URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2012, 14:25

Ţîrle, mandatat de consilierii judeţeni să dea în judecată Comisia specială de retrocedare de la Bucureşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"De aproape 10 ani, Comisia specială din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor nu s-a pronunţat cu privire la cererile de retrocedare făcute de Episcopia Romano-Catolică pentru imobilul fostei Policlinici de Adulţi nr. 1 din strada Republicii nr. 35 şi pentru imobilul Filarmonicii de Stat din strada Moscovei nr. 5. Acest lucru nu mai poate fi tolerat. Noi plătim chirii pentru sediile unor instituţii din subordinea Consiliului Judeţean, deşi avem în proprietate clădiri cu suprafeţe foarte mari aflate în centrul oraşului", a declarat joi, la reuniunea CJ Bihor, preşedintele Radu Ţîrle.

Ţîrle a afirmat că din anul 2002, singurul lucru pe care l-au făcut membrii Comisiei de la Bucureşti a fost să ceară Consiliului Judeţean Bihor documente care să ateste dreptul de proprietate asupra celor două imobile, dar fără a lua nicio decizie, fapt care "ne lezează dreptul de proprietate, deoarece nu putem investi niciun leu pentru repararea clădirilor, în condiţiile în care una dintre ele, cea în care a funcţionat Policlinica, şi care de doi ani a fost evacuată, este chiar monument de arhitectură".

"În 2006, când eram senator, chiar premierul Tăriceanu a încercat urgentarea unei soluţii, chemând-o pe şefa ANRP de atunci şi cerându-i acest lucru, dar degeaba. Indiferent de guvernare, s-a văzut că membrii Comisiei nu au stăpân", a spus Ţîrle.

"Dialog" mimat

Preşedintele CJ a dezvăluit şi faptul că membrii Comisiei nu au făcut altceva decât să ceară Consiliului Judeţean diverse acte, fără însă ca răspunsurile date şi documentele furnizate de la Oradea să-i determine să ia o decizie în cazul celor două imobile.

"Indiferent cine a fost la conducerea ANRP, membrii Comisiei doar au schimbat corespondenţă cu noi şi ne-au cerut documente. Uneori ne-au cerut de mai multe ori aceleaşi acte, motivând că le-au pierdut. Anul trecut, în noiembrie, am trimis la ANRP o plângere prealabilă şi am anunţat că îi vom da în judecată", a spus Ţîrle.

Procesul, la Oradea

Episcopia Romano-Catolică din Oradea a solicitat în anul 2002, în baza OUG 94/2000, retrocedarea imobilului în care funcţionează Filarmonica şi a celui în care a funcţionat până în 2008 Policlinica Mare, dar CJ, ca proprietar al celor două clădiri, nu a fost înştiinţat de reprezentanţii Episcopiei sau ai ANRP care ar fi motivaţia revendicărilor.

Potrivit OUG 94 din 2000, procesul dintre Consiliul Judeţean şi ANRP urmează să se judece la secţia de contencios administrativ a Tribunalului Bihor, deoarece pe raza acestei instanţe se află clădirile revendicate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Asta Da ,EFICIENTA !
Eficienta diverselor institutii din Statul roman este data de \"eficienta\" reprezentantilor institutiilor in cauza.Inertia,idem...Presa ar trebui sa vuiasca la astfel de somnolente,\"zgomot\" care bine-nteles ca trebuie initiat de catre actorii legitimi si mandatati.\"Performantele\" agentiilor guvernamentale ar trebui sa fie pe ordinea de zi macar a Opozitiei...Daca nu cumva mai exista si alte interese tinute de(o)parte de ochii lumii.S-a vazut bine ca nici macar in Secretariatul General al Guvernului nu-s excluse diverse nazdravanii-v.Daniela Andreescu...Se poate-ntampla usor ca si-n ANRP sa fie nevoie de aerisire.Dupa putori asa-i normal.
Postat 26 Ianuarie 2012, 19:03 de gyorgy tozser
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON