URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2010, 18:03

Bolojan a fugărit cu poliţiştii un grup de ţigani demolatori

Bolojan a fugărit cu poliţiştii un grup de ţigani demolatori Între Muzeu şi Universitate, un "no man's land" păstorit de firma Selina
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Primarul Ilie Bolojan a fost nevoit să intervină personal, de două ori, la oprirea unui grup de ţigani care spărsese o parte dintr-o clădire a fostei Garnizoane şi sustrăgea cărămizile provenite din demolare.

Respectiva construcţie, un manej situat între sediul viitorului Muzeu şi Universitate, fusese "ochită" de reprezentanţii muncipalităţii deoarece, spre deosebire de alte dărăpănături rămase de la fostele unităţi militare, se ţinea bine "pe picioare" şi i se putea da o destinaţie utilă. "Putea fi folosită ca patinoar sau ca sală de sport, aferentă viitorului campus şcolar. Trebuiau doar înlocuite geamurile, acoperişul şi tencuită", spune Ilie Bolojan.

Clădirea figura în patrimoniul firmei Selina, cea care a obţinut, în urma unei dubioase licitaţii organizate de fosta conducere a Consiliului Judeţean, pe o parte a acelor terenuri, amprentele la sol destinate unor viitoare blocuri, care au rămas doar la faza de intenţie. Drept urmare, la faţa locului s-au deplasat, joi, reprezentanţi ai firmei şi ai municipalităţii, pentru a discuta un schimb de terenuri, astfel încât fostul manej să poată ajunge în custodia Primăriei şi aceasta să o renoveze.

Nu mică le-a fost, însă, mirarea delegaţilor când au observat, la faţa locului, un grup de circa 30 de ţigani care demola respectiva construcţie, ducând de la faţa locului cărămizile. Directorul tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea, i-a raportat primarului situaţia, iar Ilie Bolojan s-a deplasat la faţa locului.

Ca urmare a reacţiei primarului, romii au şters-o din zonă, dar au reapărut, cu tupeu, imediat după plecarea lui Bolojan. Informat, primarul a descins a doua oară la amplasament, dar de această dată însoţit de două echipaje ale Poliţiei municipale. Chiar dacă demolatorii au fugit, poliţiştii au reuşit să reţină şi să îi identifice pe câţiva.

"Eu nu am fugit după ei, dar recunosc că nu aş fi ezitat să le dau două bastoane peste spate. Asta este problema cu "bunurile poporului", care devin ale nimănui şi, în consecinţă, ale fiecăruia, iar unii simt nevoia să şi le însuşească", a comentat Ilie Bolojan inedita situaţie.

Primarul nu a renunţat la ideea renovării clădirii. El spune că aceasta va fi îngrădită zilele următoare, pentru a fi ferită de porniri demolatoare similare, iar zona din spatele viitorului sediu al Muzeului, lăsată în paragină de cei de la Selina, va fi introdusă într-un program de curăţenie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
rusine ca ne lasam furati
dar atentie nu i putem discrimina dar ii putem acuza de furt, bolojan a fost un domn pentru ca ii putea acuza penal...nu mi se pare normal sa merg in piata si sa bag in plasa fara sa platesc.............corect? indiferent de ce etnie este un cetatatean trebuie sa munceasaca sa si castige hrana doar in cazul in care are dizabilitati primeste ajutor social pentru ca nu poate munci, mergeti la ASCOR si centru sa va faceti actele e dreptul vostru...sa ne ierte d-zeu pe toti pentru ca dupa mine toti ar trebui sa fim impuscati si executati......si ipocrizia este un pacat mai ales ignoranta.
Postat 02 Aprilie 2010, 17:05 de anca
Rrom=hot
Rromii (corect TI GANII) nu trebuie ingraditi, ci impuscati!
Postat 02 Aprilie 2010, 08:02 de anti-rrom
rrom
nu cladirile ar trebui ingradite...cii rromii.
Postat 01 Aprilie 2010, 22:43 de pip
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON