URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2011, 13:07

Primăria vrea să eutanasieze câinii comunitari

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan aşteaptă cu interes publicarea în Monitorul Oficial a Legii privind câinii comunitari. „Să sperăm că nu vor apărea modificări care să o dea peste cap, aşa cum s-a întâmplat cu Legea faţadelor, unde introducerea unii singur paragraf în plus, la presiunea ONG-urilor, a făcut ca legea să nu mai poată fi pusă în aplicare", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Ilie Bolojan.

Edilul a spus că proiectul de lege a fost a fost dezbătul şi agreat de majoritatea primarilor din Federaţia Municipiilor. „Legea este bună. Majoritatea primarilor au fost de acord cu asta. Rămâne de văzut cum vom putea să o şi aplicăm", a spus Bolojan.

Conform declaraţiei primarului, după apariţia legii Consiliul Local va adopta o hotărâre prin care să reglementeze situaţia câinilor comunitari. „Nu pot să spun deocamdată cum va arăta această hotărâre de Consiliu. Fiind vorba de un act normativ, aceasta va fi supus iniţial dezbaterii publice. Oricum, pe termen lung noi vom merge pe ideea sterilizării şi doar pe termen scurt pe eutanasiere", e părerea primarului.

Mai puţini câini pe străzi...

Conform primarului Ilie Bolojan, în prezent pe străzile orădene mai trăiesc circa 150-200 de câini comunitari. Numărul patrupedelor este în scădere, de la circa 600 în urmă cu un an, ca urmare a măsurilor luate de municipalitate. Câinii comunitari adunaţi de pe străzile orădene sunt cipaţi şi sterilizaţi în baza unui parteneriat încheiat cu fundaţia SOS Dogs. Fundaţia administrează adăpostul din strada Coriolan Hora, iar începând din anul 2003 a sterilizat circa 12.000 de câini numai în Oradea.

Lunar, SOS Dogs ridică de pe străzile orădene circa 100 de câini care sunt sterilizaţi şi deparazitaţi. Patrupedele sunt date spre adopţie direct de la adăpost sau prin intermediul târgurilor de adopţie pe care fundaţia le organizează periodic. Orădenii iau acasă între trei şi cinci câini pe zi. Ulterior, animalele adoptate beneficiază din partea SOS Dogs de tratamente medicale la preţ redus.

Să fie castraţi!

În urma consultărilor cu SOS Dogs, Primăria a propus Consiliului Local încă din luna iulie adoptarea unei hotărâri pentru controlul reproducerii câinilor de pe domeniul public sau privat. Proiectul prevedea obligativitatea sterilizării tuturor câinilor, inclusiv a celor care au stăpân, excepţie făcând doar animalele cu pedigree destinate reproducerii controlate şi cei care aparţin nevăzătorilor sau persoanelor cu handicap.

Conform proiectului, orădenii care nu doresc să îşi sterilizeze câinele ar datora bugetului local o taxă de 100 de lei pe an. Sumele adunate din taxa pe câinii nesterilizaţi s-ar folosi pentru amenajarea de spaţii îngrădite pentru câini în parcurile din oraş şi pentru acoperirea cheltuielilor cu hrana câinilor comunitari adăpostiţi de Fundaţia SOS Dogs. Proiectul de hotărâre s-a lovit, însă, de opoziţia consilierilor locali, care au cerut municipalităţii să aştepte apariţia legii care reglementează problema câinilor comunitari.

Conform noii legi, câinii comunitari vor putea fi ţinuţi în adăposturi timp de 30 de zile, după care, în funcţie de hotărârea Consiliului Local, vor putea fi eutanasiaţi sau repuşi în libertate. Eutanasierea câinilor comunitari se va putea realiza după ce autorităţile locale vor consulta populaţia, prin sondaje de opinie sau dezbateri publice, cu privire la soluţia care va fi adoptată în problema patrupedelor.

Citeşte pe aceeaşi temă şi articolul: Operaţiunea castrarea - Bolojan a pus gând rău câinilor din Zona Metropolitană

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
34 Comentarii
supraveghere
@cetatean: regret ca fetita ta a fost muscata(cel putin asta am inteles din ceea ce destul de dezlanat ai scris)dar copiii trebuie totusi supravegheati. si poate cainele acela a fost provocat, cine stie? in rest lasa-ne pe noi cei care mai hranim cate un animal(caine, pisica)sa o facem pentru ca in fond este o fapta buna!
Postat 28 Noiembrie 2011, 00:32 de dante
trebuia o data si la noi o lege
Palaria in fata ta si la picoare Dom. Primar ...meritati pe deplin acest gest,scriu aceste rinduri ca un parinte care si acum i-si plimba fetita la medic ,datorita bine voitorilor care hranesc cini dintre blocuri ,si restul se intelege ....Dar am un bun vecin care tine 10-18 pisici petru asta ce se poate face ,(mirosurile pestilentiale,purici,etc )in subsulul blocului nu cred ca se incumeta sa stea cineva mai mult de 10 min ....DE SUNT COMDAMNAT SA SUPORT ASA CEVA CIND ACTUL MEU DE IDENTITATE SPECIFICA ORASUL ORADEA.??? iar recent ne-am trezit cu un vitel nu cine care daca musca pe cineva sau sare la cineva bine voitorul nu are curajul raspunderi ,,,,ia puneti o lege locala cu amenzi consistente sa vedeti cum nu mai sunt bine voitori .... ps,pt bine voitori : SA SCHIMBAT LEGEA ADOPTIILOR ,PUETI HRANI COPII NU MAIDANEZI,PISICI ...ASA DACA VA TINE ,,, Dar tipic la noi tari in gura ,la fapte e serbatoare legala sau nu suntem acasa ,Oare cel de sus e pe varianta hranesti un cine sau un suflet de copil ,,,,,,,,,
Postat 27 Noiembrie 2011, 18:52 de cetatean
pedeapsa
mama unui cunoscut sportiv din oras a avut permanent o atitudine de respingere(urata)fata de cainii comunitari! ce a urmat se stie. o fi PEDEAPSA DIVINA? nu stiu! oricum nu fiul trebuia sa plateasca pacatele mamei dar asa s-a intamplat. ATENTIE! DIVINITATEA probabil nu agreeaza anumite comportamente umane fata de orice fel de vietati.
Postat 27 Noiembrie 2011, 11:07 de TDS
si totusi...
@Bear: nu stiu ce sa zic, ai dreptate sau nu sau poate partial! dar sa stii ca de vazut caini cu crotiliu in urechi eu am vazut! mai multi! insa unul negru chiar s-a apropiat de mine in zona Parcului 1 Decembrie. tocmai de asta nu stiu de ce s-a apucat bolojan sa faca declaratii aiurea in conditiile in care in oradea situatia este totusi mult mai buna decat in alte orase!
Postat 27 Noiembrie 2011, 11:03 de dante
Crima legiferata
O sa-i eutanasieze, indiferent de dorim noi. Cum credeti ca intr-un an a scazut nr "patrupedelor" de la cca 600 la cca 200? Doar ca uciderea s-a facut pe ascuns. Zice asta oplosit la primarie ca sunt "cipaţi " cainii!!! Ati vazut careva caini comunitari cu crotali la urechi? NU. Deduc ca cei ajunsi la ecarisaj n-au fost "cipaţi" ci ucisi. De ce prefera autoritatile sa ucida cainii dupa ce stau in adapost o vreme? Pt bani (de la bugetul central, local, ONG-uri etc), pt ca e o afacere profitabila. S-au oferit mai multe ONG-uri straine sa sterilizeze GRATUIT cainii comunitari Au fost refuzate caci nu "pica" nimic. E foarte trist ce se intampla!
Postat 27 Noiembrie 2011, 07:58 de Bear
pt scortosul
ma bucur ca mai exista oameni ca tine...si eu dau "mese"zilnice si la bloc la pisici si la depozitul crisana in velenta la caini...ANIMALELE NU SUNT DE VINA CA AU RAMAS ABANDONATE PE STRAZI....tot noi,oamenii le-am lasat acolo...dupa ce omoara cainii si pisicile in locul lor vor aparea sobolanii....
Postat 26 Noiembrie 2011, 21:37 de radu
acum cainii , maine voi!
eu sunt de acord cu Eutanasierea dar sa o faca Primarul Bolojan, nu sa intoarca spatele cum face el de obicei da ordine si altii se murdaresc pe maini, seamana foarte mult cu HITTLER.
Postat 26 Noiembrie 2011, 10:28 de HITTLER
Primaria ar trebui sa acorde o reducere de 25%
si cu copii la fel platim taxe daca nu avem COPII , nu este CORECT ca altii sa se imbuibe si altii sa se chinuiasca, inclusiv cei care nu mai au minori sa platesca o taxa simbolica de 10% la PRIMARIE si sa dea fiecarei famili este cel mai corect si fara PREOTI, FARA fundatii nu sti unde ajung banii.
Postat 25 Noiembrie 2011, 20:15 de ANKA
Primaria ar trebui sa acorde o reducere de 25%
din taxe celor care au caini si sa maresca cu 25% celor care nu au caini, trebuie sa dam dovada de UMANITATE nu de CRUZIME, eu cred ca oricine este deacord sa dea 25% ca sa ne bucuram macar cu privirea de caini, este un HOBY exact cum vrem parcuri, sport , cum vrem dansuri, etc hai sa fim rationali!
Postat 25 Noiembrie 2011, 20:13 de ANKA
@mona
Daca gandeai, nu mai postai ! E simplu, aceeasi metoda care stopeaza inmultirea necontrolata a cainilor este valabila si pt. prevenirea mortii prin infometare a copiilor : sterilizarea ! In cazurile disperate se recomanda eutanasierea.
Postat 25 Noiembrie 2011, 18:22 de .
m-am saturat de ei pana peste cap
Voi cei care va laudati ca donati bani pt caini la diferite fundatii mai bine va-ti gandi ca sunt milioane de copii care mor de foame nu sa dati bani pt niste caini
Postat 25 Noiembrie 2011, 16:45 de mona
Aberatie bolovanoasa.
Vorbim despre viitor, dar prezentul este incert.
Postat 25 Noiembrie 2011, 15:57 de safe
hai sa ne laudam un pic !
Eu tin 1+4 fosti boschetari , toti aruncati pe starzi ! Toate sunt sterilizate si sunt niste scumpi care ma <spala" cum ma prind cu multa dragoste !!!!! Am in grija si 7 la 9 mate ( in functie de cum apar si dispar) care gasesc 2 mese pe zi la noi si toate le-am dus la sterilizat !!! Toate au fost abandonate de pui pe strada de oameni"milosi" , "mari iubitori" de animale , cu multa mila fata de ele si nu au sufelt sa le duca la sterilizat dar cu multa "dragoste" le arunca in drum sa moara de foame, sete sau calcate de masini !!! mA LIPSESC DE DRAGOSTEA GUNOAIELOR-UMANOIDE CARE ASA INTELEG MILA SI DRAGOSTEA !!! fui !!!!!!
Postat 25 Noiembrie 2011, 15:41 de scortosul
....
@nume: si inca ceva: si eu dau zilnic de mancare la un caine comunitar de la bloc, ba chiar nu i-am lasat pe cei de la sos dogs sa il ia acum acum vreo doi ani pentru ca deja era sterilizat. Deja aia stiu ca acest caine e de-al casei, si il lasa in pace, are si cusca lui si e cel mai eficient paznic al parcarii. Dar, daca s-ar pune problema sa il ia din nou, l-as adopta si l-as duce in sat, ca in apartament nu il pot baga.
Postat 25 Noiembrie 2011, 15:20 de unu
....
@nume: daca ai facut asa cum zici, tot respectul. Eu nu am treaba cu cei ca tine, ci cu ipocritii care nu misca un deget, dar se declara mari iubitori de animale. Sau o fi mai bine sa tinem cainii in adaposturi, fara mancare, sa ajunga sa se manance intre ei?
Postat 25 Noiembrie 2011, 15:16 de unu
titlu
@unu: eu zic sa iti vezi de treaba ta. Sunteti atat de ignoranti ca nu ati intelege ca in unele cazuri nu se poate sa adopti un caine, fie ca stai intr-un apartament, fie ca mai ai unul acasa. Dar, poti face altele, sa donezi mancare si bani pentru aceste fundatii. Eu le-am facut pe amandoua, asa ca pot sa imi deschid gura.
Postat 25 Noiembrie 2011, 14:23 de nume
SI EU !
Si eu am fost muscat de un caine de 50kg. !!! Am si acum 2 gauiri in fluierul piciorului de la cei 2 canini a acelui caine urias aruncat in strada de un gunoi-umanoid atunci cand s-a saturat de el !!! Daca ati sti de cate ori mi-a lins mainile ca sa-si ceara iertare ati plange de dragul lui !!! A murit batut de o alta gasca de caini , saracu !! Sa invatam sa iubim animalele si copii [www.youtube.com/watch?v=KG71UN1uKao ] si poate, poate, vom invata sa ne iubim si semenii !!! Iubiti si cainii vagabonzi [ ?v=nlZAn44C3S8&feature=related ]
Postat 25 Noiembrie 2011, 12:58 de SCORTOSUL
...
eu propun ca toti cei de mai jos care se opun eutanasierii sa adopte cate un caine de la sos dogs, apoi sa deschida gura.
Postat 25 Noiembrie 2011, 12:55 de unu
titlu
@MAMA: Nu te deranjeaza cand alti copii, cum probabil si al tau se usureaza pe unde apuca, deoarece nu ai veceuri publice suficiente in oras? Ah, rahatul uman e mult mai in regula decat cel de caine. Nu te deranjeaza praful, cenusa de la CET, mirosul de porci de la fermele de la marginea orasului, gunoiul din oras, etc.. Sa nu fiu inteles gresit, nu sunt de acord cu cei care nu stiu sa stranga dupa cainii lor, dar hai sa nu cadem in penibil.
Postat 25 Noiembrie 2011, 11:40 de -_-
RAHAT DE CAINE
Da nu sunt de acord cu uciderea lor pt ca nu au stapan ,dar ias ucide pe acei cu stapan si pe ei ,icca iies cu ei'' la plimbare"'dar rahatul dupa ei nu-l curata .Orasul asta a ajuns o buda comunala pt cainii cu stapani peste tot pe trotuar ,tufis vezi numai * de caine.pt asa ceva sa se ia masuri .Mii de ori ii spun copilului AI GRIJA NU CALCA IN RAHATTTT.Va rog sa faceti un articol despre acest subiect.Va multumesc.
Postat 25 Noiembrie 2011, 11:26 de MAMA
titlu
Imi place cum unii se plang ca, vezi Doamne, se cheltuie o groaza de bani cu intretinerea cainilor din adaposturi. 1. Eutanasierea nu e cea mai ieftina masura, si sunt convins ca, intr-o tara in care se fura mancarea de la gura orfanilor, se vor fura si acesti bani, si cainii vor fi omorati intr-un alt mod 2. De ce nu va faceti griji in privinta faptului ca, un detinut primeste mai multi bani pe zi decat are un copil in centrele de plasament, sau ca pentru acesta se cheltuie, de multe ori, mai multi bani decat pentru o pensie a unui om care a lucra toata viata? 3. Copiii in sus, copiii in jos. Eu cred ca ar trebui sa ne ingrijoram mai mult pentru copiii abuzati, violati sau agresati de catre OAMENI. 4. In timp ce inhalam gaze de esapament, cenusa de la CET, alte prafuri de la fosta alumina, ne facem griji ca mai vedem cate un * de caine pe jos 5. Au fost cateva, subliniez, cateva cazuri, de oameni care au murit avand legatura cu cainii maidanezi, dar si aici am o indoiala ca ar fi total adevarat, mass media cauta senzationalul in orice *, distorsionand adevarul de dragul ratingului. 6. Am fost muscat de un caine de pe strada, nu conteaza in ce imprejurari, dar ii iubesc.
Postat 25 Noiembrie 2011, 09:47 de -_-
PS
cele doua texte de mai jos sunt pura fictiune. nu se stie insa daca ele nu vor deveni la un moment dat realitate.
Postat 25 Noiembrie 2011, 08:22 de dante
SF episodul 2
În vremea asta planeta era clar împărţită în două: o tabără susţinea că oamenii merită un tratament mai bun(în definitiv şi oamenii sunt fiinţe inteligente), altă tabără susţinea omorârea fără alte discuţii a oamenilor nefolositori care nu ştiu altceva decât să ceară mâncare şi un loc cald unde să doarmă. Expresia: "omul este cel mai bun prieten al extraterestrului " fusese dată uitării. Până şi liderii locali ai extratereştrilor aveau opinii diferite. Chiar unii de la care te-ai fi aşteptat să se comporte altfel au surprins. Finalul însă e departe.
Postat 25 Noiembrie 2011, 08:20 de dante
SF episodul 1
Acţiunea filmului se petrece în anul 2150! Pământul a fost cucerit de extratereştri, fiinţe foarte dezvoltate cu o inteligenţă superioară. Oamenii au fost păstraţi pe lângă locuinţele extratereştrilor să le păzească şi de asemenea să presteze anumite servicii. Dar pentru că erau destul de mulţi unii oameni erau nevoiţi să trăiască pe străzi. Extratereştrii mai cu inimă le mai aruncau căte o coajă de pâine, o privire bună sau din când în când îi mai mângâiau pe creştet! Guvernul planetar a ajuns însă la concluzia că oamenii de pe străzi ar trebui fie sterilizaţi, fie eutanasiaţi. Oricum făceau degeaba umbră pământului şi nu prea(mai)erau folositori! Ba uneori aveau tupeul să se şi îmbolnăvească sau atunci când erau provocaţi de odraslele extratereştrilor mai şi săreau să le muşte!
Postat 25 Noiembrie 2011, 08:10 de dante
@p.pop, @iubesc.... si alti tembeli !
A sti sa scrii nu inseamna, din pacate, ca poti si gandi ! Azi eutanasiem cainii, maine batranii, poimaine ciungii, ologii. Vin apoi la rand, intr-o ordine aleatorie, tiganii, ungurii si pot continua, important e ca odata sirul a fost inceput cu cainii ! P.S. @p.pop Au fost copii, batrani, gravide muscati de caini ? Ok, da' cu cei care fura, talharesc, violeaza, de ce sa cheltuim banii sa-i tinem in puscarii, nu mai bine ii lichidam ? Sau si mai bine ar zice cineva, ce rost au oamenii pe Pamant, razboaie, crime ecologice, etc, out cu ei ! Dupa ,,mintea'' ta n-ar gresi, nu ?! Ei, cum (iti) suna ?!
Postat 25 Noiembrie 2011, 05:33 de .
experienta
As vrea sa-si dea cu parerea si o persoana atacata de caini , sau parintii unui copil muscat de acestia! Aparatorii cainilor n-au decat sa duca acasa la ei ,pe cat mai multi ,si sa-si dovedeasca astfel iubirea.Sa cheltuiasca banii lor cu ei. Ciudat ca in tarile civilizate -unde oamenii iubesc animalele cu adevarat , nu doar declarativ- nu sunt caini pe strada...
Postat 25 Noiembrie 2011, 00:37 de p.pop
:)
@18:20. Cred ca am scris destul de corect, ca tu nu stii sa citesti e partea a 2-a. Postac (cei care posteaza comentarii ), ca tu te consideri ''prostanac''... e treaba ta. @Scortosul. Toti suntem un pic narcisisti, dar orasul... nu e doar ziduri si pereti, e mult mai mult, dar nu intru in detalii. Banii pentru intretinerea cainilor ar putea fi directionati in alte locuri, unde chiar ar fi mai mare nevoie, tocmai de aceea vrea sa se sterilizeze toti cainii ca sa nu mai fie abandonati puii si sa se nu se mai poata inmulti. Cei care sunt in strada, si nu-i revendica nimeni nu vad de ce sa consume resurse degeaba, in schimb poti avea incidente neplacute cu ei. Oricum apreciez ceea ce face primarul pentru acest oras, ca asa cu bune si cu rele, e cel mai bun primar pe care-l putem avea.
Postat 24 Noiembrie 2011, 20:40 de Iubesc Oradea
@Iubesc Oradea
red ca esti indragostit(a) de tine !! Nu am mai gasit pe nimeni indragostit(a) de pereti si ziduri !!! Oradea o poti iubi asa plina de viata !!! Si caiii comunitari sunt din viata orasului !!! Sunt biete animale domestice incapable de a-si mai procura singure hrana dupa ce au fost imblazite de oameni, abandonate pe strazi de egoismul uman al unor cetateni ca tine !! Ii iau, se joaca cu ei pana sunt pui dupa aceea cu toata iresponsabilitatea si cruzimea speific umana ii abandoneaza pe strazile reci fara apa, fara hrana condamnati mortii prin infometare !!! Nu sunt capabili sa omoare pentru hrana ( nu ca omul care omoara din placere ) si asteapta mila celor care i-au imbanzit !! dar ce-mi pierd eu vreme cu o fiara ca tine setoasa de sange !!!!!
Postat 24 Noiembrie 2011, 19:42 de scortosul
ing
numarul lor este in scadere conform declaratiei lui Bolojan. deci merge cu sterilizarea, de ce vrea sa ucida?
Postat 24 Noiembrie 2011, 18:33 de misu
.
"Iubesc Oradea" , invata sa scrii, apoi vei putea numi "prostanac" pe cine vrei, agramatule!!!
Postat 24 Noiembrie 2011, 18:20 de .
hmm
S-au sa ii dam la cei 3 postaci de sub mine, sa ii intretina. Eutanasierea... cea mai ieftina si buna solutie, cine vrea caini, sa ii tina acasa, nu pe strazi.
Postat 24 Noiembrie 2011, 18:00 de Iubesc Oradea
Bolojan primul animal eutanasiat in Oradea !
Intru totul de acord cu antepostatorii !! Sa incepem cu Bolojan !!! Cel mai mare "caine" de pe raza municipiului Oradea !!! Daca scapam de el mai este o sansa si pentru noi !!!
Postat 24 Noiembrie 2011, 15:01 de scortosul
Bolovan poate fi un bun exemplu !
Am putea incepe aplicarea legii cu bolovan : caine este, pripasit pe aici este, nimeni nu vrea sa-l duca acasa, ce mai tura-vura, castrat si apoi eutanasiat !
Postat 24 Noiembrie 2011, 14:42 de .
titlu
Eu zic sa il eutanasiem pe bolojan!
Postat 24 Noiembrie 2011, 14:35 de -_-
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON