URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2016, 13:54

Prefectura Bihor a aflat de la Regionala de Drumuri Cluj: DN 76 trebuie să fie gata la finalul toamnei, Autostrada e tot în aer

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rămâne cum am stabilit. Cam asta e, în rezumat, concluzia pe care o pot trage bihorenii după ce prefectului judeţului, Claudiu Pop, a primit răspunsurile cerute luna trecută Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, precum şi Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj-Napoca, referitor atât la finalizarea lucrărilor de reabilitare a DN 76 Oradea - Deva pe tronsoanele ce trec prin Bihor, cât şi la continuarea lucrărilor de construire a Autostrăzii Transilvania pe tronsonul 3C, între Suplacu de Barcău şi Borş.

Dat publicităţii de către Prefectură în cursul dimineţii de marţi, răspunsul primit doar de la Regionala clujeană arată că pentru segmentele Vârfuri - Ştei şi Ştei - Beiuş, termenele de finalizare a lucrărilor expiră în luna noiembrie a acestui an, fără însă a preciza nici măcar stadiul actual al acestora.

În ce priveşte segmentul Beiuş – Oradea, a cărui reabilitare a început anul trecut cu o soluţie tehnică schimbată faţă de proiectul iniţial, şi anume prin reciclarea asfaltului existent, şi pe care anul acesta urma să fie aşternut stratul de uzură final, DRDP Cluj-Napoca arată că nu se poate pronunţa cu privire la momentul când va fi executată această a doua etapă, „care la ora actuală se află în proiectare, urmând să fie scoasă la licitaţie”.

În final, cu privire la reluarea lucrărilor la Autostradă pe tronsonul Suplacu de Barcău – Borş (abandonate sub guvernarea Boc, iar apoi – sub Guvernul Ponta – fiind reziliat contractul cu americanii de la Bechtel), Regionala clujeană informează, sub semnătura directorului executiv Eugen Cecan, că lucrările au fost atribuite asocierii Corsan – Corvian – Consinit şi „a fost dat ordinul de începere în iulie 2015”, până în prezent fiind făcute, însă, doar declaraţia de proiectare, iar proiectul tehnic fiind în avizare la CNADNR.

Finalizarea DN 76 a avut iniţial ca termen anul 2012, iar cea a Autostrăzii Transilvania 2009, pentru tronsonul 3 C termenul fixat anul trecut asocierii Corsan – Corvian – Consinit fiind stabilit la 3 iulie 2017.

Citiţi pe această temă şi articolele:

Drum întins: Repararea DN 76 a "scurtat" drumul de trei ore dintre Oradea şi Beiuş la mai puţin de una, pentru prima oară în ultimii 5 ani

DN 76 la preţ de Autostradă! În locul reabilitării integrale, şoseaua Oradea-Beiuş va avea parte doar de lucrări de întreţinere (FOTO)

Amânări peste amânări: În Bihor, lucrările la autostradă rămân în continuare incerte

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Unde esti tu Tepes...
Pana cand avizeaza astia proiectul..expira contractul.....UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE!
Postat 10 Mai 2016, 21:56 de zorro
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON