URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Octombrie 2016, 15:18

Cinste lor! Primăria a premiat 43 de olimpici orădeni cu ocazia Zilei Oraşului (FOTO)

Performanţa se răsplăteşte. Primăria Oradea a premiat miercuri, în cadrul unei şedinţe festive a Consiliului Local, ocazionate de Ziua Oraşului, 43 de elevi orădeni care au reuşit să obţină de la menţiune la premiul I în cadrul olimpiadelor naţionale din anul şcolar 2015 – 2016. De asemenea, au fost recompensaţi şi profesorii care i-au pregătit pe olimpicii orădeni.

Diplomele de onoare şi premiile în valoare de 600 lei au fost înmânate de viceprimarii Florin Birta şi Mircea Mălan în faţa unei asistenţe formate din consilieri locali, militari, parlamentari şi aleşi locali care au umplut sala până la refuz.

"Vreau să le mulţumesc olimpicilor orădeni pentru această performanţă şi ţin să le mulţumesc profesorilor care i-au pregătit pentru că fără mentori nu va exista niciodată performanţă", a spus primarul Ilie Bolojan în deschiderea festivităţii de premiere.

Şedinţa festivă a Consiliului Local a fost deschisă în jurul orei 11, cu intonarea imnului de stat şi cu discursul primarului Bolojan care a evocat dubla semnificaţie a datei de 12 octombrie aleasă ca zi a oraşului: 12 octombrie 1918, când în casa avocatului Aurel Lazăr s-a semnat Declaraţia de independenţă a românilor din Transilvania care a stat la baza Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia şi 12 octombrie 1944, când trupele române şi ruse au eliberat oraşul de sub ocupaţia trupelor hortiste.

"Se cuvine să le fim recunoscători celor care în momente istorice importante au decis corect pentru ţara noastră şi celor care au căzut pe câmpurile de luptă în războaie pentru ca România să poată fi ceea ce este astăzi", a declarat primarul.

În discursul său, edilul a pus accent pe necesitatea dezvoltării unui sistem de educaţie performant, a creşterii economice a oraşului şi întăririi păcii sociale astfel încât orice orădean, indiferent de etnie şi confesiune, să se simtă acasă în Oradea.

"Dacă am preluat o ţară întreagă de la înaintaşii noştri să le lăsăm copiilor noştri o ţară prosperă", a concluzionat edilul care a încheiat cu formula: "Dumnezeu să aibă în pază Oradea şi ţara noastră!".

Festivităţile de miercuri au mai cuprins o evocare a celor două date de 12 octombrie susţinută de profesorul universitar Gabriel Moisa, dar şi ceremonii de depunere de coroane urmate de defilarea gărzii de onoare la statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie şi statuia avocatului Aurel Lazăr.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON