URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2017, 13:01

Adrian Hladii a fost înmormântat: Văduva a jelit la maxim peste sicriul deschis, iar preotul a zis că „omul judecă prea uşor” (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aleea principală a Cimitirului Municipal a fost transformată marţi dimineaţă într-o mare parcare de "Merţane", BMW-uri, Audi şi Passat-uri înmatriculate în Bihor, Arad, Bucureşti, dar şi în Germania, Franţa şi Spania, ai căror ocupanţi veniseră să asiste la înhumarea lui Adrian Hladii, bărbatul de 39 de ani care, după ce a ucis-o săptămâna trecută pe Dalia Duca, s-a aruncat de la geamul locuinţei pentru a scăpa de poliţiştii aflaţi pe urmele sale.

Cu ambulanţa

Slujba de îngropăciune fusese anunţată în rubricile de necroloage ale ziarelor locale ca fiind programată la Capela Haşaş, dar textul comandat de văduvă a fost greşit, probabil din cauza durerii.

"Ceremonia de înmormântare are loc astăzi, 21 martie, la ora 11.00, de la Capela Haşaş, Cimitirul Rulikowski. Vei fi mereu prezent în inima mea, te iubesc şi TE VOI IUBI MEREU!", a dat de veste văduva lui Adrian Hladii, Roxana.

Oficierea serviciului religios a avut loc la Capela Steinberger, sarcina de a săvârşi cele creştineşti sinucigaşului revenindu-i unui tânăr preot romano-catolic ce purta ochelari de soare, în ton cu mulţi dintre participanţi, şi care n-a lungit slujba mai mult de 15 minute.

Familia lui Hladii a angajat, de asemenea, şi o ambulanţă privată Pelican, de ale cărei servicii n-a fost totuşi nevoie.

"Te iubesc, iubirea mea!"

În momentul când sicriul în care se afla trupul lui Adrian Hladii a fost scos din capelă şi pus pe o masă, cei aproximativ 150 de participanţi s-au adunat în jurul acesteia, iar văduva a început să-l jelească, aplecându-se peste coşciugul al cărui capac a fost ridicat.

După ce a strigat de mai multe ori, cu o voce ascuţită, "Adiiiii, Adiiii, Adiii", Roxana Hladii a adăugat de zeci de ori "Te iubeeeesc, iubireeea meeea!". În plan secund, ceva mai puţin marcată, s-a păstrat mama răposatului, Rodica, şi alte rude apropiate, între care cei doi fraţi şi o cumnată.

"Omul judecă prea uşor"

După ce văduva şi-a mai ostoit jalea, a venit rândul tânărului preot să se achite de datorie, în încercarea de a-şi adecva mesajul la împrejurările în care răposatul a părăsit lumea celor vii, acesta citind câteva pasaje din Cartea Înţelepciunii.

"Să cerem mila lui Dumnezeu, pentru că de multe ori omul judecă prea uşor, pentru că nu cunoaşte sentimentele inimii. Cel care le cunoaşte în totalitate este bunul Dumnezeu. Dumnezeu nu ne-a creat pentru moarte, ne-a creat pentru viaţa veşnică. Dumnezeu nu vrea să-i judece pe cei păcătoşi, ci vrea să-i mântuiască. Nu putem avea parte de o adevărată iubire pe acest pământ, ci doar în Împărăţia Tatălui Ceresc", i-a mângâiat preotul pe cei din familia şi anturajul lui Hladii.

După ultimul ecou al slujbei, văduva a luat în braţe poza de la picioarele coşciugului, ce-l înfăţişa pe răposat într-un costum alb şi într-o ipostază veselă, plângându-l din nou, la fel de tare ca la început. În acest timp, restul rudelor şi prietenilor lui Hladii s-au retras mai pe margini, iar angajaţii Cimitirului au încărcat coroanele în maşini pentru le duce spre groapă, alaiul cernit fiind încheiat de ambulanţa Pelican.


"Dragostea înseamnă să respiri, să speri, să ierţi,... să iubeşti. Tu ai fost şi vei fi iubirea mea, din clipa în care te-am văzut mi-am spus că tu eşti cel pe care îl aşteptam de mult timp".

Din necrologul semnat de Roxana Hladii, "scumpa şi iubita soţie" a lui Adrian Hladii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Judecatori , nu
Pacatul cu gandul este la fel de grav...doar ca intervine frica(de autoritati) de a duce la bun sfarsit pacatul,indiferent de natura lui.Da , pacat de fata moarta , pacat de el si de familiile indurerate , dar nu e frumos sa jignim si sa vorbim in necunostinta de cauza.Ce a fost intre ei au dus in pamant.Dumnezeu sa ii ierte pe amandoi
Postat 22 Martie 2017, 13:54 de Tomas
Judecatori, da
Mai Tomas, cum poti sa compari pacatul cu gandul cu o crima oribila, cu faptul ca el era un proxenet si ca cel mai probabil ii si mirosea gura in mod constant a red bull?? Cele doua nu se asemana, deci da ... pot sa judec astfel de specimene fara valore.
Postat 22 Martie 2017, 13:27 de IrinaLoghin
...
Daaa...voi astia care comentati sunteti toti fara pacat...sunteti si judecatori.Sunteti in masura sa judecati greseala altuia...doar sunteti niste oameni cinstiti care nici macar cu gandul nu au pacatuit vreodata.nu?
Postat 22 Martie 2017, 13:16 de Tomas
inhumarea asasinului
a fost inmormantat un CRIMINAL ODIOS. si articolul este la fel ca eroul sau
Postat 22 Martie 2017, 10:03 de mircea54
@Kid
Pana la un punct as fi de acord cu tine, dar: un om cinstit si corect "se duce" demn, de el si de faptele sale. Nu?
Postat 22 Martie 2017, 09:08 de ineuanul
inmormantarea asasinului
Excelent scris acest articol !Felicitari ,Elena Marinescu !
Postat 22 Martie 2017, 08:48 de laika
@autoare
Va marturisesc sincer, ca articolul mi-a creat o greata imensa. Un motiv ar fi ca ati punctat prea "obiectiv si explicit" inmormantarea cu toate fazele ei...tipete...bocete etc. Altul ar fi ca dati prea mare importanta inmormantarii unui borfas. Despre inmormantarea unui om cinstit si corect nu o sa scrieti niciodata. Nu e can-can, nimic senzational, prin urmare nu intereseaza pe nimeni si nu creaza audienta. M-am simtit ca la OTV sau la Romania Tv!
Postat 21 Martie 2017, 20:39 de Kid
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON