URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iunie 2010, 16:02

Specializarea Medicină Dentară, rămasă cu "sechele" după epoca Ifrim

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O comisie a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a efectuat o vizită de evaluare la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea în prima săptămână din luna iulie.

Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a declarat miercuri că până acum nu s-au aflat concluziile evaluării, dar a precizat că singura specializare care ar putea avea probleme este Medicina Dentară. "Aici a rămas o problemă nerezolvată, mai precis procentul de conferenţiari şi profesori, care e prea mic. Cine a condus facultatea a blocat promovarea cadrelor didactice pe post", a declarat rectorul. Solicitat să precizeze cine anume a blocat aceste promovări, Antal l-a nominalizat pe Mircea Ifrim, fost decan al FMF.

Practic, Ifrim a preferat, cât timp a condus facultatea, să păstreze pe posturi de conferenţiari şi profesori universitari cadre didactice în vârstă, în loc să ofere această posibilitate celor mai tineri. Pentru că anul trecut o mare parte dintre profesori au preferat să iasă la pensie, FMF s-a ales cu un gol.

Antal explică de ce s-a păstrat acest gol: de la pensionarea cadrelor didactice, scoaterea posturilor la concurs a fost blocată până în primăvara acestui an. "În toată ţara nu s-a aprobat scoaterea posturilor la concurs până în primăvară. Pe întreaga Universitate s-a aprobat scoaterea la concurs a 8 posturi. Din acestea, 4 au fost la FMF. Concursul s-a susţinut, dar încă nu s-a făcut confirmarea persoanelor pe post", a explicat rectorul motivul pentru care Medicina Dentară nu are conferenţiari şi profesori suficienţi.

Antal a mai afirmat că în această problemă, cel mai pesimist scenariu înseamnă pierderea acreditării specializării Medicină Dentară. "Dacă se întâmplă aşa, vom solicita autorizarea provizorie, iar în toamnă se va rezolva", a explicat Antal, precizând că în toamnă în mod cert se vor face şi confirmările pentru cele 4 posturi scoase la concurs.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Aveti curaj?
Chiar, dna ziarist, daca aveti tupeu intrati in ograda Universitatii, asa cum zice "cadrru didactic"... astept curios rezultatele unei asemenea anchete. Jur ca daca iese ceva fum, alerg in curu gol prin Londra!
Postat 30 Iunie 2010, 22:11 de shadow
promovare
principala grija a decanului bumbu a fost sa-si promoveze in functie fiul care nici la pastele cailor nu ar fi promovat examenul de rezidentiat. doamna ziarist, faceti o analiza cinstita. vedeti cati din marii profesori, conferentiari, sefi de lucrari au fost capabili sa treaca de un examen de rezidentiat. de asistenti si preparatori nu are rost sa voebim astia sunt analfabeti cu diploma absolventi de sorbonica. rusine si fuga la gara. clujul e aproape.
Postat 30 Iunie 2010, 19:42 de cadrru didactic
bla-bla-bla
extraordinara analiza !!! dar fosilele de la medicina generala ce posturi blocheaza, iar tinerele sperante universitare care au ratat in repetitie examene nationale de intrare in specialitati si apoi au gasit portita sorbonicei ce posturi de profesori si conferentiari ocupa ? De aceea avem o medicina stralucita pe aceste meleaguri, de cat am improscat cu noroi in valori si am promovat NULITATILE.
Postat 30 Iunie 2010, 18:32 de dintisor
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON