URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2018, 18:55

Judecătorii Curţii de Apel Oradea şi-au analizat activitatea între ei: Actul de justiţie a fost „de calitate” şi„eficient”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea şi instanţele din circumscripţia ei s-au aflat în topul celor mai aglomerate instanţe din ţară, însă acest lucru nu a afectat actul de justiţie, care a fost „corespunzător standardelor impuse”.

Aşa spune un comunicat lapidar şi neargumentat transmis presei, joi, de Biroul de presă al Curţii, după analizei activităţii pe 2017 realizată în Adunarea generală a judecătorilor, desfăşurată în Palatul de Justiţie din Oradea, eveniment la care au participat şi doi judecători membri CSM, Gabriela Baltag şi Evelina Oprina, precum şi preşedinţii instanţelor din circumscripţia Curţii de Apel Oradea.

Şedinţa s-a desfăşurat fără prezenţa mass-media, care nu a fost invitată nici măcar la o conferinţă de presă, iar raportul nu a fost transmis în întregime, ci doar sub forma unei informări de câteva rânduri, care prezintă exclusiv cifre privind activitatea Curţii.

Astfel, potrivit comunicatului, volumul total al cauzelor aflate pe rol la nivelul Curţii de Apel Oradea a fost anul trecut de 10.141 dosare, în creştere cu 12,9% faţă de anul 2016, când s-a înregistrat un volum total de 8.983 dosare.

„În anul 2017, numărul dosarelor nou intrate la Curtea de Apel Oradea a crescut la 8.101, cu 17,6% faţă de anul 2016, când s-au înregistrat 6.886 de dosare şi cu 13,7% faţă de anul 2015, când au fost înregistrate un număr de 7.122 dosare”, se arată în document.

Comunicatul defalcă, în câteva rânduri, şi situaţia dosarelor pe secţiile Curţii, arătând apoi că instanţa se plasează pe locul patru pe ţară cu 644,4 dosare/schemă, după Curtea de Apel Alba Iulia, care a avut o încărcătură de 759,2 dosare/schemă, Curtea de Apel Timişoara, cu o încărcătură de 685,7 dosare/schemă, şi Curtea de Apel Cluj - 652,1 dosare/schemă.

Cât priveşte încărcătura pe judecător, Curtea de Apel Oradea se plasează pe locul trei pe ţară, cu 829,8 dosare/judecător, după Curtea de Apel Alba Iulia, care a avut o încărcătură de 970,8 dosare/judecător, şi Curtea de Apel Piteşti, cu o încărcătură de 864, 3 dosare/judecător.

În final, fără să prezinte într-o propoziţie măcar activitatea celorlalte instanţe, reprezentanţii Curţii au trecut direct la concluzii, afirmând că analiza "conturează imaginea unei activităţi eficiente a tuturor instanţelor din circumscripţia acestei curţi de apel, relevând efortul depus de magistraţi pentru soluţionarea cauzelor în termen rezonabil şi într-o manieră care să corespundă standardelor impuse de un act de justiţie de calitate”. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
MDA
Teoretic actul de justiție este prin definitie de calitate ! PS: Am auzit că PA ( cea care în 1990 nu știa să redacteze un contract ! ) s-a pensionat ! Doamne ajută !
Postat 25 Februarie 2018, 10:00 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON