URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Ianuarie 2015, 16:15

Mang şi Mureşan au pus tunurile pe BIHOREANUL: "Sala multifuncţională este în facere!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce BIHOREANUL a publicat un articol care arată că liderii PSD au promis, anul trecut, în mod mincinos, o sală polivalentă la Oradea, iar aceasta nu a fost inclusă în programul naţional de construire şi reabilitare a complexurilor sportive pe perioada 2015-2017, Ioan Mang şi Ovidiu Mureşan au ieşit miercuri într-o conferinţă de presă la sediul PSD Bihor, negând stituaţia şi acuzând... lipsa de profesionalism a jurnaliştilor.

Asta pentru că, susţin cei doi, pesediştii bihoreni au făcut tot ce a depins de ei pentru aprobarea investiţiei, astfel că acum sala este "în facere".

Epopeea sălii

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a amintit că sala polivalentă a fost cerută de Ovidiu Mureşan public, în mai 2014, la o reuniune a conducerii partidului de la Oradea, la care a participat şi premierul Victor Ponta. Atunci, prim-ministrul a spus că investiţia se va face, lucru confirmat în toamnă şi de vicepremierul Liviu Dragnea, care a spus tot la Oradea că a şi aprobat investiţia.

Apoi, a spus Mang, pe 15 septembrie, Mureşan, în calitate de viceprimar, a trimis din partea municipalităţii către CNI, companie subordonată Ministerului Dezvoltării condus de acelaşi Dragnea, o cerere pentru finanţarea acestei săli. Anterior, în iulie, fusese emisă o Hotărâre de Consiliu Local prin care oraşul punea la dispoziţia Ministerului un teren de 8,3 hectare, tocmai pentru construirea sălii.

Pe 9 octombrie, CNI a răspuns că a luat solicitarea în evidenţă şi că "obiectivul va fi cuprins pe lista sinteză a subprogramului Complexuri Sportive", iar pe 28 octombrie a trimis Primăriei o adresă cu 9 puncte pe care municipalitatea trebuia să le rezolve, pentru ca lucrarea să devină investiţie a CNI. "Singurul punct important era ca acel teren pe care urma să fie amplasată investiţia să fie trecut prin Hotărâre de Consiliu Local în posesia CNI. Acest lucru s-a făcut în şedinţa din 27 noiembrie", a declarat Mang, vorbind despre o nouă HCL, prin care municipalitatea şi-a asumat şi alte obligaţii, cerute de CNI.

Şeful PSD Bihor a spus că în prezent Primăria lucrează la întocmirea documentelor cerute de CNI. "Din punct de vedere politic, Mang Ioan şi PSD Bihor, Mureşan Ovidiu şi PSD Oradea şi-au făcut treaba, adică au făcut demersurile pentru a fi prinsă pe lista de investiţii, chiar dacă e prinsă în sinteză", a spus liderul PSD Bihor.

Această "listă sinteză", care cuprinde investiţiile propuse spre a fi finanţate, deci nu pe cele deja aprobate de Ministerul Dezvoltării pentru realizare în perioada 2015-2017, nu a fost prezentată, însă, presei de către cei doi pesedişti. Mai mult, o asemenea listă-sinteză nu este publicată nici pe site-ul CNI.

"În momentul în care dosarul va fi gata şi obiectivul (n.r.. - de fapt terenul) transferat la CNI, dacă PSD va fi la guvernare, Mang Ioan şi PSD Bihor, Mureşan Ovidiu şi PSD Oradea, îşi vor face datoria pentru a se urgenta şi a fi prinşi cât mai mulţi bani, ca să se termine cât mai repede investiţia. Până atunci, depinde exclusiv de Ilie Bolojan şi stau să mă întreb dacă domnul Mureşan nu va mai fi viceprimar cine din Primărie va avea sarcina să facă aceste documente", a mai spus Mang, ignorând detaliul că, în realitate, documentele cerute de CNI le pregătesc funcţionarii Administraţiei Imobiliare Oradea, nu viceprimarul, oricare ar fi el.

Nu polivalentă, ci multifuncţională

Viceprimarul Ovidiu Mureşan a prezentat apoi detalii tehnice despre viitoarea sală, precizând că, aşa cum de altfel anunţa şi articolul din BIHOREANUL, marţi s-a deplasat la Bucureşti, unde a discutat cu directorul general al CNI, Manuela Irina Pătrăşcoiu, despre dorita investiţie. Viceprimarul a precizat că a dus cu el avizul CMUAT, certificatul de urbanism eliberat cu avize de principiu, un CF actualizat şi un studiu geotehnic.

"Am convenit ca, pentru urgentarea investiţiei, sintagma de complex multifuncţional, care putea să includă şi bazin şi pistă de atletism, să o transformăm în proiect tip (n.r. al CNI), sală polivalentă de 5.000 de locuri", a declarat Mureşan. Astfel, a spus vicele, săptămâna viitoare echipa de proiectanţi a CNI va veni la Oradea, pentru a se putea realiza studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic al viitoarei săli.

Potrivit lui Mureşan, sala va avea o înălţime de 25 de metri. Acest lucru ar putea fi problematic, căci în zona unde este gândită, adică pe strada Ogorului, vizavi de cartierul Europa, regimul de înălţime al construcţiilor permis până acum este de maxim 16 metri, iar Autoritatea Aeronautică s-ar putea să nu-şi dea acordul pentru o construcţie mai înaltă. În acest caz, a spus Mureşan, Primăria va trebui să aloce un alt teren.

Aceste detalii importante nu l-au oprit pe Mureşan să vorbească despre certitudinea investiţiei, lăudată ca a doua ca valoare din Oradea, după noua centrală de termoficare pe gaz. "Este o investiţie de 20 milioane de euro", a spus viceprimarul.

Optimism de partid

Mureşan a lansat apoi şi el un şir de acuze la adresa ziarului. "Cu un limbaj la limita decenţei, după ce mi-am dat tot concursul şi eu, şi angajaţii Administraţiei Imobiliare Oradea, se fac nişte afirmaţii care nu ţin de deontologie profesională, nici de un minim de educaţie", a spus Mureşan, arătându-se deranjat că BIHOREANUL a scris că deplasarea lui la Bucureşti a fost una în "al 12-lea ceas". "Nu suntem pe ultima sută de metri. La cât de complex este acest proiect, suntem exact la începutul unui drum".

După ce totuşi a admis că investiţia promisă la Oradea nu este cuprinsă pe lista de investiţii a CNI pentru acest an, prezentată oficial de vicepremierul Liviu Dragnea săptămâna trecută şi care ar urma să fie realizate în mandatul actualului Guvern în periooada 2015-2017, viceprimarul a fost întrebat de BIHOREANUL dacă are vreo certitudine că sala polivalentă va fi finanţată de la Bucureşti în 2015. "Sunt optimist. După întâlnirea cu directorul general al CNI, am convingere de bunele intenţii ale CNI şi ale Ministerului Dezvoltării", a fost răspunsul lui Mureşan.

În schimb, Ioan Mang a plusat, declarând că, întrucât obiectivul este cuprins pe o listă suplimentară a CNI, cea pe care nu a arătat-o jurnaliştilor, banii nu sunt o problemă. "Obiectivul este finanţat complet pe această listă", a spus Mang. Şeful PSD Bihor a adăugat că, după ce "Primăria îşi va face temele" şi va finaliza dosarul de documente cerute de CNI, "Mang se va ocupa să fie rezolvată".

"Sala multifuncţională este în facere şi, dacă va depinde de PSD, se va face", a încheiat şeful PSD Bihor.

Citiţi pe această temă şi articolul:

"Minciună cu premeditare: Promisiunea şefilor PSD de construire a unei săli de sport la Oradea, o abureală electorală"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Hai sictir SIMLUanalfabet,du-te la scoala tzarane!
No coment!
Postat 30 Ianuarie 2015, 16:20 de grigore
Replica la @Grigore
BAH@grigore p(r)ostacul de partid PeSzeDe Bihor sa-ti raspund la acuzatii si insulte.Ovidiu Muresan Obezul este viceprimar USL din PSD ca altfel nu-l vota nimeni!:))=))Sala polivalenta promisa de PeSzeDe Bihor NU o sa se mai construiasca asta ca si masura represiva de-a lui Dragnea si Zgonea ca nu mertita astia din PSD Bihor si a lor Mang PLAGIATOR !:))=)) Ioan Mang PLAGIATORUL PSD minte cu nerusinare ca NU am vazut in presa sau la TV sau radio ca ex ministru Costoiu sa-si fi cerut scuze si iertari de la Mang PLAGIATOR pentru lucrarile plagiate !:))=)) O sa veniti cu ideea ca la plagiat pe Mang cel dupa care a plagiat Mang!:))=)) Pretene@grigore PeSzeDist bihorean manipulat ordinar de conducerea corupta PSD Bihor si Mang PLAGIATOR sunt si eu membru simplu PSD Bihor asta pana nu schimba astia Consiliul National PSD statutul PSD si exclud pe oricine sarac si cinstit ca si Iona Iliescu p[resedinte de onoare PSd si NU erste de acord cu conducerea corupta si aristocratia socialista din PSD.!:))=)) O zi buna bah @Grigore ! SICTIR! Pun mana pe carti,pe cartile de joc Cruce , 21 , si poker si iti dau cu ele in cap ca esti varza a la Cluj cu politica !:))=))Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 30 Ianuarie 2015, 11:49 de Romanul_Simplu
Auleu...
@romanul simplu..fff simplu Mey nea simplule..Obezul Muresan reprezenta orasul,este vicele de la primarie!Iar sala o face liberalul Ilie-primarele..Iar cu Mang plagiatorul ,Costoiu si-a cerut scuze,pricepi mey pedelist penelist in blana de oaie cu sorici!!!!!!In ton cu tine ..hai sictir ,pune mina pe abecedar ca esti varza..de Lazareni!!!!!!!
Postat 29 Ianuarie 2015, 15:18 de grigore
REPLICA
Minciuni adevarate !:))=))justificari ale incompetentei , naivitatii , si o manipulare a opiniei publice toata conferinta acesta a PSD Bihor. Numai ultima fraza a lui Ioan Mang PLAGIATORUL PSD analizata ` Sala multifunctionala este in facere si daca depinde de PSD se va face `` minciuni electorale de manipulare a opiniei publice bihorene. Analizata propozitia ` in facere sala multi functionala ... la vara lui shohan , niciodata !:))=))PSD Bihor nu a avut ce face si a aruncat o minciuna electorala cu sala asta functionala , mai bine tacea si Ovidiu Mueresan si PLAGIATORUL Ioan Mang la intalnirea cu VV Ponta de la Oradea unmde si minge de baschet i-a dat Obezul Muresan !:))=)) ... NU se ` va face ` sala asta multifunctionala ,uitati-o ,justificarile si scuzele astea din conferinta de presa a PSD Bihor este ca sa avem tema de dezbatere si sa manipulamn ordinar opinia publica bihoreana oradeana sa vada cala PSD Bihor le pasa de ei .Hai Sanchi! SICTIR!:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 29 Ianuarie 2015, 08:09 de Romanul_Simplu
Bine zis
Foarte bine ca eu iesit la interval sa spuna adevarul despre aceasta sala. Acum e problema primariei ca nu a depus actele la timp. Deci Bolojan uitate in curtea ta, nu a altuia!
Postat 28 Ianuarie 2015, 21:02 de bogdanel
Durerile facerii...
La cati bani au dat si unii si altii echipei fantoma "gaura neagra" a bugetului local, FC Bihor, club de la care cativa smecheri si-au tras partea leului, se putea construi atat o sala noua cat si un stadion ultramodern.
Postat 28 Ianuarie 2015, 16:55 de Valhalla-Asgard
Re: Alo..
Da vicele MURESAN are dreptate!Si chiar asa de ce nu o face pnlpdl cu Bolojan si Malan avocatul ce se crede arhitect,ca nea-ma saturat de giratii ,tarcuri de catzele si gunoaie cu cartela de interfon!!!!!!!
Postat 28 Ianuarie 2015, 16:19 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON