URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Martie 2012, 15:15

Ilie Bolojan despre decizia Consiliului Concurenţei: Nu va afecta construcţia noului CET

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan susţine în continuare necesitatea instituirii zonei unitare de termoficare în care să poată opera exclusiv Electrocentrale, deşi Consiliul Concurenţei a dat aviz negativ proiectului de Hotărâre de Consiliu Local. "Nu este nimic ilegal în ceea ce am vrut să facem noi. Exită o hotărâre de Consiliu Local mai veche prin care se prevede instituirea zonei unitare, iar prin noua hotărâre noi am vrut să restrângem zona şi să o definim mai precis", a spus primarul marţi în cadrul unei conferinţe de presă.

Şeful executivului local pune avizul negativ dat de Consiliul Concurenţei proiectului de hotărâre pe seama apropierii campaniei electorale. "Aşa e sezonul preelectoral, totul se reclamă, nimic nu este bine", a spus primarul. Bolojan a afirmat că, în plus, la baza avizului negativ au stat şi "misivele trimise de nişte binevoitori" care acuzau Electrocentrale de monopol, refuzând, însă, să nominalizeze "binevoitorii".

"La Craiova a fost adoptată o hotărâre similară"

Ilie Bolojan a spus că nu va introduce proiectul de hotărâre în Consiliul Local decât după ce va lămuri toate problemele de legalitate cu Consiliul Concurenţei. "Întrebarea care se pune este dacă aceeaşi lege se aplică în toată România, pentru că la Craiova a fost adoptată o hotărâre similară şi acolo nu au fost probleme", a zis primarul.

Edilul a insistat asupra faptului că în întreaga ţară serviciile publice au o poziţie de monopol, indiferent că este vorba de furnizarea de apă sau transportul public. Mai mult, Bolojan a arătat că inclusiv organismele comunitare au condiţionat acordarea finanţării pentru proiectul Aparegio, în valoare totală de 103 milioane de euro, de existenţa unui singur operator. "După logica folosită de Consiliul Concurenţei, Compania de Apă Oradea nu are niciun drept să opereze pentru că nu are concurenţă, ori Uniunea Europeană ne-a impus în mod clar să existe un singur operator", a spus primarul.

Modernizarea CET-ului continuă

Ilie Bolojan a subliniat că avizul negativ dat de Consiliul Concurenţei pe marginea proiectului de hotărâre privind instituirea zonelor unitare precum şi retragerea licenţei Electrocentrale de către ANRSC nu vor bloca proiectul de reabilitare a CET-ului şi reţelelor de termoficare în valoare totală de peste 95 milioane de euro contractat din fonduri europene.

"Am primit acordul Comisiei Europene pentru continuarea proiectului", a spus Bolojan.

Primarul a afirmat că în cursul lunii aprilie va fi anunţată licitaţia pentru demolarea clădirilor din curtea Electrocentrale pe amplasamentul cărora va fi construită noua centrală precum şi cea privind înlocuirea magistralelor I şi III. "Trebuie să ne mişcăm repede pentru că la magistrale nu putem lucra decât în intervalul mai - octombrie, în afara sezonului rece", a spus primarul. Edilul a spus că de-a lungul verii aprovizionarea cu apă caldă a locuinţelor orădenilor afectaţi de lucrări se va face cu ajutorul unei centrale mobile, după modelul german.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
O veste buna !
Pt. anul 2013 se anunta o majorare a impozitelor locale cu aproape 17%, sa se scoata parleala si pt. anul electoral 2012 ! O crestere cu o sesime....va avea gibonul daca va iesi primar (Doamne, fereste-ne !) cu ce-si rasplati apropiatii....va creste si para-ndaratul cu o sesime ?!
Postat 27 Martie 2012, 21:30 de .
go bolo goooo
GO BOLO, GOOOO!!!!!!!!!!!!
Postat 27 Martie 2012, 20:56 de l
oras de boschetari
nu platiti majorarile hotarite de Bolo,adica intretinerea,o sa ajungeti sa dormiti prin parcurile pe care le amenajaza pt voi,nu conteaza ce venit au pensionarii,plecati la rude la tara sau ajungeti boschetari,Bolo dicteaza nu voi prostimea
Postat 27 Martie 2012, 20:29 de luky
Pret de capitalist
Ar fi interesant de vazut ce spun forumistii care au primit factura pe februarie, la intretinere (90% caldura), pensia medie din Romania (746 lei) la doua camere de bloc. Adica raportat, in Oradea, la cca. 40.000 apartamente din totalul care nu include si pe cei care se incalzesc din alte surse decat CET.
Postat 27 Martie 2012, 19:03 de Carp III
Jos capitalistii de conjunctura
Existenta unor haotariri ale consiliului local pe problema prezentata, nu inseamna ca s-a respectat legea ci doar faptul ca prefectul nu a fost atent la avizul pentru legalitate iar initiatorul hotaririi este un bou. Consiliul cu pricina a dat doar verdict, pur si simplu, atitudinii bolsevice si neprofesioniste ale celor doi. Domnule gibon-sef de la municipiu, poate nu ati aflat, dar comunistii sunt pe cale de disparitie. Pacat ca nu acelasi lucru se poate spune despre cei batuti in cap, adica cei care se inmultesc de la un mandat la altul.
Postat 27 Martie 2012, 18:56 de Carp III
ghicitoare
Ce ghicitoare: Bolojan a afirmat că, în plus, la baza avizului negativ au stat şi "misivele trimise de nişte binevoitori" care acuzau Electrocentrale de monopol, refuzând, însă, să nominalizeze "binevoitorii".Lista binevoitorilor e scurta:Matei Jidvei,Distrigaz Vest,Luxten si Vuscan.Fiecare cu interesul lui,primii trei cu banul si ultimul cu voturile.
Postat 27 Martie 2012, 18:50 de tero
Tot PDL
Dupa ce tot striga Base si PDL ca nu absorbim suf fonduri Europene, cand in sfarsit reusim sa atragem o suma mai maricica, utila, iar se baga PDL asta. Urat partid!
Postat 27 Martie 2012, 15:36 de Eduard
Haide Bolo!
Bolojan, nu te lasa la nemernicii de pedisti! Fii tare pentru noi, cetatenii, care am fost incontinuu loviti de toate masurile pedistilor mizerabili. Pentru oras n-au facut nimic altceva decat au furat in toate mandatele nenumarate ale lui filip, iar de cand naiba i-a pus la guvernare ne-au saracit definitiv.
Postat 27 Martie 2012, 15:33 de sanda
super!
yes! Sa moara dusmanii! Sa-si taie venele matei si sleahta de pedisti mizerabili! Bravo BOLO!!!
Postat 27 Martie 2012, 15:29 de man
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON