URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iunie 2011, 10:38

Teatrul de vară din Cetate e 90% finalizat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările la teatrul de vară din Cetatea Oradea se află în curs de finalizare, investiţia urmând să fie predată către beneficiar în cursul lunii august. Potrivit unui comunicat al Primăriei, până în prezent garderoba pentru actori, grupurile sanitare şi structura gradenei au fost finalizate, scena, instalaţiile electrice şi instalaţiile sanitare au fost terminate în proproţie de 90%, iar căile de acces sunt 80% finalizate.

În acest moment, se lucrează la banchetele gradenelor pentru public şi la completarea zidăriei de epocă a incintei.

Lucrările de construire a teatrului au fost adjudecate de firma Constructorul Sălard pentru suma de 2,9 milioane lei, iar finanţarea proiectului este asigurată de către Consiliul Local Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor în părţi egale.

În ceea ce priveşte Corpul L al Cetăţii, respectiv anexa teatrului şi cafeneaua literară, instalaţiile sanitare au fost finalizate integral iar rectificarea zidăriei de epocă şi instalaţiile electrice au fost terminate în proporţie de 90%. Tâmplăria de sticlă care a fost achiziţionată va fi montată abia la finalul lucrărilor pentru a nu se deteriora în timpul şantierului.

Conform comunicatului, pentru funcţionarea în bune condiţii a Teatrului în aer liber, în bastionul Ciunt mai sunt necesare o serie de lucrări, care nu au fost cuprinse în proiectul de amenajare al teatrului.

Printre acestea se numără restaurarea drumului de rond de pe conturul bastionului, continuarea descărcării de sarcină arheologică a drumului de acces în zona dintre Bastionul Ciunt şi corpurile J, respectiv L, emenajări exterioare între corpurile L, J şi amfiteatru, precum şi racordarea instalaţiilor interioare aferente teatrului şi anexelor la reţelele de utilităţi din incintă: apă, canalizare menajera si pluviala, electrice

Lucrările suplimentare au fost adjudecate tot de către firma Constructorul Sălard pentru suma de 942.000 lei, fără TVA, şi vor trebui finalizate până la 31 august.

În ceea ce priveşte lucrările începute în septembrie 2010, la cel de-al doilea parc dendrologic, din partea de est a Cetăţii Oradea, acestea urmează să fie finalizate la mijlocul lunii iulie.

Parcul va fi amenajat cu alei pietonale, panouri informative, bănci de odihnă, coşuri de gunoi. La baza Bastionului Roşu a fost deja, amenajat un lac artificial în suprafaţă de 450 metri pătraţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
groaznic
Dar e normal sa faci un teatru din betoane in inima unei cetati renascentiste?????
Postat 22 Iunie 2011, 16:16 de alin
subsol
da cu oasele umane de sub scara de la corpul de la intrarea principala(corpul interior, cel care se reabiliteaza) ce vor face? baga lopata in ele?
Postat 22 Iunie 2011, 12:35 de anonom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON