URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Septembrie 2012, 13:48

PDL şi-a făcut lista de candidaţi, cu boşii Ghilea, Avrigeanu şi Adelina Coste, dar şi cu traseiştii Ţîrle şi Jolţa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Joi seară, Biroul Permanent Judeţean al PDL a analizat solicitările depuse în nume propriu şi propunerile organizaţiilor locale privind viitorii candidaţi ai filialei la alegerile parlamentare din 9 decembrie în cele 13 colegii uninominale din judeţ.

Conform unui comunicat dat publicităţii vineri de către conducerea organizaţiei, pentru Camera Deputaţilor au fost nominalizaţi preşedintele interimar al organizaţiei municipale Oradea, Ionel Avrigeanu, fosta şefă a Cancelariei prefectului Gavrilă Ghilea, Adelina Coste, fostul deputat PNL Nicolae Jolţa, şeful organizaţiei de tineret Bogdan Manafu, consilierul judeţean Florin Oros, fostul primar al Marghitei Dorel Talpoş, fosta deputată Ionela Bruchental, fostul şef al organizaţiei municipale Oradea Dorin Corcheş şi arhitectul Cristian Puşcaş.

În cele patru colegii senatoriale şi-au depus candidaturile şi au fost nominalizaţi fostul director al RAR Bihor Cristian Ile, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Radu Ţîrle, fostul prefect Gavrilă Ghilea şi şeful Clubului Sportiv Crişul Ionel Bungău.

"Lista celor 13 candidaţi nu este definitivă şi ar putea suferi unele modificări, atât în ce priveşte numele unor candidaţi, cât şi în ce priveşte repartizarea acestora pe colegii", a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea.

Cu toate acestea, chiar şi la prima vedere suprinde faptul că pe listă au fost acceptaţi doi foşti membri ai PNL, precum Radu Ţîrle şi Nicolae Jolţa, un fost primar de municipiu (Dorel Talpoş, de la Marghita) care nu a reuşit să obţină nici măcar un singur loc de consilier local pentru partid şi care a şi fost ameninţat cu schimbarea de la şefia organizaţiei locale a partidului tocmai din cauza acestui eşec, dar şi prezenţa pe listă a unor tineri precum Bogdan Manafu şi Cristian Puşcaş, cotaţi ca fiind lipsiţi de şanse.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
lista pdl
Unde este Bota ,primarul de la Rieni,care se si vedea deputat ...sau chiar ministru a invatamintului.
Postat 24 Septembrie 2012, 20:27 de anonim
cei din sistemul criminal!!! asa se gandeste in politica hotul vrea hot cand e loc de furat :))
PDL trebuie desfiintat incurajeaza infractori nu reprezinta cetateanul onest care vrea sa si respecte tara, atat . Prefer sa dau statului decat sa fur , nu o sa mi hranesc copii facand evaziune cu barbatul/sotia meu.RUSINE BLAGA ! mai bine de 2 decenii obligati si santajati tineri la tertipuri imorale si sacrificati famili ca vezi Doamne sunteti boieri, sunteti niste distrusi, carpe, pacat de cei care nu inteleg ce faceti!
Postat 23 Septembrie 2012, 12:44 de uite cum gandesc
cei din sistemul criminal!!! asa se gandeste in politica hotul vrea hot cand e loc de furat :))
nu stiu cat de dreapta poate fi PDL dar pe mine ca cetatean nu ma reprezinta sotia unui evazionist indiferent ce spune justitia nu mi amintesc ca mama si tata sa ma fi hranit cu piine si lapte din banii furati, Statul reprezentat de cine?
Postat 23 Septembrie 2012, 12:40 de uite cum gandesc
cei din sistemul criminal!!! asa se gandeste in politica hotul vrea hot cand e loc de furat :))
Nelu Doca Ionela Bruchental – Colegiul 7 Oradea Nufărul, pentru Camera Deputaţilor DOAMNE AJUTA SA FIE INTR-UN CEAS BUN BAFTA – AMIN! trebuie oameni califiacti cu randament !! Asta e fina lui Blaga care are barbatul arestat pentru evaziune ? Blaga il sustine si pe Boureanu care a dat doua firme cu datorii la stat la boschetari , asa va trebuie daca sustineti interlopi va mirati ca va fura la taxe !! Politicul sustine infractiunile si sustine taxele mari asupra cetateanului cinstit , e corect ce face ? arestat pentru evaziune inseamna hotie , legal nu ar avea voie sa candideze deoarece in familie a furat, nu in afara familiei, politica isi bate joc de noi cei ca ne respectam tara? sustineti hotia mai departe , nu va lasati mai prejosi daca Nastase a furat de ce nu pot si ei :))))!
Postat 23 Septembrie 2012, 12:34 de uite cum gandesc
?
@sistem criminal: daca zici ca ma bag in seama, de ce-mi citesti comentariile?
Postat 23 Septembrie 2012, 00:05 de TDS
Adevarul doare.
Adevarul este ca toti critica clasa politica de la noi, si pe buna dreptate, dar de unde provin cei care ne conduc? Oare nu tot din rindul populatiei, nu sint ei Romani de ai nostri, oare daca ar fi altii din societatea Romaneasca nu ar face ca predecesorii lor? Tot asteptam sa se schimbe clasa politica, eu zic sa nu m- ai asteptam fiind ca nu are cu ce sa se schimbe, trebuie sa se schimbe tot Romanul ca gindire structura, mentalitate etc, nu vom fi in veci ca Nemti, nici Ungurii ori Italieni nu au acea coloana vertebrala pe care o au Nemti si Englezi, cineva va spune sa nu generalizam, ok, dar ce faci cind 85 % au o gindire de a dreptul Balcanica si traiesc dupa propriile lor obiceiuri mioritice fara principii civice si demne de exemple pentru cei din jurul lor, din pacate populatia se degradeaza ca gindire si cei care vin din spate nu ne dau sperante ca vor fi m- ai, responsabili, corecti, harnici, iubitori de tara si de semeni, din potriva vor totul fara sa ofere nimic, cred ca li se cuvine totul, sint mindri de ei si de acea nu pot sa isi vada prostia, sint egpisti, neloiali si te ar vinde pentru propriul interes la prima oferta, si atunci cu cine sa faci schimbarea.
Postat 22 Septembrie 2012, 23:57 de Politician
votul nu are nici un rost in societatea daca alegi intre 3-4 criminali
noi ne aflam pe la mijlocul greului ca nu putem fi victime toti in acelasi timp dar vedem copii care mor si pensionari care conuma medicamente de la 70 de ani, vedem milionari si oamenii care nu au ce mnaca decat din gunoaie sau asa zise fundatii fantoma.
Postat 22 Septembrie 2012, 20:47 de sistem criminal
votul nu are nici un rost in societatea daca alegi intre 3-4 criminali
asa de urati sunteti la suflet ce conteaza relagia dac jumate din tara nu da nimic pe ea si orgiile si crimele sunt pe primul loc ce faci cu religia cand te violeaza ca te considura prostituata ca iti cauti un loc de munca, treaba voastra ca la urma urmei fiecare ce poate, dar este grav sa i mai si susti, asta am vrut sa scriu, nu mai votez ca nu are rost tot criminali sustin.TDS ce te bagi asa in seama in toate comentarile de parca ai fii cel mai criminal dintre toti la gandire?nu le stii tu pe toate stai in banca ta , concluzia este Votul care sustine numeri ca sa nu castige alt criminal.Ce traim noi acum se va agrava si copii copilor vostri le vor lupta cu greu nu noi, noi inca traim pace, inca.
Postat 22 Septembrie 2012, 20:44 de sistem criminal
imi place gelu, foarte mult
@Rebeca: te temi? dar de ce? EU MA BUCUR! ma rog, "catindatii" mai trebuie sa treaca de Monica Macovei(sau Viviane Reding, e tot aia!)! @Rovina: penticostal, vrei sa spui?
Postat 22 Septembrie 2012, 14:18 de TDS
@are rost sa votezi
Voteaza Tirle!Este tanar,necomunist dar aduna in el toate calitatile pe care le au tinerii de azi din politica(n-au nici o profesie sau daca au n-au demonstrat nimic in ea,n-au nici un crez politic putand trece fara scrupule de la un partid la altul,sunt mai avari si mai vicleni decat seniorii,singurul aspect care-i intereseaza este interesul personal)
Postat 22 Septembrie 2012, 12:10 de Rovina
nu mai votam decat tineri si apolitici
daca ne conduc comunisty care pacalesc tinerii si fura de unde pot ce sa facem ? noi tot in dezastru vom merge daca votam tot fosti comunisty! nu are rost votul daca nu votam liber si democratic nu obligat politic! noi sustinem un caritas al infractiunilor si un sistem criminal .Numai moartea ne scapa de ei :)))))) in rest nu suntem criminali ca si ei :)) nu merita efortul de a vota.Criminalul oricum ucide daca il prinzi il elibereaza :)).
Postat 22 Septembrie 2012, 11:34 de nu are rost sa votez
Felicitari Tirle.
Tirle are sanse f mari de cistig, avind in vedere ce fosile au si cei de la USL, Tirle este cunoscut de tot judetul .
Postat 21 Septembrie 2012, 19:21 de Gelu
Opinia unui alegator
Ma tem ca PD nu va obtine nici un loc in jud Bihor in viitorul parlament, cu asemenea candidati.Cei mai penibili sunt desigur Tirle si cvasianonimul Jolta, de care s-au convins pina si protestantii ca sunt niste lichele traseiste care nu-si urmaresc decat scopurile personale.
Postat 21 Septembrie 2012, 18:54 de Rebeca
ha,ha,ha
Ete fleosc. Ar vrea ei.... Ma duc cu PP-DD.
Postat 21 Septembrie 2012, 17:58 de oradean
Candidaţi
Cu asemenea candidaţi, Ghilea, Coste, Jolţa,Talpoş, etc. PDL va obţine un procent impresionant, sub 5, adică 4,9 %. Bot , Filip, Seremi,nu candidează? Multe "succesuri".
Postat 21 Septembrie 2012, 14:25 de Sargon din Veneţia
1+1+...................=0
1+1+1+1+1+1+1+1+1 = 0 deputati 1+1+1+1 = 0 senatori ------------------------------------------------- Total = 0 alesi
Postat 21 Septembrie 2012, 14:05 de rautacios
HAHAHA! Ce jenant!
Ce de cacao s-a facut PDL, dupa ce au fost ignorati de insasi tatuca lor - BLAGA - care candideaza din partea Timis :))). Hahahah. PDL Bihor = PDLaba
Postat 21 Septembrie 2012, 13:58 de HAHAHAH
Seremi, out?
Si lipsa lui Seremi mai e de remarcat, care zicea ca vrea sa candideze... Hmmmm
Postat 21 Septembrie 2012, 13:57 de zeus
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON