URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2013, 17:41

Şoferii şi vatmanii OTL şi-au încheiat protestul în faţa Primăriei cântând: "Ş-altă dată, o s-o facem şi mai lată!" (FOTO / VIDEO)

Marşul de protest al angajaţilor OTL s-a încheiat joi, în jurul orei 16.30 în faţa Primăriei, mai exact pe trotuarul de lângă Biserica Sfântul Ladislau. Dacă pe tot parcursul marşului, care a pornit din faţa sediului OTL şi a continuat prin Cantemir, Piaţa Independenţei şi până în Piaţa Unirii, aceştia au fost paşnici şi nu au scandat nimic, preferând să sporovăiască între ei, în faţa Primăriei oamenii au dat drumul la huiduieli.

Şoferii, vatmanii şi alţi angajaţi ai operatorului de transport, adică circa 100 de persoane, au strigat în cor "Vrem legalitate!" şi l-au huiduit pe primarul Ilie Bolojan, despre care au spus că vor "să-l dea jos". Protestatarii i-au numit "laşi" pe şefii Primăriei, deoarece, evident, nimeni n-a ieşit să "negocieze" cu nemulţumiţii. Şi în centrul oraşului, vatmanii şi şoferii care erau în trafic i-au claxonat şi încurajat pe colegii lor.

După maxim 10 minute de când au ajuns în Piaţa Unirii, liderul sindical Virgil Mînzu le-a cerut protestatarilor să se "disperseze în mod civilizat", dar după ce au prins gustul scandărilor, aceştia n-au mai vrut. "Bine, atunci cântăm "Ş-altă dată" şi apoi plecăm", a spus şeful sindicatului Transloc, la sugestia unuia dintre protestatari. Ciudat de veseli, protestatarii au cântat, aşadar, "Ş-altă dată, ş-altă dată o s-o facem şi mai şi mai lată!".

Angajaţii OTL au ieşit în stradă miercuri şi joi susţinând că OTL şi municipalitatea nu respectă Contractul Colectiv de Muncă, document care prevede că încă din luna iunie salariile lor trebuiau indexate cu rata inflaţiei, lucru care nu s-a întâmplat. De asemenea, nemulţumiţii susţin că Primăria subfinanţează OTL-ul în raport cu ceea ce traseele şi serviciile pe care i le impune.

Contactat de BIHOREANUL, managerul societăţii, Csuzi Istvan, a declarat că înţelege doleanţele angajaţilor, însă nu le poate satisface din cauza constrângerilor bugetare.

"Există realităţi economice care permit majorări salariale şi există realităţi economice care nu permit nicio majorare. Conform bugetului OTL, dacă am fi dat curs cererilor salariaţilor ar fi trebuit să reducem traseele liniilor de autobuz din oraş de la 2 milioane de kilometri la circa 1,3 milioane kilometri, iar traseele liniilor de tramvai de la 2 milioane kilometri la 1,8 milioane kilometri, dar şi să reducem 95 de posturi de şofer şi vatman. Voi cere Consiliului Local o rectificare a bugetului alocat, iar dacă propunerea va fi adoptată voi putea sta la discuţii cu sindicatul. Dacă nu, nu", a declarat managerul OTL.

Citeşte pe această temă şi articolele:

100 de angajaţi ai OTL mărşăluiesc prin oraş pentru salarii mai mari

Angajaţii OTL protestează pentru salarii mai mari şi acuză conducerea de "managment defectuos" (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
bravo!
doar ca! kuky catelusul este hranit bine de stapanul lui Bolovan si nu merge sa ceara banii oamenilor care muncesc.
Postat 15 Noiembrie 2013, 13:52 de lor
asdasd
ni si pa croampa bate`l doamne`n costum
Postat 14 Noiembrie 2013, 21:10 de asdasd
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON