URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Ianuarie 2011, 17:42

Cele nouă parcuri mari ale Oradiei, date privaţilor spre întreţinere

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Printr-un comunicat de presă remis luni, Primăria Oradea a informat că s-a finalizat evaluarea ofertelor depuse pentru licitaţia de delegare a gestiunii serviciului public de întreţinere a parcurilor şi scuarurilor din municipiu.

Astfel, îngrijirea parcurilor 1 Decembrie, Onisifor Ghibu, I. C. Brătianu, Piaţa Devei, Ghioceilor şi Traian a fost câştigată de operatorul de salubritate licenţiat al oraşului, RER Ecologic Service. Pentru parcul 1 Decembrie, RER va încasa anual 155.491 de lei, pentru Onisifor Ghibu 10.903 lei, pentru I. C. Brătianu 121.359 lei, pentru Piaţa Devei 7.495 lei, pentru Ghioceilor 20.617 de lei, iar pentru parcul Traian 24.193 lei.

Firma Kaluna a câştigat parcurile Libertăţii, pentru care va încasa anual 50.957 lei, şi parcul Sala Sporturilor, la preţul de 25.273 lei. Parcul Petofi şi scuarul central de la intersecţia Bulevardului Dacia cu strada Carpaţi, respectiv cel de lângă Parcul Industrial de pe Şoseaua Borşului, pentru care va primi 99.166 lei anual. Toate preţurile sunt fără TVA.

Rezultatele licitaţiei pot fi contestate până la data de 24 ianuarie inclusiv.

"Delegarea gestiunii serviciului public de întreţinere a parcurilor şi scuarurilor din municipiul Oradea va duce la o scădere a cheltuielilor cu întreţinerea parcurilor", se arată în comunicatul Primăriei.

În cele nouă parcuri, firmele câştigătoare ale licitaţiei vor trebui să salubrizeze suprafeţele gazonate şi aleile, să conserve, protejeze şi extindă fondul vegetal (greblat frunze, cosit iarbă, tuns de gard viu, plivit şi prăşit de trandafiri, tăiat lăstari şi ramuri de trandafiri, plantat de flori, semănat de gazon, plantat de arbori foioşi), iar pe timp de iarnă să cureţe zăpada şi să arunce cu material antiderapant.

Tot pe o perioadă de trei ani, municipalitatea a delegat serviciile de îngrijire a mobilierului urban, respectiv de întreţinere a spaţiilor verzi din oraş, licitaţii pentru care oraşul a fost împărţit în patru sectoare.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Verde la împărţeală. Din 2011, de spaţiile verzi din Oradea se vor îngriji mai multe firme"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON