URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2010, 11:50

Curăţenia de primăvară se apropie de sfârşit

Primarul Ilie Bolojan a făcut un apel către asociaţiile de proprietari din oraş să participe la campania de curăţenie de primăvară astfel încât la finalul acţiunii să fie salubrizate inclusiv zonele din jurul blocurilor. "Totodată, le mulţumesc acelor cetăţeni care au făcut deja curăţenie în faţa caselor sau în perimetrul cuprins între imobil şi bordura drumului", a spus edilul într-o conferinţă de presă.

Campania de curăţenie numită "Primăvara ecologică a orădenilor" se desfăşoară în perioada 1 martie - 1 aprilie. Potrivit unui comunicat al municipalităţii, până la data de 20 martie, angajaţii RER Ecologic Service şi în deţinuţii Penitenciarului Oradea au curăţat malurile Crişului Repede între Podul Ferdinand şi Podul Dacia, dar şi a malului stâng al Crişului în zona Splaiul Crişanei.

De asemenea, angajaţii RER au curăţat punctele de colectare a deşeurilor menajare, amplasate în campania de primăvară, de la intrarea în Oradea pe Calea Clujului, pe malul Crişului lângă promenada Averescu, pe Calea Aradului, la intrarea în municipiu pe Suişului şi Matei Corvin, precum şi cele amplasate în Parcul Brătianu şi străzile Olteniei şi Adevărului.

Până pe 20 martie au fost curăţate şi punctele de colectare amplasate pe strada Borşului, pe drumul adiacent uzinal, în zona verde de pe Bulevardul Dacia, pe strada Ciheiului, la intrarea în Oradea pe strada Nufărului şi pe strada Gutenberg. Străzile Atelierelor, pe malul Peţei lângă căminele de nefamilişti, strada Uzinelor şi zona de lângă blocul Voltaire au fost igienizate, iar zona Ciuperca a fost curăţată şi au fost montate coşuri de gunoi.

"Plantări" de pomi şi coşuri de gunoi

În cadrul curăţeniei de primăvară, Primăria a plantat 50 de arbuşti pe strada Ciheiului şi 20 pe Moscovei. Cei 110 de arbori şi arbuşti scoşi din scuarul de pe Bulevardul Dacia au fost replantaţi pe Calea Aradului, lângă hipermarketul OBI.

Din cele 1200 de coşuri de gunoi donate de firma Plastor, angajaţii RER au instalat până pe 20 martie 1100 cu precidilecţie în zone modernizate sau cu coşuri distruse, precum Bulevadrul Dacia, Decebal, Ştefan cel Mare, promenada Mareşal Averescu şi Calea Clujului.

Între 1 şi 20 martie, în urma activităţilor de curăţenie, nu mai puţin de 550 de tone de deşeuri au fost transportate la Depozitul Ecologic Eco Bihor.

În perioada următoare, vor fi curăţate punctele de colectare de pe străzile Peţei, Barierei, Rampei, Octavian Goga şi cele de pe pârâurile Adona şi Sălbatic.

Pe de altă parte, municipalitatea a anunţat că 16 incinte de colectare a gunoiului menajer au fost amplasate în Parcul Seleuş - 3 bucăţi, Cartierul Soarelui, Ovidiu Densuşianu - 2 bucăţi, I.Andriţoiu, Aluminei - 2 bucăţi, Grădinarilor - 3 bucăţi, Borşului - 2 bucăţi şi pe Aleea Peneş Curcanul şi pe strada Borsecului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON