URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Septembrie 2013, 13:44

Nu vor să muncească! Drumurile Naţionale Oradea ţine DN19B plin de gropi deşi are ordin să lucreze (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

DN19B este lăsat în stare de hârtoapă în mod deliberat! Aceasta este concluzia la care a ajuns Cseke Attila, deputat de Bihor, în urma unui schimb de adrese avut în această vară cu Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine. „Se vede clar că se doreşte ca Bihorul şi Oradea să rămână în urmă", a spus Cseke.

Deputatul a demonstrat cu fotografii că porţiunea bihoreană a drumulului care leagă localităţile Săcuieni şi Marghita de judeţul Sălaj se află într-o stare deplorabilă. „Drumul este plin de gropi, indiferent de porţiunea pe care o luăm ca exemplu şi nu se face nimic pentru repararea lui", a spus parlamentarul.

Cseke Attila îşi argumentează afirmaţiile cu răspunsul primit de la ministrul Dan Şova în urma unei interpelări făcute în urmă cu trei luni. „Conform adresei pe care am primit-o, Secţia de Drumuri Naţionale Oradea are aprobată în cadrul Programului de reparaţii cu mixtură asfaltică execuţia lucrărilor pe o suprafaţă de 51.000 mp pentru sectorul de drum DN19B Săcuieni - Marghita - limită judeţ între Bihor şi Sălaj, pe o lungime de 41 kilometri, iar până la data prezentei au fost executate lucrări de reparaţii cu mixtură asfaltică pe o suprafaţă de 5.000 mp", a spus Cseke.

Deputatul vede acest lucru ca pe o sabotare a eforturilor de dezvoltare a judeţului. „În timp ce noi ne luptăm ca Bihorul să îşi ocupe locul pe care îl merită, acolo unde se poate lucra nu se lucrează. De o lună de zile, de când am primit această adresă, nu s-a plombat nimic. Mesajul meu către Drumurile Naţionale Oradea este să se apuce de treabă cât mai ţine vremea bună! Este inadminisibil ca înainte cu trei luni de sfârşitul anului să fie lucrat mai puţin de 10% faţă de cât se putea face", a declarat deputatul.

Cseke Attila s-a declarat cu atât mai revoltat cu cât DN19B a fost scos de pe lista drumurilor care urmau să fie modernizate pe considerentul că traficul de pe această arteră ar fi urmat să fie preluat de viitoarea autostrată Borş - Braşov. Ulterior, acelaşi ministru Şova a retras finanţarea lucrărilor la autostradă, dar fără ca reparararea DN19B să fie tratată cu prioritate.

Contactat de BIHOREANUL, Ioan Piţurcă, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Oradea, a refuzat să facă orice declaraţie. „Adresaţi-vă biroului de presă de la Bucureşti. Avem ordine clare să nu dăm niciun fel de declaraţii", a spus Piţurcă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
escrocul cseke şi fumigenele lui
n-a făcut o conferinţa de presa, cu băţul în mână, la tablă, şi în leg. cu propunerea de modificare a OG 94/2000 privind retrocedarea bunurilor bisericeşti, înregistrată în luna martie şi supusă dezbaterii Senatului lunea trecută ! mare canalie ! ar fi pus lăboanţele şi ar fi plescăit din mandibuloi pt averi considerabile, care nu le aparţin !
Postat 22 Septembrie 2013, 07:54 de GMT
jigodii hudemeriste cu buda in cardasie
chiar asa, ce fatzau are escrocul !
Postat 22 Septembrie 2013, 07:28 de de la 3-0
nu doar noaptea........
toser, loserul, are cosmaruri zi si noapte cu Pitzurca. hehehehe.....
Postat 22 Septembrie 2013, 07:26 de de la 3-0
jos laba, ceche !
unguru' asta escroc, e instigat de buda sa puna laba pe tot ce poate iata ca umbla cu acte false. tu esti ala care tot iti scrii comentarii, nesimtitile... gyurika... hans
Postat 22 Septembrie 2013, 07:20 de book
...
@gyurika de-aia au ei drumurile cum le au și noi cum le avem
Postat 22 Septembrie 2013, 06:00 de hans
ioi te, ce fatzau are.... keke meke, asta.... de la ticalosie i se trage....
iar mai jos, 'gica-touzer' kk-tul cu ficatul marit. e praf. are cosmaruri in fiecare noapte cu Piturca.....
Postat 22 Septembrie 2013, 03:47 de "oradenii"mongolezi
p...a m.tii
Pai sa nu-l bagi in aia masii pe cacatul asta de Piturca,tiganul asta jegos care face legea in Bihor
Postat 21 Septembrie 2013, 22:10 de gica
mda
ceche..... ce fatzau ai mah escrocule. rusine sa-ti fie.
Postat 21 Septembrie 2013, 20:31 de com
@15:11
mah toser, iudemerist parsiv, s-au prins pana si copiii de gradinita ce fel de lighioane sunteti. nu va intrece nimeni in hotii si escrocherii.
Postat 21 Septembrie 2013, 20:26 de zoom
pt cel de la15:11
gozboreeeeeeee, sa-ti fie rusine ca printre noi exista gunoaie ca si tine !
Postat 21 Septembrie 2013, 19:49 de jos udmr !
pt cel de la 13:10
mi-e rusine ca printre conationalii mei exista boi ca si tine
Postat 21 Septembrie 2013, 15:11 de roman
@Kriss
Ala e drum national, pt care tre sa platesti rovinieta, exact ca si pe drumu de Bins...
Postat 21 Septembrie 2013, 15:08 de l
ceke si lepra hudemerista
bai ceke, lucrati voi hudemeristii pe ascuns, feriti de ochii lumii. tu nu vezi ce fatza ai, nesimtzitule ! voi suntetzi vinovatzi ca Bihorul e in urma. mai ai obraz sa iesi in fatza noastra ?!? Ai pt ca obrazul tau e ca si talpa bocancului. RUSINE SA VA FIE, JIGODII SEGREGATIONISTE, SEPARATISTE !
Postat 21 Septembrie 2013, 13:10 de joslepra hudemerista
Drumul etnic e cel mai important !
Dar pe unde ai merge mai bine catre capitala, de unde iti iei banii Cseke ? Pe la Sacuieni, via Marghita, e mai scurt decat pe la Deva ? Mai important e artera judeteana decat cea nationala ? Du-te si cere-i lui Popa Cornel daca e vorba de un DJ si mai lasa-ne cu prostiile tale etnice !
Postat 20 Septembrie 2013, 20:19 de Kriss
Unde-i Cornel Popa?
Stimabilul si onorabilul Ciordel Popa vopsea acum cativa ani gropile de pe drumul Oradea-Beius, iar acum parca l-a inghitit pamantul... Iar noi, platitorii de taxe si roviniete, ramanem cu gropile... trist
Postat 20 Septembrie 2013, 15:22 de ciordel
in romania orice se poate
Da Piturca asta ce freaca acolo? Lucreza cumva la farmacie de nu poate da declaratie legat de drumurile din bihor? Normal daca nici unu nu si face treaba.....de aia e asa bn ...Oricum nu doar in zona respectiva nu exista drum , sa nu uitam nici de Oradea-Beius, care in curand nici ptr pista de biciclete nu va fi buna dapoi de masini. Bine ca suntem mari patrioti mandrii de noi si unguru tre sa puncteze probleme.
Postat 20 Septembrie 2013, 14:30 de Gyurika
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON