URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Noiembrie 2011, 15:47

Mascaţi şi înarmaţi cu bâte, doi adolescenţi orădeni au intrat peste un pensionar în casă şi l-au bătut pentru două inele

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei au început urmărirea penală împotriva a doi adolescenţi orădeni pentru tâlhărie şi violare de domiciliu.

Paul Mihai Liberţ, 18 ani, elev în clasa a Xl-a, şi Florin Marta, 15 ani, elev în clasa a VIII-a, sunt acuzaţi că, marţi seară, în jurul orei 23, mascaţi cu cagule, cu mănuşi pe mâini şi înarmaţi cu bâte, au intrat în casa unui pensionar de 68 de ani de pe strada Arţarilor, l-au imobilizat şi l-au bătut, după care i-au smuls de pe degete un ghiul de aur şi o verighetă de argint.

Cei doi adolescenţi au fost prinşi o zi mai târziu, căci, deşi au avut feţele acoperite cu nişte cagule, victima i-a recunoscut, deoarece băiatul de 15 ani îi este vecin, iar pe tânărul de 18 ani l-a văzut împreună cu el de mai multe ori.

Liberţ şi Marta au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţişti. În timpul audierilor, aceştia şi-au recunoscut faptele, descriind detaliat modul în care şi-au pregătit "lovitura", cum au pătruns în locuinţă, cum l-au bătut pe bătrân, ce anume au furat de la acesta, ce s-a întâmplat cu bijuteriile dar şi cum au scăpat de cagule şi de mănuşi.

Potrivit unor surse judiciare, cel care a găsit "victima" a fost adolescentul de 15 ani. În locuinţa lui Marta au fost confecţionate cagulele şi tot acolo au pus la cale modul în care vor acţiona. "Ambii au agresat partea vătămată. Primul a lovit adolescentul de 15 ani, iar apoi acesta l-a ţinut în timp ce coinculpatul îl bătea şi i-a smuls inelele", a spus sursa citată.

Vecinii bătrânului şi ai băiatului de 15 ani povestesc, totodată, cum adolescenţii au strigat, după ce l-au bătut pe pensionar, că vor să-l lege şi să-i dea foc. De altfel, vecinii au fost şi cei care au cerut ajutor, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112. Oamenii au rămas surprinşi de fapta lui Marta, întrucât el şi familia sa locuiesc pe stradă de ani de zile şi n-au creat niciodată probleme.

"E familie numeroasă, de ţigani, dar niciodată nimeni n-a avut probleme cu ei", a povestit un vecin pentru BIHOREANUL. Totuşi, oamenii se tem acum să iasă seara pe stradă ori să-şi lase uşile deschise, pentru a nu împărtăşi soarta pensionarului.

Joi, la solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, care supraveghează ancheta în caz, magistraţii Judecătoriei Oradea au emis mandate de arestare preventivă pe numele celor doi adolescenţi, în cazul lui Liberţ pentru 29 de zile, iar în cazul lui Marta pentru 14 zile.

Soluţia Judecătoriei a fost atacată, însă, prin recurs, la Tribunalul Bihor care, vineri, a decis să reducă perioada arestului în cazul tânărului de 18 ani de la 29 de zile la 15. Totodată, magistraţii au dispus revocarea măsurii arestului în cazul adolescentului de 15 ani, care va fi cercetat în continuare în stare de libertate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
com.
nu stiu cn va informat dar va asigur ca nu sunt tigani si lumea vb numai ce vrea si toti nebuni ii cred iar carla ca sa stii amnd platesc la fel
Postat 27 Decembrie 2012, 22:41 de florentina
asa se face lumina dar nu si dreptate
asa se face lumina in acest caz cand omenii care stiu adevarul isi deschid gura si au curajul sa vorbeasca dar nimeni nu vorbeste in fata legii pt ca le este frica pt ca"este o familie numeroasa de tigani"si continuarea ar fi nu vream probleme nu ca nu au facut probleme,daca sunt asa cumninti de ce sunt atatea plangeri de ce legea nu le poate face nimic acestor minori delicventi pt simplu fapt ca sunt minori????? daca chiar sar face dreptate atunci lucrurile nu ar mai sta asa amandoi ar fi inchisi nu doar unu si acel unu va ispasi pt amnadoi.dar lumea nu lupta pt adevar pt dreptate cel mai bun exemplu este dat de doamna gal care a scris fara sa se informeze imi pare rau daca suna a jignire dar este doar purul adevar ...hai sa facem reportaj fara sa mai conteze adevarul doar de dragul de a scrie de a avea audienta si atat....in fine oricum ce este clar este ca Libert este si acum inchis si va ispasi pt amandoi si celalalt va umbla liber facand rau si talharind si alte persoane fara ca legea sa ii poata face nimic....
Postat 05 Decembrie 2011, 21:29 de CARLA
Samariteanul
Bunul Samaritean care a dat interviul pentru Bihoreanul, este cel mai nou vecin venit pe str Artarilor, e un batran care stă vis a vis de ţigani, bautura este preferata lui şi credeti-ma de câte ori a facut fam. Marta scandal de a venit Politia, batrinelul nu a iesit niciodata afara, dar să mai şi îndrăznească să spună ceva de rău de ei. Frica din el ori băutura l-a făcut să relateze, citez: "E familie numeroasă, de ţigani, dar niciodată nimeni n-a avut probleme cu ei".
Postat 15 Noiembrie 2011, 15:42 de marta
Rusine pentru ei
Marta este un delicvent ,un tigan de ultima speta , din punct de vedere intelectual nu atinge nici bariera unui copil de gradinita . Nu este prima infractiune pe care a comis`o pana la aceasta data deci doresc sa contrazic sustinerile dumneavoastra in care precizati ca nu a mai avut alte abateri .De asemenea sunt de parere ca politistul de proximitate ar trebui sa isi faca datoria altfel vom ajunge un cartier in care delicventii vor face legea.In caz ca delicventul Marta va mai avea astfel de pofte , de a talhari imi doresc ca acesta sa dea peste cineva care sa-l poata domestici astfel incat sa`i piara pofta de a face rau celor din jur.
Postat 14 Noiembrie 2011, 20:31 de anonimus
in atentia d-nei Gal Laura
Stimata d-na Gal, Doresc sa va aduc la cunostinta urmatoarele, in legatura cu articolul dvs. din data de 11.11.2011, ce face referire la adolescentii care l-au atacat pe pensionarul de 68 de ani. - informatiile pe care le aveti referitoare la adolescentul Marta Florin de 15 ani cum ca a produs uimire in randul vecinilor, cum ca ar fi o "usa de biserica", nu sunt reale. Acest individ nu este la prima abatere, fiind certat de mult timp cu bunele moravuri; in urma cu cca un an. a intrat prin efractie peste o alta pensionara septagenara (ce locuieste tot pe str. Artarilor) de la care a sustras prin amenintare pensia; acest lucru a fost semnalat in scris de batrana politiei si se poate verifica in cazierul adolescentului. Deasemenea, acum cateva luni, a intrat de mai multe ori in casa altei vecine tot pensionare, de la care a sustras bunuri, familia acesteia depunand plangere la politie. - scoala nu o mai frecventeaza de cel putin doi ani; - lista ar putea continua, dar cred ca este elocvente cele mentionate; Va rog, daca este cu putinta sa reveniti asupra stirii, cu reglementarile sugerate.
Postat 14 Noiembrie 2011, 19:54 de zeflea cica
traieste cu groaza
Vorbiti tampenii....batranul n-a murit, dar si mai grav de atat e faptul ca omul traieste cu multa neliniste si GROAZA de a nu fi atacat din nou de cei pe care politia doar i-a luat in evidenta si cel putin Marta Florin e lasat liber.....poate sa mai dea alte spargeri si la alti oameni in cap, avand siguranta ca politita nu le face nimic. P.S Domnilor politisti luati masuri....macar cand aveti ocazia in astfel de cazuri atat de .. simple pentru voi cand aveti si faptasii in fata ... dati-le ce li se cuvine , taiati-le pofta de viata si.... de dat in cap la oameni
Postat 13 Noiembrie 2011, 15:42 de vorbiti tampenii
Si mai grav
Si mai grav e ca politia nu-si face treaba cum trebuie... in vara aceasta, cand toti vecinii familiei tiganului Marta (15ani) erau pe banci la strada, din curtea lui Marta s-a auzit un scandal monstruos. Bunica lui Florin Marta si-a injunghiat concubinul lasandu-l intr-o balta de sange , iar cei care au apelat la 112 au fost tot vecinii, iar dupa plecarea ambulantei si inainte ca politia sa ajunga la fata locului tigancile au spalat urmele de sange pana si la strada ....... si BUNICA E LIBERA :)
Postat 13 Noiembrie 2011, 15:33 de realitatea
cine a zis ca a murit
batranul traieste iau dat 12 zile de ingrijiri medicale dar e bine,asta ricum nu e scuza pt ca nu trebuiau sa faca as ceva mai ales ca au 18,15 ani,cand e viata mai frumoasa sa stai in inchisoare si ar trebui mandoi sa plateasca egal pt c pana acum vina pica pe major cand poate ca,chiar minorul a fost cel care a influentat.Dar lumea crede ce se scrie in ziar si mi se pare cateodata absurd mi ales ca poate ziarul nu spune tot timpul adevarul.Iar rusine tre sa le fie lor nu parintilor,pt ca nu s-au gandit cata durere o sa provoace un asemene act si cata lume va avea de suferit din cauza asta....dar dak esti in stare sa faci la o varsta asa de frageda at taci si suporta consecintele.....
Postat 12 Noiembrie 2011, 14:00 de CARLA
iaca ta ca se face lumina :))
dar care e problema voastra inmultiti va sa nu va atace lupii, ce credeti ca ce va asteapta :))) vai de noi cum gandim, viata se castiga luptand pentru ea , hranind o cu alte vietii, daca voi credeti ca o sa aveti batraneti linitite fara paznici nici nu mai traiti ca oricum victime sociale o sa ajungeti:))))) sa se odihnesca in pace BATRANUL! tineri traiesc dupa posibilitati, dupa ce sa traiasca !!! LOCURI de munca platite NU SUNT.
Postat 12 Noiembrie 2011, 13:24 de na!!!
vorbiti prosii
vorbiti prostii,asa ziceti acum dar cand ati fi pusi in fata situatiei nu ati sti cum sa il scoateti de acolo.Amandoi au gresit si merita sa fie pedepsiti fara comentarii pt ca putea fi oricine in locul batranului dar totusi ce au facut au facut pe responsabilitatea lor.Aici parintii nu au nici o vina pt ca nici un parinte nu cred ca le zice copiilor sa mearga sa dea in cap la cineva deci sa spuneti ca sa le fie rusine parintilor mi se pare absurd.Tre sa ne gandim ca putea fi chiar copilul nostru in locul lor at nu ati mai fi gandit asa.Si va rog sa corectati articolul pt ca Marta este tigan nu Libert si sa va informati mai bine daca tot faceti un articol si sa il verificati inainte de al posta pt ca ati cam denaturat adevarul si lumea crede.....asa ca nu mai vorbiti prostii
Postat 12 Noiembrie 2011, 12:48 de CARLA
a
parintii sunt tigani. nu cred ca stiu ce e rusinea sau ca stiu cum ar trebui sa isi educe copiii.
Postat 11 Noiembrie 2011, 19:47 de a
I-as rupe in bataie ....
Stiu, cu atata democratie si libertate nu li se face nimic, sunt luati in evidenta si liber. Deci ptr o fapta asa de grava, sa ataci un pensionar, deci eu i-as rupe in bataie pe acesti copii si ar tine minte o viata intreaga. Sa le fie rusine parintilor ptr educatia acordata. Daca fiul meu ar face prin absurd asa ceva, cred ca el si-ar cere arestarea ptr ca numa asa ar scapa de o bataie zdravana.
Postat 11 Noiembrie 2011, 17:25 de Oradeanul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON