URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2015, 15:19

Schimbări la Antifraudă: Şeful DRAF Oradea mutat la Bucureşti, Călin Vesa înlocuit de la DRAF Deva

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şefii din şase direcţii regionale antifraudă au fost înlocuiţi în funcţie, trei dintre aceştia preluând alte direcţii, înlocuit fiind şi inspectorul general adjunct al Direcţiei Generale Antifraudă din structura Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), prin decizii ale premierului Ponta, motivate ca urmărind "consolidarea organizaţională şi creşterea eficienţei activităţii specifice a DGAF".

Astfel, au fost eliberaţi din funcţia de inspector general adjunct antifraudă Valeriu Gâlă (Direcţia Generală Antifraudă din structura ANAF), Claudiu Codrea (Direcţia Regională Bucureşti), Cosmin Georgescu (Direcţia Regională Suceava), Gabriel Cărbunaru (Direcţia Regională Alexandria), Adrian-Paul Voicu (Direcţia Regională Târgu Jiu), Călin Vesa (Direcţia Regională Deva), Iulian-Bogdan Gheorghe (Direcţia Regională Oradea).

În locul acestora au fost numiţi Marius Stănilă (în structura ANAF), Dan Niţă (Suceava), Claudel Şelaru (Târgu-Jiu), Marius Coturbaş (Oradea).

Trei dintre inspectorii şefi locali înlocuiţi au fost mutaţi pe un post similar, dar la alte regionale, respectiv Cosmin Georgescu (de la Suceava la Alexandria), Iulian-Bogdan Gheorghe (de la Oradea la Bucureşti) şi Adrian-Paul Voicu (de la Târgu-Jiu la Deva).

Deciziile au fost emise la propunerea conducerii Agenției Naționale de Administrare Fiscală, "care a avut în vedere atât competența, experiența profesională, integritatea și performanțele manageriale dovedite, precum și necesitatea de promovare a bunelor practici în combaterea fermă a evaziunii și fraudelor fiscale şi vamale", arată un comunicat al DGAF.

Şeful DRAF Oradea, bucureşteanul Iulian-Bogdan Gheorghe, este un apropiat al şefului ANAF, Gelu Diaconu. Fost director coordonator al Regiei Autonome a Protocolului de Stat - Scroviştea, el a fost instalat la şefia Gărzii Financiare chiar înainte de desfiinţarea acesteia, pentru a face "curăţenie". Mutarea sa de la Oradea, unde instituţia a stârnit dure critici privind cheltuielile nejustificate şi controalele abuzive, la Bucureşti, unde are domiciliul, echivalează deci cu o avansare.

Nu la fel de clară este situaţia lui Călin Vesa, care a ajuns la şefia DRAF Deva după ce a părăsit şefia Regionalei Vamale Oradea. Nu este exclus ca, acum, orădeanul să vrea se reîntoarcă la şefia ei, doar că între timp aceasta a fost mutată forţat, cu tot cu angajaţi, de la Oradea la Cluj.

Inspectorii ocupau posturile respective din septembrie 2013, numirile fiind temporare, până la ocuparea lor prin concurs, conform procesului de restrucurare a ANAF, care se încheia până la 1 decembrie. Concursuri, însă, nu s-au organizat pînă astăzi.

În cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală funcţionează opt direcţii regionale antifraudă fiscală, conduse de inspectori generali adjuncţi, cu sediile în Bucureşti, Alexandria, Constanţa, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu, Deva şi Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Spiritul legii
Nici o schimbare in randul controlorilor .Marea evaziune nu se face la lumina zilei la gogoserii,placintarii si restaurante.Invatati sa cautati marii evazionisti sau nu aveti voie?
Postat 26 Ianuarie 2015, 09:34 de Mircea2003
:))))))))))
Mişcări specifice de Oradea!!! ... LASCIVE BINE ... RĂU PERVERSE :))))))))))))
Postat 22 Ianuarie 2015, 23:28 de ADINA
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON