URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Decembrie 2014, 10:40

Lovitură de teatru: Petru Filip a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al PSD Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Desemnat preşedinte executiv al PSD Bihor în urmă cu două luni, cu votul Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei, senatorul Petru Filip şi-a anunţat, sâmbătă, demisia din această funcţie. BIHOREANUL a aflat că acesta le-a transmis parlamentarilor PSD de Bihor SMS-uri prin care i-a anunţat că vrea să renunţe la funcţia de conducere, fără să expună clar motivele deciziei.

Interimar şi sporadic

„Da, am renunţat la această funcţie pentru că oricum era o chestiune interimară... O să văd în perspectiva anului viitor, în luna februarie sau când vor fi alegeri", a confirmat, pe un ton evaziv, fostul primar, contactat de BIHOREANUL.

Întrebat care este motivul renunţării, Filip a invocat lipsa de timp şi a spus doar că „a fost o decizie a mea". „Oricum sunt foarte implicat în comisia de politică externă (a Senatului n.r.), programul pe anul viitor, în primul trimestru, este foarte plin, astfel încât prezenţa mea la Oradea este destul de sporadică şi funcţia de preşedinte executiv însemna să fii în organizaţie", a spus el.

„Voi vedea"

Întrebat dacă a renunţat la funcţia de conducere dată fiind nemulţumirea faţă de modul în care Ioan Mang ia deciziile în filială, fără să se consulte cu alţi lideri locali, după cum susţin surse din filială, demisionarul a negat: „Nu, nu are nicio legătură cu relaţiile personale". La fel, Filip a respins şi un alt zvon, potrivit căruia de fapt s-ar pregăti să preia conducerea filialei, la alegerile interne din primăvară: „Nu, nu, nu s-a spus niciodată problema".

Totuşi, întrebat concret dacă va candida la alegerile interne şi pentru ce funcţie, Filip a lăsat un final deschis. „Nu ştiu, voi vedea, lucrurile sunt în derulare, nu s-a stabilit încă nici data exactă a alegerilor...".

Implant nereuşit

Pe de altă parte, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat BIHOREANULUI că, în timp ce parlamentarii organizaţiei au aflat despre demisia lui Filip prin SMS, el a fost totuşi sunat de acesta, din convorbire înţelegând că fostul primar s-a simţit „marginalizat" după „implantarea" sa ca preşedinte executiv.

„Cu mine a vorbit domnul Filip ieri la telefon, mi-a spus că i s-a părut că a fost un fel de implant în organizaţie şi că nu toate implanturile reuşesc", a povestit Mang.

„N-a mai avut răbdare"

Acesta a adăugat că a încercat să afle de la Filip dacă e posibil să se răzgândească, dar i-a devenit limpede că nu. „L-am întrebat dacă e ultima lui decizie, pentru că totuşi eu sunt cel care i-a propus să revină în Bihor şi să ne ajute, împreună cu cei nemulţumiţi de la PDL, dar din păcate n-a fost prea lungă această coabitare (n.r. - cu foştii pedelişti). A fost o perioadcă complicată pentru noi, eram deja în campanie când au venit, dânsul (n.r. - Filip) s-a simţit oarecum marginalizat în timpul campaniei, probabil se aştepta să se ocupe de mai multe lucrări, să aibă mai multe sarcini. Eu l-am rugat să aibă răbdare, dânsul n-a mai avut", a spus Ioan Mang.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Petru Filip a fost ales preşedinte executiv al PSD Bihor la începutul lunii octombrie, într-o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean, fără ca acest lucru să fie comunicat oficial. În aceeaşi şedinţă, alţi apropiaţii ai acestuia au fost numiţi în funcţii de conducere, precum Adelina Coste şi Vasile Petruţ, ambii foşti membri PDL, dezertaţi la PSD, unde au ajuns vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene.

Citiţi pe această temă şi articolul "Petru Filip şi oamenii lui au intrat în conducerea PSD Bihor: Fostul primar PDL - preşedinte executiv, Adelina Coste şi Vasile Petruţ - vicepreşedinţi"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Pe Peta in jos
:) Sa isi dea demisia si din Bihor.
Postat 22 Decembrie 2014, 00:26 de kaboom
REPLICA
ADEVAR si DREPTATE inainte de toate !Sa privim drept si sa judecam tot drept.NU merita acesta functie Petru Filip si asa a facut multe impotriva oradenilor si a orasului Oradea da mai ales ca a fost tradat de catre PSD Bihor care-l pune la inaintare pe senatorul PSD Florian Bodog (Brancarderul) in viitoarea functie de presedinte al filialei PSD Bihor la schimbarea lui Mang Ioan PLAGIATORUL PSD din functia de presedinte al filialei PSD Bihor si in conditiile acestea Petru Filip Nu mai valoreaza nimic adica cat o ceapa degerat , un mare NIMIC!:))=)).Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 21 Decembrie 2014, 19:15 de Romanul_Simplu
lasa-ne!!!
Nu ii este rusine sa spuna asa ceva?! Nu a ajutat cu nimic in toata campania, era tot plecat. Nici macar cotizatia de membru BPJ Bihor nu si-a platit-o. Venea pe la cate o sedinta si vorbea din vise, dadea lectii dar era pe langa realitate.In PSD Bihor suntem o echipa care muncim, nu stam in birou sa dam lectii filozofice ca asta!
Postat 21 Decembrie 2014, 18:47 de jefavram
Bine ca ai plecat!
Nu stiu cum ati putut primi in partid un asa nenorocit de om! E o pata pentru PSD iar pentru PSD Bihor era o imagine negativa! A distrus Oradea cat a fost primar!
Postat 21 Decembrie 2014, 18:23 de danacretu
WinDos
Privirea dracului e aceeaşi !!!
Postat 21 Decembrie 2014, 16:01 de WinDos
DNA
Petru Filip e exemplul cel mai bun in Bihor pentru faptul ca justitia nu functioneaza. Cum naiba acest jeg care a praduit si devalizat Oradea intr-o gramada de scandaluri cu retrocedari si tot felul de porcarii nu e inca la puscarie? A fost luat in brate de toate partidele pe rand si vad ca si justitia e legata la ochi.
Postat 21 Decembrie 2014, 14:30 de vasyion
doua
SILA SILA SILA SCARBA SCARBA SCARBA SILA SILA SCARBA SCARBA SCARBA SCARBA!
Postat 21 Decembrie 2014, 10:53 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON