URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2016, 18:50

Contre în CJ: Liberalii sesizează ANI asupra unei consiliere PSD în conflict de interese, care susţine că funcţia ei publică este... secretă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru prima oară în ultimii 16 ani, un consilier judeţean bihorean s-a pus singur în conflict de interese, pe cât de făţiş, pe tot atât de inutil.

Incidentul a avut loc la reuniunea de marţi a Consiliului Judeţean în componenţa rezultată din alegerile din iunie, în momentul când a fost supusă votului celor 34 de consilieri prezenţi rectificarea bugetului.

Încă dinainte de începerea dezbaterilor, liderul grupului de consilieri PNL, Ionel Avrigeanu, a anunţat că, dat fiind faptul că de rectificarea bugetară beneficiază şi structuri subordonate Consiliului Judeţean, consilierul liberal Cornel Borza nu va vota, deoarece este angajat al Ansamblului Profesionist Crişana al Teatrului Regina Maria, şi cere ca de aceeaşi atitudine să facă dovadă „şi ceilalţi consilieri aflaţi în această situaţie”, trimitere directă la PSD-ista Stela Babău, director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ecoland, din care CJ face parte şi pe care o şi finanţează.

„Domnul Cornel Borza şi doamna Stela Babău să nu voteze, pentru că în caz contrar ne vom adresa ANI (n.r. – Agenţia Naţională de Integritate)”, a cerut Avrigeanu, ceea ce l-a determinat pe vicepreşedintele Ioan Mang, liderul PSD Bihor, să-i ia partea colegei de partid, susţinând că aceasta nu s-ar afla în nicio situaţie de incompatibilitate, deoarece „la ADI Ecoland banii sunt daţi nu pentru salarii, ci pentru plata unor materii prime”.

În dispută a intervenit şi secretarul judeţului, Carmen Soltănel, care a precizat că Avrigeanu greşeşte când afirmă că Babău ar fi incompatibilă, ilegalitatea în care se află fiind, de fapt, alta, şi anume conflictul de interese.

În ciuda explicaţiilor, consiliera PSD a afirmat că „îmi asum” votul şi a şi votat, în timp ce liberalul Borza s-a abţinut, tocmai pentru a nu putea fi acuzat de încălcarea legii.

De altfel, Avrigeanu a declarat că din acest motiv va face ceea ce a spus, adică va sesiza ANI.

Pe de altă parte, când BIHOREANUL a întrebat-o pe Babău ce funcţie deţine în ADI Ecoland, răspunsul acesteia a fost stupefiant: „Confidenţial!”. Prevalându-se de faptul că nu este funcţionar public, ci „personal contractual”, Babău a refuzat să precizeze ce funcţie deţine, deşi este plătită din bani publici, la fel făcând apoi şi preşedintele CJ, Pasztor Sandor. „Nu ştiu”, a susţinut acesta.

Cel care a "deconspirat-o" pe Babău a fost tot Avrigeanu, care a explicat că în mandatul fostului preşedinte Cornel Popa PSD-ista a deţinut funcţia de director executiv al ADI Ecoland, iar după alegerile locale a făcut rocada cu un coleg de la UDMR, preluând postul de director adjunct.

Culmea e că, în fond, votul consilierei PSD nici nu a contat în economia şedinţei şi a aprobării rectificării de buget, dintr-un motiv foarte simplu: CJ are 35 de membri, dintre care 18 din partea PSD-UDMR-ALDE şi 17 a PNL. În condiţiile în care un liberal a lipsit de la şedinţă, iar altul, Cornel Borza, s-a abţinut pentru a nu fi în conflict de interese, dacă ea ar fi procedat la fel, PSD-UDMR-ALDE ar fi avut oricum 17 voturi, deci cu unul mai mult decât cele 16 ale PNL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
RUSINE
Cum poti spune asemene vorbe grele la adresa unei fiinte speciale . O fiinta ce nu poate fi caracterizata decat a fi de caracter . Un om bolnav , ce nu are ce face poate sa comrnteze negativ prezenta acestei persoane , devotate oamenilor ce o inconjoara . RUsine celor ce nu pot accepta valoarea unei persoane mult superioare lor . RUsine , Rusine marunteilor ,
Postat 31 August 2016, 23:22 de Andrei_Butoi
curios
Cucoana Stela! Aceasta cucoana , numai cine nu vrea sa recunoasca , spune altceva despre ea. Nu este buna numai la munca , munca si iar munca. Am cunoscut- o muncind si va muri tot muncind , probabil acum pentru altii . Rusine celor ce o denigreaza, rusine celor ce nu au ajuns si nu vor ajunge niciodata la nivelul acestei distinse cucoane . Probabil nu sunteti la nivelul ei , numai un om nepriceput poate sa o caracterize in acest mod. Aceasta femeie chiar a demonstrat ce se poate si ce nu .Voi carcotasilor ce ati facut in afara de a linge ceva ??? Mergeti la Gunoaie poate va pit recicla , oameni de doi bani .
Postat 31 August 2016, 23:13 de Andrei_Butoi
la cata prostie exista ...
... nu e doar o stea, ci o intreaga GALAXIE!
Postat 31 August 2016, 16:45 de carlos
LA SECRET ? CE?
Dar totusi...ce este aceea functie publica secreta ? " NU SE EZISTA " !
Postat 31 August 2016, 12:23 de TDS
TEPE LEPE PENELEU...
D-le Avrigeanu ! Lansarea CD-ului Cornel Borza in timpul campaniei electorale cu sprijinul CJ nu era conflict ? Zic si eu...Inteleg ca C B. nu prea le are cu GRAMATICA LIMBII ROMANE dar...ORISICAT !
Postat 30 August 2016, 23:19 de TDS
Asta nu e sanatoasa
Este o vorba, prostul nu e prost destul....se putea abtine pentru ca erau oricum majoritari. Asta si-a batut joc de angajati cand avea firma, i-a mintit ca i-a angajat dar de fapt oamenii nu erau angajati si nu aveau platite contributiile la stat. PSD-ul a pierdut in Beius din cauza ei! O barfitoare si o mincinoasa! Rusine!
Postat 30 August 2016, 19:27 de jefavram
Avrigeanu!!!
Ai curaj să semnezi sesizarea???
Postat 30 August 2016, 18:59 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON