URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2012, 20:27

Antal a câştigat alegerile pentru funcţia de rector. Ionescu îi contestă candidatura în instanţă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rectorul în exerciţiu Cornel Antal a câştigat alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii orădene, în urma alegerilor desfăşurate miercuri în sala de jocuri a Universităţii.

Transparenţă totală

După încheierea procesului efectiv de votare, toate buletinele de vot s-au răsturnat pe o masă, în faţa observatorilor şi jurnaliştilor. Pentru o transparenţă totală, preşedintele secţiei de votare a arătat fiecare vot şi a strigat, de fiecare dată, numele candidatului ales. În partea stângă au fost puse sufragiile pentru candidatul Constantin Ionescu, iar în partea dreaptă - cele pentru contracandidatul său, rectorul în exerciţiu Cornel Antal.

La finalul numărătorii, miercuri seară, "grămada" lui Antal a fost net mai consistentă decât cea a lui Ionescu, iar după toate probabilităţile Cornel Antal va primi un nou mandat la conducerea universităţii orădene.

Rezultatele nu au fost încă validate, dar după toate probabilităţile Antal a întrunit numărul de voturi necesar, adică 50% plus 1 din voturile participanţilor la scrutin. "Rezultatele provizorii sunt 620 de voturi pentru Cornel Antal şi 206 pentru Gheorghe Ionescu. Rezultatele finale vor fi anunţate joi dimineaţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Universităţii, Olimpia Popoviciu.

Preşedintele secţiei de votare, Ioan Hathazi, a declarat jurnaliştilor că personal a decis să numere în faţa presei şi a observatorilor, întrucât a dorit să demonstreze transparenţă totală. "Nimeni nu ne poate acuza că nu am fost transparenţi", a spus Hathazi, făcând referire la declaraţiile lui Ionescu de marţi, când acestea spunea că nu crede că în România există alegeri la care să nu se fure.

În instanţă!

De altfel, Ionescu, prezent la numărătoare, a declarat că este foarte mulţumit de transparenţa dovedită. Totuşi, el nu este mulţumit de alegeri, spunând că va contesta candidatura rivalului său în instanţă.

"Candidatura lui a fost una ilegală. O voi contesta în continuare", a spus el, arătându-se dezamăgit de numărul mic al voturilor strânse. "Sunt dezamăgit de colegii mei, că nu doresc o universitate modernă, dar le mulţumesc că au venit la vot. Însă în continuare acuz Biroul Electoral Universitar că trebuia să anuleze candidatura (lui Antal - nr)", a spus Ionescu.

Liderul sindical a fost însoţit de avocatul sindicatului Corpul Profesional Universitar, Kolozsi Arpad, care i-a susţinut declaraţia. "Este o victorie inutilă. Vom ataca în instanţă candidatura!", a spus acesta.

Ionescu a mai spus că nu îl va felicita pe Antal pentru rezultat, tocmai pentru că nu a fost un candidat legal. "Dacă era (n.r. un candidat legal), ne confruntam, eram în această seară împreună aici, ne felicitam la final... Dar nu pot face asta cu un infractor", a zis Ionescu.

Antal: "Alegerile nu s-au încheiat!"

Cornel Antal nu a fost prezent la numărătoarea voturilor, motivând ulterior acest lucru pentru BIHOREANUL prin faptul că n-a dorit să lase loc de interpretări, adică să se creadă că ar influenţa în vreun fel rezultatul alegerilor.

"Le mulţumesc foarte mult colegilor care au venit la vot pe acest frig. Celor care m-au votat le mulţumesc că au încredere în mine, iar pe ceilalţi îi asigur că mă voi strădui să fiu rector pentru toţi", a declarat Antal pentru BIHOREANUL.

Rectorul a mai precizat că trebuie ţinut cont că alegerile nu s-au încheiat acum. Asta pentru că ministrul Educaţiei este cel care trebuie să valideze alegerile, în cel mult 30 de zile, şi să confirme sau nu pe funcţie rectorul votat.

Rămâne de văzut, astfel, care va fi decizia noului ministru al Educaţiei, Cătălin Baba, dat fiind că Antal a candidat pentru un mandat mai scurt, de 3 ani şi 4 luni. El a acumulat deja 4 ani şi 7 luni pe funcţia de rector, iar Legea Educaţiei îi interzice oricărei persoane să fie rector mai mult de 8 ani. Antal a profitat de faptul că legea nu reglementează mandatul provizoriu şi şi-a depus candidatura pentru un mandat mai scurt de 4 ani. De altfel, acesta este motivul pentru care Ionescu l-a contestat pe Antal de la început, considerându-l un candidat ilegal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Cu sau fara Ionescu
da la UO sunt clar 206 de retardati titulari + vreo 500 de debili mintali care nu au participat la vot. Nr. 1 este Ioneasca nr 2 Ionescu .........
Postat 09 Februarie 2012, 18:34 de angajat
ce mai vrea ionescu asta ?
nu vede ca lumea nu-l vrea ? oricare alt contracandidat l-ar fi invins. e penibil.
Postat 09 Februarie 2012, 18:09 de voturi
Pentru @ionescu, popescu, studentul si alti repetenti
Mars in banca, loazelor si notati ! pro bono, despre un avocat, caci despre avocat e vorba, cretinilor :.avocat care isi pune serviciile la dispozitie gratuit, fara onorariu.
Postat 09 Februarie 2012, 12:21 de teacher
@lex
„Pro bono” vine din latina si inseamna „pentru binele public” . Deci e pentru "binele public" faptul ca avocatul sindicatului il sustine pe seful de turma, "interesant.." Seful de turma care pana ieri era un leu, de cateva ore e doar o pisica :)) Mersi ca ne-ai atras atentia pupincuristule, curatator de r*h*t romanesc...
Postat 09 Februarie 2012, 11:43 de Ionesco
@,,student'' ?!
Nu-i nimic ,,interesant'', esti tu bou (nici asta nu-i interesant ) ! Asta e, ,,studiezi'' pe plan local ! Ia vezi ce inseamna ,,pro bono'' ! Numai sa nu confunzi termenul cu denumirea verilor tai, cimpanzeii bonobo ((( = :
Postat 09 Februarie 2012, 09:43 de lex
o intrebare
Am si eu o intrebare: Dl. Ionescu se foloseste de avocatul sindicatului in scopuri PERSONALE??? Ma gandesc ca ii platit din banii celor 1000 si ceva de cadre....INTERESANT..nu?
Postat 09 Februarie 2012, 08:44 de student
CV
D-le Craciun Cornel Antal! Daca tot ati castigat alegerile va rog cu respect sa aveti in vedere problema CV-urilor unor cadre universitare, incompelet, postate pe site-ul U.O.! Daca cititi comentariul stiti la ce ma refer(sau macar stie D-l Curila). Tin sa va anunt ca ma caracterizeaza perseverenta si nu ma las pana nu aflu oficial cu ce s-au ocupat intre anii 1986-1992 domnii: Marcel Ioan Bolos si Leonard Calin Abrudan. Chiar daca nu este vorba despre o activitate didactica, transparenta trebuie sa existe si in cazul lor!
Postat 09 Februarie 2012, 00:19 de TDS
@tic-tac
Esti bolnav. oricine este mai bun decat Ionescu, prostul. Pacat ca multi au muscat vorbele acestui om cu IQ sub 75.... posibil din cauza coeficientului lor scazut... vezi la tine 25..:)
Postat 08 Februarie 2012, 23:59 de sorbonel
IQ=25; EQ=5
Da, mai Safe, si pseudonimul ti-e de incuiat asa ca ce sa mai vorbim despre realitatea ca esti inghesuit gramada, pe linga faptul ca esti rau bolnav la cap, alaturi de ceilalti 600, care sigur n-ati facut niciodata o vizita medicala corecta, pt. ca altfel, n-ati mai fi fost demult in universitate. Dar, nu va bucurati ca prostii la * an(t)al, ca va vine rindul. Sunt curios citi din cei 600 il vor urma pe georgelica la mititica?! Atunci o sa va mindriti ca sunteti bolnavi, nu?
Postat 08 Februarie 2012, 22:57 de Tic-Tac
Si legea ce zice ?
Citeam prin fituicile locale ca securisto-turnatorul antal n-ar prea (mai) avea dreptul sa candideze...Dar poate s-a inspirat de la spionul sef putin ! Intre colegi de breasla se poarta ,,inspiratia'' !
Postat 08 Februarie 2012, 22:41 de .
peste 200
Deduc ca la UO sunt clar 206 de retardati titulari.
Postat 08 Februarie 2012, 21:58 de sorbonel
ISI
Inca o data s- a dovedit ca luptele nu se dau in presa si nu improscand cu KK in contracandidat ci la urnele de vot. Aviz amatorilor (celor carora le place sa isi spele rufele in public), in special acelor cadre universitare care cred ca un articol publicat in presa locala este indexat ISI.
Postat 08 Februarie 2012, 21:52 de bubu
Sa fim corecti, daca se poate!
Ionescule, consulta un psihiatru, nu un avocat! Mult succes, domnule rector, Antal!
Postat 08 Februarie 2012, 21:21 de SAFE
Felicitari!
Bravo Domnule Cornel Antal ! Succes in continuare!
Postat 08 Februarie 2012, 21:19 de Antonia
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON