URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2015, 14:53

NIS Petrol se jură că doar explorează, şi numai pentru a găsi hidrocarburi convenţionale, nu gaze de şist

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oficialii NIS Petrol încearcă să liniştească opinia publică din Bihor, la o zi după ce preşedintele Consiliului Judeţean, cu care au discutat miercuri, a anunţat că se opune activităţilor companiei, sugerând că aceasta va "scormoni" după gaze de şist în cele două perimetre concesionate de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale.

Printr-un comunicat dat publicităţii vineri, reprezentanţii NIS Petrol anunţă că anul acesta compania va demara "etapa de prospectare în perimetrele concesionate din judeţul Bihor" (Derna şi Felix), iar "activitatea de prospectare este una neinvazivă, fără impact asupra mediului şi a populaţiei din perimetre şi se va realiza cu respectarea tuturor prevederilor legale şi a normelelor de mediu din Uniunea Europeană".

Potrivit NIS Petrol, prospectarea se va face cu "tehnologii sigure, care nu afectează nici culturile, nici apele, nici animalele şi nici sănătatea populaţiei", ca dovadă fiind activitatea de acest fel desfăşurată, fără incidente, în judeţul Timiş, în cursul anului trecut.

"În acordul de concesiune semnat cu statul român, în baza căruia se vor realiza activităţile de prospectare, sunt prevăzute lucrări de explorare pentru hidrocarburi convenţionale. De altfel, compania şi-a exprimat de fiecare dată interesul exclusiv pentru petrol şi gaze naturale pentru toate perimetrele concesionate în România. Explorarea resurselor neconvenţionale, precum gazele de şist, nu face obiectul activităţii companiei NIS Petrol", se arată în comunicatul dat publicităţii vineri.

De asemenea, acesta precizează că nu se va face nici măcar explorare "în apropierea staţiunilor balneare, nici în ariile protejate Natura 2000 sau în proximitatea Zonei Metropolitane Oradea" şi că "NIS Petrol va colabora cu autorităţile competente şi va face toate demersurile pentru a informa corect atât autorităţile locale, cât şi populaţia".

Citeşte pe această temă articolul "Cornel Popa: NIS Petroleum vrea să înceapă explorarea gazelor în Bihor"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON