URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2014, 12:03

Sus mătura! Campania de curăţenie generală s-a încheiat, iar orădenii care lasă gunoaie pe stradă riscă să fie amendaţi

Sus mătura! Campania de curăţenie generală s-a încheiat, iar orădenii care lasă gunoaie pe stradă riscă să fie amendaţi DE TOATE FELURILE. De-a lungul campaniei de curăţenie, RER Ecologic Service a pus la dispoziţia orădenilor, gratuit, containere metalice de diferite dimensiuni, expres pentru adunarea deşeurilor voluminoase ori vegetale
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea mai lungă campanie generală de curăţenie derulată de Primăria Oradea şi operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, s-a încheiat pe 22 aprilie.

După şase săptămâni în care containerele de colectare s-au plimbat prin toate zonele oraşului, orădenii nu mai trebuie să-şi lase deşeurile pe străzi. Dacă tot şi-au curăţat casele şi grădinile, ar fi păcat ca oraşul să rămână murdar...

Gratis, pentru toţi

Derulată între 10 martie şi 22 aprilie, campania de curăţenie generală de primăvară s-a încheiat. În cele şase săptămâni, muncitorii RER Ecologic Service au strâns din oraş peste 900 de tone de deşeuri voluminoase şi vegetale, o cantitate aproape dublă faţă de cele adunate în campanii din alţi ani.

După cum se ştie, orădenii au putut să arunce gratuit aceste resturi, RER Ecologic Service amplasând în fiecare zonă din oraş zeci de containere metalice pentru colectarea deşeurilor. Tot gratuit, utilajele RER le-au şi transportat la depozitul ecologic al oraşului.

Cele mai mari cantităţi de deşeuri s-au adunat din cartierul Rogerius, una din cele mai dense zone rezidenţiale ale oraşului.

Amenzi pentru clandestini!

Toţi cetăţenii oraşului trebuie să ştie că, odată ce campania s-a încheiat, depozitarea deşeurilor pe domeniul public este strict interzisă. Conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 386/2009, cei surprinşi depozitând ilegal deşeuri riscă amenzi între 1.500 şi 2.000 lei. Pe lângă că depozitările clandestine urâţesc urbea, ele dau şi bătaie de cap fiindcă muncitorii de la salubritate sunt nevoiţi să bată străzile la pas, ca să le găsească.

De asemenea, cetăţenii sunt rugaţi să nu mai înghesuie deşeurile voluminoase ori vegetale în containerele şi pubelele destinate colectării deşeurilor menajere ori reciclabile, căci ele nu pot fi transportate cu aceleaşi tipuri de utilaje. Orădenii vor putea să se scape iar de deşeurile rezultate în urma curăţeniei generale din case şi curţi în cadrul campaniei de curăţenie generală de toamnă. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
?
Amenzile vor fi date de catre cine ? Hahahahaaaa , de catre taranii de politisti care sprijina masina si mananca seminte tacticosi , plini de ei ? Ma indoiesc !
Postat 22 Aprilie 2014, 23:38 de aida
Reclama chioara !!!
Aiurea > Pe stada , in zona noastra cu o saptamana inainte de Pasti s-a luat containerul care nu a stat numai 5 zile (07.04-12.o4) si dus a fost. Gunoiul zace neridicat de 2 LUNI la coltul strazii, colt care continua a fi "alimenta" cu mizerii de catre gramada de soferi care parcheaza zilnic in zona. Vantul poarta toate gunoaiele, ambalajele de ciocolata, napolitane si suc pe strada si asta de 2 luni decand nimeni nu a mai trecut pe aici !!!!!
Postat 22 Aprilie 2014, 22:04 de Taxatul
.
sa fie amendati toti cei care arunca chiar si un chistoc de tigara pe strada...
Postat 22 Aprilie 2014, 16:52 de david
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON