URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Februarie 2017, 14:45

Deputatul PNL Bihor Florica Cherecheş: Ministra de Interne, Carmen Dan, să demisioneze pentru că a minţit şi nu şi-a făcut datoria

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul liberal de Bihor Florica Cherecheş a făcut cunoscut, printr-un comunicat transmis presei, şi intitulat "Aşteptăm demisia, doamnă ministru", că solicită ca şefa Ministerului de Interne, Carmen Dan, să renunţe la această funcţie deoarece nu şi-a făcut datoria, ba dimpotrivă.

Arătând că pe zi ce trece "guvernarea PSD arată cât de mult este preocupată cu adevărat de problemele românilor" pe care în campanie i-a amăgit cu sloganul "Îndrăzneşte să crezi în România", pentru ca acum să aibă ca prioritate "numai interesele personale" ale liderilor partidului, Florica Cherecheş subliniază că "românii sunt hotărâţi să continue protestele paşnice pentru respectarea democraţiei", fiind "dreptul lor s-o facă", în timp ce obligaţia autorităţilor este "aceea de a asigura securitatea manifestanţilor şi de a-i feri de persoane care vin cu gânduri rele şi vor să incite la violenţă".

În condiţiile în care în cursul zilei de joi ministra de Interne a susţinut, contrar SRI, că nu a primit informaţii despre ultraşii care se pregăteau să comită violenţe şi să "spargă" protestul paşnic din faţa Guvernului, Cherecheş arată că acest mod de a gestiona situaţia este "inacceptabil" şi că Dan "a minţit", astfel că îi solicită demisia.

"Faptul că nu a luat măsuri pentru a-i opri pe ultraşi inainte ca aceştia să înceapă atacurile asupra jandarmilor si protestatarilor paşnici, deşi fusese informată de iminenta lor apariţie, denotă incompetenţa sau incapacitatea de a gestiona situaţiile de criză", explică deputatul liberal de Bihor.

De asemenea, spune Cherecheş, având în vedere declaraţiile lui Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu prin care au anunţat că nu vor retrage OUG pentru modificarea Codului Penal şi proiectul de lege privind graţierea, fapt ce va duce la "creşterea valului de nemulţumire populară şi continuarea protestelor", îşi pune problema "dacă protestatarii vor fi în siguranţă, chiar şi în situaţia în care vor apărea tot felul de agitatori care să instige la violenţă".

"Nu putem risca să avem oameni nevinovaţi care protestează paşnic, bătuţi pe stradă, fără ca problema să fie prevăzută sau oprită în fază incipientă, nu putem accepta ca ministrul de Interne să mintă populaţia sau să nu poată gestiona situaţiile dificile, aşa că îi cerem demisia, ca să lase pe cineva mai competent sau mai interesat de asigurarea siguranţei românilor, să preia acest portofoliu. Românii trebuie să se simtă siguri în ţara lor!", îşi motivează demersul Florica Cherecheş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: Credincioasa dona Florica vs amazoana Carmen Daniela Dan, ministru MAI (II)
I. "Nu putem risca să avem oameni nevinovaţi care protestează paşnic, bătuţi pe stradă, fără ca problema să fie prevăzută sau oprită în fază incipientă, nu putem accepta ca ministrul de Interne să mintă populaţia sau să nu poată gestiona situaţiile dificile, aşa că îi cerem demisia, ca să lase pe cineva mai competent sau mai interesat de asigurarea siguranţei românilor, să preia acest portofoliu. Românii trebuie să se simtă siguri în ţara lor!", îşi motivează demersul Florica Cherecheş” 1. Despre o problemă majoră în România care trebuia prevenită, sau oprită, din faza incipientă, dar neglijată de parlamentari ca Cherecheş Florica şi Luci Varga - Abandonul nou-născuţilor/copiilor în maternităţi/spitale. 2. ”Sărăcia este cea mai crudă formă de violență” - Mahatma Ghandi. Este evident faptul ca combaterea sărăciei nu este una dintre preocupările pseudo-amazoanelor de la PNL: Luci Varga şi Florica Cherecheş. Ca şi prevenirea destrămărilor de familii cu copii, din cauza sărăciei! 3. Noroc că PSD-ul are amazoane ca dna Olguţa, de la Muncă. Mare ghinion pentru acei ”specialiști”, inclusiv de ”Vinalcool”, cocoțați creștinește în fruntea unor instituții ca DGASPC!
Postat 07 Februarie 2017, 09:41 de stefan
Bravo, stefanele!
Pune totul pe curat si du-te la parchet si fa o plangere penala. Nu conteaza la care parchet, o indruma aia unde trebuie. Inainte de a purcede la drum, nu uita: A nu denunta o fapta penala de care ai cunostinta constituie infractiune si esti bun de luat la intrebari. Cine stie, poate vei imparti celula cu dragnea!
Postat 04 Februarie 2017, 19:03 de pinonel
PCR transpartinic. Ep.: Credincioasa dona Florica vs amazoana Carmen Daniela Dan, ministru MAI
I. ”Deputatul liberal de Bihor Florica Cherecheş a făcut cunoscut, printr-un comunicat transmis presei, şi intitulat "Aşteptăm demisia, doamnă ministru", că solicită ca şefa Ministerului de Interne, Carmen Dan, să renunţe la această funcţie deoarece nu şi-a făcut datoria, ba dimpotrivă.” 1. Sincere felicitări Doamnei Ministru CARMEN DANIELA DAN, pentru modul în care a gestionat/ manageriat până în prezent, activitatea din cadrul MAI; 2. Dona Florica, după cum vedeți şi PSD-ul are amazoanele sale. Cu mult sânge de român în ”instalaţie”, spre deosebire de pseudo-amazoanele din noul-PDL. II. ”Îndrăznește să crezi în România”. 1. Şi eu, ca şi multe milioane de români, de bună credinţă, cred în transpunerea în practică a Programului de Guvernare a PSD & ALDE. S-a văzut şi pe 11 decembrie 2016, când nu i-aţi putut duce la vot pe bebeluşii, preşcolarii, şi tinerii uşor de manipulat, sub 18 ani, adică pe cei care în zilele acestea, ”creștinește”, sunt scoși în stradă, fiind expuşi la diferite riscuri (frig, stres, accidentări, loviri ş.a.), aspect la care aveți ”Ciocu` Mic”. III. Despre demisii. 1. O demisie necesară: cea a directorul SRI şi acelor subordonați din SRI, care nu au comunicat conform datele operative necesare. Dacă printre ultraşi/manifestanţi, s-ar fi infiltrat un ”spălat pe creier” cu vestă, …ştiţi de care? 2. O altă demisie necesară: Herr Johannis, idolul dvoastră actual. Comportamentul său de Gauleiter în descalifică ca şi Președinte al României. 3. O recomandare şi pentru dona Florica, cea care stă în aceeași ”barcă politică” cu cei care au făcut şi fac tot posibilul, ca să salariul minim pe economie să fie cât mai mic: „Bucurați-vă, cât mai repede şi cât mai mult, de pensia aia nesimţită, împreună cu nepoţii şi copiii dvoastră! IV. Dona credincioasă Florica, dacă Herr Johannis & noul-PDL, tot o daţi cu Statul de drept(i): 1. Despre mafia imobiliară/cămătărească de la IFN-ul la care activează unul dintre băieţii dvoastră nici un cuvinţel? Să dăm ceva Bibliografie, respectiv câteva nume de ”fraţi” şi ”surori” implicaţi? 2. Despre ”plutoanele de execuție”, formate din ”corecţi şi imparţiali” ca G.L., cu implicarea a tot felul de ”organe” [ex: ”fratele” de la DJASPC Bihor, AT-PMO, Poliția Oradea], care destramă, la ordin(?), familii cu copii, pe motive fabricate, știți ceva? Să vă dau şi în acest sens ceva Bibliografie [ex: Dosare complete, şi nu doar ce se afișează pe site-ul www.curteadeapeloradea.ro]? V ”Sunt şapte rele în lume: 1. cunoştinţă fără caracter; 2. bogăţie fără muncă; 3. plăcere fără conştiinţă; 4. negoţ fără moralitate; 5. ştiinţă fără omenie; 6. politică fără principii şi 7. închinare fără renunțare.”” – Mahatma Gandhi. VI. ”Sărăcia este cea mai crudă formă de violență” - Mahatma Ghandi. 1. A te implica în adopții de copii (ca Herr Johannis, pe vremuri?), fără a preveni destrămarea de familii cu copii, din cauza sărăciei, este un comportament deloc creștinesc! 2. Pe când o implicare concretă şi a donei Florica în creșterea accelerată a salariului minim brut pe economie, în contextul în care acest lucru este sustenabil şi dpdv economic? VII. Pentru binele UE, dar şi a României, sper ca viitorul Cancelar al Germaniei să fie: Martin Schulz. Ce GHINION ar fi pentru Herr Johannis & Co!
Postat 04 Februarie 2017, 15:35 de stefan
helen
ai ajuns la menopauza ,
Postat 04 Februarie 2017, 11:05 de todo
Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea-asa.
Stimata doamna, la 27 de ani de la mascarada din decembrie si mai apoi tot cam asa,ne mai spuneti basme , povesti de adormit copiii?! N-om avea noi atata scoala ca dvs, da' totusi, n-am trait pe Marte intre timp, ci aci,ducandu-ne crucea fiecare cum am putut. S-a mai prins si de noi cateceva,nu zic ca mult, da' oricum nu mai suntem chiar copilasi de-o schioapa.
Postat 03 Februarie 2017, 21:04 de Iness
te-ai trezit...
...din amorteala de dupa alegeri, cand erai vanata ca pamantul de ce "rezultate" ai reusit cu peneleaua, Florico ? :D Io zic sa taci, ca n-ai facut NIMIC pentru orasul asta, nici tu, nici Cupsea, nici vreun alt peneleu d'a vost ! Puneti mana pe orice apucati, spatii, cladiri, TOT, in Oradea, si vreti sa aratati ca sunteti "cinstiti". Ia intreb-o pe pretena ta Anca Sas cine a cumparat fosta pizzerie Bridge ? :D
Postat 03 Februarie 2017, 20:17 de AgentulTermic
ERATA
FI-TI-AR...
Postat 03 Februarie 2017, 19:31 de TDS
FITI-AR PENSIA SPECIALA...
Dar fratele tau Bolojan n-a spus minciuni ? Ia vezi ce declara despre strazile asfaltate in 2016 ( in ianuarie ) si daca a indeplinit tot ? Dar ce zicea in februarie 2013 despre un dezvoltator dupa care in septembrie 2013 a facut....dreapta-mprejur ?!
Postat 03 Februarie 2017, 19:30 de TDS
Teatru...
Oare realizezi cat ești de penibila ??? Vii după 2 zile și începi sa latri. Ia 30 de lei ptr lătrat și ieși din rândurile noastre.Acesta e comportament pesedist.Mergi lângă ei tu și cei ca tine !!!
Postat 03 Februarie 2017, 18:22 de Nofan
!!!!
Mai du-te tu...
Postat 03 Februarie 2017, 17:39 de Tinas
...s-a trezit ???
Putin spus , pinonel ! Am mai intrebat acum cateva zile , ce vor si pnl-istii penali ? Sa taca caci impreuna cu psd-ul si alte scursori , au vandalizat tara . Sa taca si ptr ca acum un an ,dupa "Colectiv", s-a strigat ca vrem tehnocrati si nu penali!
Postat 03 Februarie 2017, 16:48 de Nofan
Sa-ti fie rusine, doamna deputat pnl!
Oradenii, inclusiv prostii care te-au votat, stau de zile bune in strada si n-am vazut picior de penal. Nici primar, nici consilieri locali/judeteni, despre parlamentari nu mai vorbesc! Va convine ordonanta, mai ales dezincriminarea abuzului in serviciu! Sa iesi dupa o saptamana si sa incerci sa profiti de miscarile de strada mi se pare o marsavie. Unde ati fost cu totii, in frunte cu birtinezul?! Alti primari au fost in mijlocul protestatarilor, pana si Johannis a fost in piata... Rusine, penalilor! Sunteti din acelasi aluat cu pesedeii, nu degeaba v-ati infratit sub flamura pcr, pardon, usl!
Postat 03 Februarie 2017, 15:55 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON