URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2014, 17:45

PSD-iştii bihoreni s-au întâlnit cu "viitorul premier" Tăriceanu, dar l-au aplaudat mai mult pe Octavian Bot (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un fel de USL

Sala de concerte a Filarmonicii din Oradea a fost, vineri, locul de întâlnire al activiştilor PSD cu aliaţii lor din PLR, cărora preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a vrut să le garanteze că fostul lider PNL, Călin Popescu Tăriceanu, va fi "viitorul premier al României" şi că "refacem USL".

În scurta sa introducere, Mang a spus că "trebuie terminată ideea că un primar din Ardeal" poate fi bun conducător pentru români, arătând că primari au fost "şi Ciorbea, şi Boc", astfel că Iohannis nu poate fi un preşedinte. În plus, a spus Mang, Iohannis nu este decât "un Băsescu mai înalt" şi "Sibiul nu este un oraş al lucrului bine făcut", iar activiştilor PSD şi PLR le-a făcut un apel "din suflet": să meargă din casă în casă şi să convingă oamenii că cea mai bună "formulă este Victor Ponta la Palatul Cotroceni şi Călin Popescu Tăriceanu la Palatul Victoria".

Iohannis, un "mut"

Cele mai multe aplauze le-a cules de la "poporul PSD" deputatul Octavian Bot, care l-a luat şi el la ţintă pe Iohannis, afirmând că l-a trădat pe Crin Antonescu, numindu-l "pămpălău", spunând că "nu are nicio calitate", că este "un oportunist cum nu am mai văzut în 25 de ani de când fac politică", că "nu e adeptul lucrului bine făcut, ci al lucrului bine tăcut", că "nu e capabil", "nu are pic de experienţă", în timp ce Victor Ponta "este net superior acestui om".

"Noi, în Bihor, dacă ne mobilizăm, vom reuşi să ne aducem un aport la aducerea lui Victor Ponta la Cotroceni şi a lui Călin Popescu Tăriceanu la Palatul Victoria", a încheiat Bot în acelaşi registru ca Ioan Mang.

Spre deosebire de Bot, care a fost susţinut de vechii săi prieteni - Mircea Teaha, Celus Apostol, Gheorghe Ionuţ - discursurile senatorului PSD Florin Bodog şi deputatului PSD Ioan Roman au fost de-a dreptul terne, învârtindu-se în jurul aceleiaşi idei, despre refacerea USL.

Ceva mai apreciat a fost viceprimarul Ovidiu Mureşan, care l-a atacat pe primarul liberal Ilie Bolojan, fără a-l numi, afirmând doar că "tot ce înseamnă social a însemnat şi înseamnă nu în viziunea edililor liberali", în sensul că oricum primarul nu ar fi vrut să scadă subvenţiile la încălzire chiar dacă Guvernul ar fi dat bani pentru sistemul de termoficare din Oradea, aşa cum a procedat cu alte oraşe.

Nu toţi PSD-iştii sunt răi

Discursul lui Tăriceanu a fost extrem de lung (31 de minute) şi s-a calat pe aceleaşi teme: PSD şi formaţiunea sa refac USL, iar Iohannis e depozitarul tuturor defectelor. Tăriceanu a luat chiar apărarea PSD şi în ce priveşte tendinţele totalitariste, spunând că nu e corect să se spună că "pesediştii sunt împotriva statului de drept", pentru că e ca şi cum s-ar spune că "toţi ruşii iubesc vodca, dar nu toţi ruşii sunt beţivi, ca şi cum s-ar spune că toţi italienii sunt afemeiaţi şi toţi nemţii sunt harnici".

"La fel, nu toţi ardelenii şi nu toţi nemţii sunt la fel", a spus Tăriceanu, adăugând despre candidatul liberal că e şi prost, deoarece în cazul lui "se aplică o maximă a lui Napoleon, că s-a dovedit că în politică prostia nu este un obstacol". "Iohannis are un deficit enorm, nu ştie să comunice", "nu te poţi duce la Cotroceni să faci calificare la locul de muncă", a mai spus şeful Senatului.

În încheiere, Tăriceanu a repetat că "îl susţin necondiţionat pe Victor Ponta" şi i-a îndemnat pe PSD-işti şi pe puţinii săi adepţi din sală să se mobilizeze pentru turul al doilea: "Bătălia nu e câştigată dinainte, mai avem câteva zile pe care trebuie să le folosim eficient!"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Ma bucur ca Bihoreanu a gasit o neregula
Si anume ca "mai aplaudat" a fost Bot. Asta e, nu poate fi totul perfect. Altceva mai aveti? Bunaoara ca Tariceanu a fost cel mai bun prim-ministru al Romaniei?
Postat 09 Noiembrie 2014, 16:14 de SLAYER
un trist
Acest "Slabiceanu" un trist si un tepar de prima mana. Si acum plang dealer-ii citroen dupa banii pe care trebuiau sa-i incaseze de la ATS. Tine lectii de moralitate in fata lui Mang si lui Bot. Nici macar nu poti zambii la cat de jos s-a ajuns in politica.
Postat 09 Noiembrie 2014, 13:08 de gigi1
Awww, ce durere pe basimea lui Onannis
Nu mai pot fura parazitii lui Pedeleu , ar cam trebui sa munceste, iar ei e obisnuiti sa stea cu mina-ntinsa, sa mai puna de-o furaciune, sa asculte o manea in timp ce scuipa pe jos seminte si se scarpin acolo unde nu-i bate soarele niciodata. La munca Pedeloi, sau alternativa e prea putin placuta "Parcu Traian nr 3 AKA Bulaul din Oradea".
Postat 09 Noiembrie 2014, 11:02 de SLAYER
Awww, crapa fierea in postacul lui Onannis
Nu e bine tovarase postac de-al lui Onannis, sa tot ataci pe Tariceanu, parca Tariceanu l-a facut om pe Injuratul Municipiului Bolojian-Caldura-Canci, iar acum Bolojian se da cu Traficantu Din Sighii, in speranta ca n-o sa iasa la iveala niste retrocedari pentru care "Ziua proasta incepe la 6 dimineata, cind iti bat mascati-n usa".
Postat 09 Noiembrie 2014, 10:57 de SLAYER
@ Bordelul
Tot stau si ma minunez de specimenele care fac propaganda PSD, cum este si acest individ care se exprima cu MAJUSCULE intr-un mod pe care nu l-am auzit decat in tiganie. Zilele trecute se plangerea pe forumuri ca nu a primit ajutorul de incalzire de 19 lei de ASCO. Din pacate este reprezentativ pt electoratul PSD iar oamenii din aceasta categorie se vor inmulti sub guvernarea PSD.
Postat 08 Noiembrie 2014, 11:20 de Petcu
Legea controlului averilor! Cum isi justifica fiecare averile!
LEGEA CONTROLULUI AVERILOR ! Asta avem nevoie. Restul sunt povesti pt prosti.
Postat 08 Noiembrie 2014, 00:47 de Lege si Ordine
Tariceanu este un escroc.
Asta de cand e el se ocupa numai de cacaturi si minciuni. Un ahtiat dupa bani si functii.
Postat 08 Noiembrie 2014, 00:35 de Tariceanu este un mincinos
REPLICA
Asta-i din ciclul aruncatul kktului in ventilator si sa va stropseasca pe toti din PeSZeDe Bihor si PeuLeRe!:))=)) numa unu si unu si una si una din PeSzeDe Bihor si daca faci comparatie cu cel;elate adunari aceeasi oameni , aceeasi profitori oportunisti in goana dupa ciolan .O venit Tariceanu Rasgandeanul si cu Octavian Bot nebunel care numai pe PSD Bihor balacarea si porcarea , si astia l-au ascultat cu gura cascata ce nebunii scoate pe gura cea spurcata de traseist politic HAI SICTIR dava dreacu cu PeSZeDe Bihor cu tot!:))=))Social democratie = democratie sociala speciala pentru astia de acolo Ioan Mang PLAGIATORUL PSd Bihor ,Emilian Pavel alias Pepea homoxxx, Muresan Obezul, si altii si aceia simpli membriPSD saraci si cinstiti ca si Ion Iliescu nu au avut acces acolo , astai social democratie e o porcarie ):))=))RUSINE PSD BIHOR ca promovezi 2 nulitati pe Bot nebunel si peTariceanu Razgandel1:))=))Victor Ponta presedinte?Oare?:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Noiembrie 2014, 20:41 de Romanul Simplu
Rusine lingailor si tradatorilor
Acesti lingai si mincinosi ordinari, in special TARICEANU si viceprimarul MURESAN atunci sa deschida gurile alea imputite ale lor cand vor face pentru ORADEA si BIHOR macar 20% din cat a facut BOLOJAN, asa cu relele lui cu tot. Si cand spun asta ma refer la curatenia orasului, ordine in trafic, parcari, parcuri, locuri de munca..........etc. MURESAN in schimb iafara faptului ca isi poarta copii si toata familia, pe la inot,la concursuri, in interese personale cu masina primariei si a faptului ca face trafic de influenta pentru afacerile cumnatului retardat GEORGE nu-mi amintesc sa se afirmat cu ceva. Aaaaa am uitat, mai purta geanta si ii tinea haina lui GHILEA atunci cand acesta era la P.S.D Spre dezamagirea acestor frustrati, flamanzi dupa putere si tradatori, amandoi, oradenii si in general toti ardelenii sunt mai cu scaun la cap si nu vor vota aceste lichele:PONTA si TARICEANU.
Postat 07 Noiembrie 2014, 18:27 de ORADEAN SUFLETIST
Oradea si Tariceanu
Asta e Tariceanu: "Declarațiile au fost făcute în contextul în care fostul liberal a fost întrebat de jurnalişti ce opinie are despre primarul Oradiei, pe care altă dată îl aprecia atât pentru felul în care conduce oraşul, cât şi pentru modul în care a condus judeţul Bihor ca prefect şi Secretaritul General al Guvernului în perioada când el era prim ministru. " Acum o luna il laudai acum il denigrezi. Macar daca dadeai tu dovada de superioritate. Asa, te-ai denigrat mai rau in fata unui oras care are un primar ok fata de oricare dinainte si fata de multi alti primari din tara...
Postat 07 Noiembrie 2014, 18:14 de ORADEA
Fără USL nimic nu e !?!
Misiunea încredinţată către USL de cei peste 7.400.000 de fraieri: ... Debarcarea lui Băsescu, ca să nu mai auzim de el decât la ştirile DNA-TV !?! Doar că subiectul, acum la final, tocmai şi-a pierdut obiectul muncii !?! Iar "varza" asta dreapta-stânga, sau invers după caz şi sezon, să fie obligatorie şi nicidecum opţională !?!
Postat 07 Noiembrie 2014, 18:10 de Ca®p III
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON