URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2012, 17:41

Mircea Matei refuză să facă public raportul controlului făcut la Electrocentrale

PDL-istul Mircea Matei, şef al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, refuză să facă publice rezultatele unor controale făcute recent la Electrocentrale Oradea şi care relevă că CET ar fi încasat venituri necuvenite, din cauza tarifului neunitar practicat.

BIHOREANUL a solicitat, încă de săptămâna trecută, o copie a raportului ANRSC şi concluziile acestuia, atât telefonic - dar Matei a pretins să i se trimită o cerere scrisă - cât şi în scris, dar tot degeaba.

"Vă informăm că informaţiile solicitate nu se încadrează în categoria informaţiilor de interes public", se arată într-o adresă trimisă marţi redacţiei, semnată de Mircea Matei.

Slab argumentată, hârtia arată că cererea nu poate fi onorată pe motiv că "se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor informaţiile privind activităţile comerciale sau financiare dacă publicitatea acestora aduce atingere principiului concurenţei loiale, potrivit legii; informaţiile cu privire la datele personale potrivit legii".

Matei mai arată şi că e de responsabilitatea instituţiei pe care o conduce să protejeze aceste informaţii.

Culmea e că, pe lângă faptul că raportul vizează fonduri publice gestionate de o companie a municipalităţii, care a fost controlată de o instituţie de stat, date din documentul respectiv au mai şi fost date publicităţii, "pe surse", fără ca ANRSC să se impacienteze, de unde bănuiala că de fapt ele provin chiar de la Matei, care le utilizează discreţionar.

Potrivit acestor informaţii neoficiale, Electrocentrale Oradea e la un pas de a i se retrage licenţa de operare, în urma unui control efectuat în perioada 28 februarie - 2 martie, după ce ANRSC a găsit, între altele, că societatea ar fi încasat necuvenit peste 2,4 milioane de lei (adică peste 500.000 de euro), motiv pentru care i se cere restituirea sumelor către cetăţeni, prin diminuarea facturilor viitoare.

Diferenţele provin, se pare, din preţurile de facturare diferite între consumatorii din Ioşia, recent preluaţi de la Transgex (care plăteau până în noiembrie doar 103 lei pe gigacalorie, iar peste iarnă li s-a facturat 193 lei gigacaloria) şi ceilalţi orădeni, care achită 235 lei.

Situaţia societăţii de termoficare ar urma să fie tranşată în cursul zilei de miercuri, 14 martie, fiind de aşteptat, conform articolelor de presă alimentate de Mircea Matei, ca ANRSC să decidă chiar retragerea licenţei de operare a Electrocentrale Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
nesimtire
!!! auzi domnule MIRCEA MATEI !!! esti platit din banii contribuabililor si esti dator sa faci in mod transparent si public raportul controlului altfel nu mai ai ce cauta in nicio functie publica !!! speram sa nu te voteze nimeni nesimtitu-le!!! sau ai vreo afacere cu CET-ul cu carbune ca alti nesimtiti care nu vor in ruptul capului sa scapam de fumul negru si inecacios al hornurilor. ai vazut vreodata cum fumega un cos de la CET??? as vrea sa ai o casa in apropiere. Voi politicienii ati ajuns de toata jena, niste libidinosi ordinari, ma mir ca va mai suporta pamantul pe care calcati....RUSINE SA VA FIE LA TOTI !!!
Postat 14 Martie 2012, 14:29 de ARNSC
teatru ,atat si fraieri care sa i aclame
romanii nu au nevoie de TEATRU au nevoie de solutii fara adevar nu vor aduce solutii dar vor tergiversa pana vom ajunge live la calamitati specific PDL ului .Sunt sa de usor de citit incat nu au nimic din ce inseamna activitate politica , nu au strategie traiesc de azi pe maine , vom vedea ce fa vi, ce va urma astia nu reprezinta o veriga importanta mai mult incurca decat descurca.
Postat 14 Martie 2012, 09:36 de teatru si
ea a suporta umilinte
la cat fura CETUL nu ma mir ca sunt ascunse aceste VICII :))) cu PDL nu avem alte asteptari intotdeauna au mascat hotiile , nu sunt credibili PDL isti deoarece nu au sange in EI , majoritatea au alcool , isi intretin pulsul cu alcool :)) daca esti OM spui adevarul si rezolvi ce este de rezolvat in rest TEATRU POLITIC .Dar ELECTRICA cat ne fura :))))) habar aveti voi cum traiesc parazitii sociali politicccccc !
Postat 14 Martie 2012, 09:32 de :))))))))
Multumim
Multumim D-le MATEI. Oradea iti va fi \"recunoscatoare\" atat tie cat si PDL ului.
Postat 14 Martie 2012, 08:47 de Oradea
CETul tb dat in judecata pt poluare
Sa le para ca inca oradenii nu au dat CETul in judecata pentru poluare, pt ca de aprox. 2 ani incoace, totul este negru in cartierul Ep.Bihor: zapada, acoperisurile, pervazele de la geamuri, masinile etc. Inainte nu exista acest fenomen de poluare, dar acum e prapad. Pe noi ne amendeaza daca spalam masina in fata casei, iar astia, CET-ul falimentar si monopolist abuziv poleaza la greu Oradea.
Postat 14 Martie 2012, 08:35 de vasile
Katty Perry, cause you`re hot and you`re cold
Mircea Matei si-a dat seama ca si-o tras o palma peste cap cu declaratia anterioara, d`aia nu vrea sa mai vina cu alte informatii. In primul control, ANRSC zicea ca e ilegal ca CET sa aiba 2 tarife, unul pentru cei racordati la CET Distributie si un alt tarif pt cei racordati direct la reteaua primara si ce au punct termic propriu, pe banii lor si intretinerea lor (desi Bolojan a zis ca asta ar fi incorect, cum mi se pare si mie). Iar acum la un alt control, intr-un stil de tot vuscanian de tot rahatul politic vine sa faca imagine partidului acuzand CET-ul ca a incasat prea multi bani, culmea, din cauza ca a aplicat masurile impuse tot de el cu o luna mai devreme. Politicieni de rah.at, asteptam uninominalu pt voi!
Postat 13 Martie 2012, 23:25 de unu
GRESIT!
DEMNITAR ? NU E DEMNITAR !!!!!!!!!!!
Postat 13 Martie 2012, 21:26 de NANA
ss
........poate Bihorel trebuia sa lipeasca niste butelii de Jidvei langa cerere!!!:)))
Postat 13 Martie 2012, 20:31 de gogu..
specialistul Dragos
Uite asa specialistul Dragos aduna banii cum poate ca sa mearga CET-ul macar o luna doua ca dupa aia fata vacile si are treaba la tara.Poate-l ia si pe Matei ca e specialist in pajisti si are nevoie de iarba grasa la vaci.Oare tot asa ia si subventii pentru lapte de la stat ca si bani de la consumatori?
Postat 13 Martie 2012, 19:45 de un votant
MATEIAS energeticianul
Aceste informatii o sa apara in campania electorala ca arma impotriva lui Bolojan care o sa fie scos vinovat pentru prostul management de la CET.Oricum dupa articolele cu Matei si iubi Simona si cele cu fosta nevasta si apartamentul de pe pietonal,Bihoreanul o sa fie ultimul ziar care v-a primi informatii de la ANRSC
Postat 13 Martie 2012, 19:37 de tero
Interesant!
Raspunsul semnat de dl.Mircea Matei este emblematic.Demnitarul s-a obisnuit ca are vesnic dreptate si ca nu poate fi obligat sa dea raspunsuri normale.Pe oradean sigur ca-l intereseaza astfel de informatii,mai ales ca, pare-se ,i-au fost ciuruite buzunarele.Cineva isi permite sa secretizeze informatii.Cine-i da astfel de ordine? Si cu ce drept?
Postat 13 Martie 2012, 19:29 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON