolojan!
Postat 27 Februarie 2014, 22:05 de ****
.
foarte bine. Sper sa nu se mai blocheze a doua oara ci sa inceapa odata constructia drumului
Postat 27 Februarie 2014, 21:43 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON