URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2013, 17:52

Consiliul Local a înfiinţat societatea Termoficare SA, pentru a prelua de la CET activităţile de transport şi distribuţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Electrocentrale SA va rămâne fără activitatea de transport şi distribuţie. Consiliul Local a hotărât joi cu unanimitate de voturi înfiinţarea societăţii Termoficare Oradea SA, care va prelua de la CET activitatea de transport şi distribuţie a agentului termic.

Potrivit hotărârii adoptate, noua societate va avea ca acţionari Municipiul Oradea şi comuna Sânmartin. Capitalul social al societăţii va fi de 90.000 lei, divizat în 1.000 de acţiuni nominative dematerializate cu valoare nominală de 90 lei fiecare. Din suma totală, aportul în numerar al Municipiului Oradea se ridică la 89.1000 lei, diferenţa de 900 lei revenind comunei Sânmartin.

Astfel, Oradea va deţine 990 de acţiuni, reprezentând 99% din capitalul societăţii, iar Sânmartinul, 10 acţiuni, reprezentând 1%.

În ceea ce priveşte structura de conducere, societatea va fi condusă de un Consiliu de Administraţie numit pe doi ani, format din cinci membri, patru numiţi de Oradea iar unul de către Sânmatin.

Potrivit primarului Ilie Bolojan, noua societate va începe să funcţioneze cât mai repede posibil, pentru ca Electrocentrale să poată intra în legalitate.

"Electrocentrale şi-a pierdut licenţa de transport şi distribuţie, iar prin această măsură rezolvăm o problemă de legalitate. Hotărârea de astăzi va fi urmată, mâine, de o una similară, a Consiliului Local Sânmatin. Vom înfiinţa împreună această societate care va urma să primească cu delegaţie reţelele de termoficare din Oradea şi Sânmatin", a declarat Bolojan.

Electrocentrale SA şi-a pierdut licenţa de transpot şi distribuţie în iunie 2012, iar municipalitatea a avut la dispoziţie un an pentru reglementarea problemei. Pentru că societatea nu se mai poate prezenta la licenţiere vreme de doi ani, Consiliul Local este nevoit să desemneze alt operator.

Termoficare SA va fi înregistrată la Registrul Comerţului la începutul săptămânii viitoare, urmând să înceapă cât mai repede demersurile de licenţiere. Noua societate va prelua de la Electrocentrale personalul implicat în activităţile de transport şi distribuţie.

Ca o măsură de salvare a CET-ului, înglodat în datorii către furnizori, municipalitatea ia în calcul varianta unei rectificări bugetare în urma căreia să facă o infuzie de capital în Electrocentrale şi va face demersuri pentru majorarea preţului la gigacalorie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
BOLOVANUL singuratic !
Bolojan se intelege bine doar cu el insusi !!!! Inafara de el nimeni nu e preten cu el !!! El, Bolovanul este un singulat singuratic , el de el !!!! nici cu nevasta nu se mai intelege , cel putin de ochii lumii ........ dar cine stie ??? cand a venit de la Bucuresti defapt a primit un sut in fund de acolo ca sa scape de el. Au facut aia chef cand aplecat de acolo si l-a adoptat Oradea ca primas. asa ca nu asteptati nimic de la preteni lui caci nu are asa ceva. Singrii lui preteni constanti si adevarati sunt mana lui dreapta si stanga, in rest .... nimeni. Pana una alta orasul este sub cizma lui de politruc mare constructor arhitect al urbei naostre blestemata sa aiba de 23 de ani numai primari fara cap !!!
Postat 28 Iunie 2013, 20:26 de scortosul
@antipenali
Adica ne spui ca nea ilie, popa ciordel, mang_litorul si gasca lor de parlamentari ne-au mintit cand ne-au promis ca va curge lapte si miere de la Bucuresti, ca ei se au ca fratii cu guvernantii !? Vedem ca pana acum am primit doar majorari de tot felul si fara numar.
Postat 28 Iunie 2013, 15:18 de pinonel
@unui oarecare
Fereşte-mă, Doamne, de prieteni! Abia numit în locul orădeanului Mircea MATEI, fost pdl-ist şi adversar făţiş al cet-ului, noul director al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Doru CIOCAN, promovat de USL, a şi emis ordinul de retragere a licenţei de funcţionare a societăţii electrocentrale. Conducerea municipalităţii a aflat cu surpriză săptămâna trecută că noul director uselist a pus în operă ameninţările formulate încă din iarnă de Matei, în ciuda demersurilor făcute la Bucureşti de primarul ilie bolojan. Conform ordinului, CET-ul a rămas fără licenţă de operare pentru activităţile de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice începând cu data de 20 iunie, fapt pentru care Primăria are de ales între contestarea acestuia şi organizarea unei licitaţii pentru desemnarea unui nou operator. Întrucât primarul ilie bolojan s-a pronunţat de la bun început în apărarea electrocentrale, juriştii societăţii şi cei ai Primăriei se pregătesc de un conflict în instanţă. Concluzia pentru Primăria Oradea? Prietenia unui uselist poate fi mai periculoasă decât duşmănia unui pedelist... Citat din ebihoreanul, 02iulie2012 P.S. In buna traditie, juristii primariei au pierdut in instanta.
Postat 28 Iunie 2013, 11:44 de anti penali
Vai de noi !!!
Nu numai ca vor fi doua(2) conduceri dar vor fi si doua(2) consilii de administratie !! Cate functii !!! cate indemnizatii !!!!! cate spagiii!!!!!! ce de taxe si impozite malarite de pretenarii lui BolovanBolojanul !!!! Oricum soarta orasului e pecetluita de trecerea CET 1 pe gaz ..,.,. ne usuca cand pornesc magaoaia !!!!
Postat 27 Iunie 2013, 23:13 de scortosul
multumim matei
a lucrat ceva cit a fost in "olimp" control gen itm ce conteza ,acum vom avea o societate in plus, oare doreste sa ajunga diretor la noua societate ca recompensa la cit tupeu nu m-ar mira
Postat 27 Iunie 2013, 22:27 de un oarecare
CCR va da voie sa va indreptati tampenia !
Vom trece foarte greu, cu chinuri, cu execucutari silite, cu tot felul de necazuri, peste iarna 2013-2014. In 2014 il putem trimite pe gunoiul asta de primar de unde a venit ! 30% e usor de atins !
Postat 27 Iunie 2013, 22:18 de bh
Una din doua !
Ori frig ! ori caldut dar foarte scump !
Postat 27 Iunie 2013, 22:12 de politicos
Doi in unu
Deci sa intelegem ca va trebui sa cotizam la doua societati, una care va trebui sa vanda cu profit si sa mai recupereze si datoriile iar a doua sa vanda ca sa poata acoperii cheltuielile de pornire si sa aiba si profit. Sefii de la noua societate vor fi tot cei de la CET (doar ca vor lua acum bani din doua parti). Deja in acest moment cheltuielile cu incalzirea si apa calda au crescut cu 124%, bani care vor fi platiti de oradeni. Multumim domnule primar Ilie Bolojan si Consiliului Local prin inimosii consilieri care au votat pentru.
Postat 27 Iunie 2013, 18:14 de petru
noi platim ei risipesc (si fura)
Adica mai popular spus pana acum am avut o juma de sula intreaga, de acum incolo vom avea doua jumatati de sula intreaga.
Postat 27 Iunie 2013, 18:13 de Oardean
Ce tare o sa fie Gligor
Adica vor fi doua consilii de administratie, doi directori generali, doi directori tehnici si doi economici, s.a.m.d. Dupa aia o sa trebuiasca ca sa merga pe atragerea de fonduri europene sa faca o asociatie, care o sa fie Termoregio, ca la apa si la deseuri, dupa care vine licentierea de operator regional, asociatii si proiectele viitoare, s.a.m.d. De ce nu se face totul deodata, corect si eficient, ca sa nu se bajbaie peste un an-doi?
Postat 27 Iunie 2013, 18:05 de Hall
Pe pariu că Bolojan o încurcă iarăşi !?!
Acum rămâne să dea un purcoi de bani pentru licenţierea noii societăţi, ceea ce e de bine pentru că vor putea cumpăra de pe piaţă, de la oricine care are. Până să aibă însă e de rău, pentru că trebuie să cumpere de la CET, aşa că o să trebuiască încă un comision de pus la tarife, nu mic de altfel, ca să trăiască şi societatea asta fiind gândită pe profit. Ce va fi insă din rău în mai rău e că, dacă chiar ar merge cursiv totul, preţul Gcal va creşte vertiginos.
Postat 27 Iunie 2013, 17:59 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON