URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2015, 16:54

Cât a costat referendumul: PNL a sponsorizat cu 45.000 lei scrutinul din 14 iunie

Cât a costat referendumul: PNL a sponsorizat cu 45.000 lei scrutinul din 14 iunie foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

City-managerul Eduard Florea a prezentat marţi Consiliului Local o informare legată de costurile referendumului organizat pe 14 iunie pentru consultarea populaţiei cu privire la fuziunea prin absorbţie a localităţilor Oradea şi Sînmartin.

După cum Primăria a mai anunţat, bugetul celor două referendumuri organizate pentru consultarea populaţiei cu privire la fuziunea prin absorbţie a localităţilor Oradea şi Sînmartin a fost de 800.000 lei. Potrivit informării prezentate de Florea, scrutinul din 14 iunie a fost organizat din suma de 118.800 lei, rămasă necheltuită din bugetul de 800.000 lei alocat referendumului din 10 mai.

La cel de-al doilea referendum, la propunerea primarului Ilie Bolojan, municipalitatea nu a mai plătit membrii birourilor electorale din secţiile de votare, ci doar preşedinţii de secţii şi reprezentanţii Biroului Electoral Municipal, fapt pentru care cheltuielile de organizare s-au redus la 127.500 lei. La această sumă s-au adăugat cheltuielile de promovare reprezentând costurile tipăriturilor, bannerelor şi spoturilor radio, în valoare totală de 40.700 lei.

Bugetul referendumului a fost suplimentat de sponsorizarea în valoare de 45.000 făcută de PNL şi cea de 4.500 lei dată de Asociaţia Firmelor Bihorene. Din bugetul total de 168.300 lei, municipalitatea a folosit 168.332 lei.

Cerut de reprezentanţii PSD într-una dintre şedinţele de CL anterioare, raportul referendumului nu a fost comentat nici măcar de opoziţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
LA GRANDE FAMIGLIA
@pinonel: Da, așa e! Chit că în prima fază s-a vehiculat ideea că din Dubai mai greu cu ex-trădatul se pare că nu e chiar așa! Dar insist pe faptul că totul se leagă! Florian Walter a trecut și pe la U Cluj! La un moment dat în acționariat se regăsea și un dezvoltator! Același dezvoltator cu care nea Ilie a căzut brusc la pace! Pe filiera PNL, firește!Cine a construit Podul Sovata? CCCF Timișoara în care Adrian Andrici deținea 15%! CCCF fiind firma lui HORIA SIMU ȘCHIOPU, proaspătul arestat preventiv! Horia Șchipou Simu este un apropiat al grupului liberal Vlad Moisescu-Cristian Bușoi. În ce firmă îl mai regăsim pe Andrici? Ați ghicit! În SC IMPACT DEVELOPER&CONTRACTOR SA Voluntari! Este evident că ANDRICI a fost omul de legătură între Primar și IMPACT! Pe filiera CCCF Timișoara! Care ce să vezi, s-a ocupat și de reabilitarea DN 76 (nu mai știu exact care este situația acum, până și Cornel Popa cred că și-a dat seama că toți acei colaboratori sunt în fapt PENALI! În topul retrocedărilor DUBIOASE de la ANRP îi regăsim pe HORIA SIMU ȘCHIOPU, ADRIAN ANDRICI ( IMPACT ) și GHEORGHE IACIU (Expo Market Doraly, IMPACT). CE FRUMOS SE LEAGĂ TOTUL! După ce ani de zile Primarul Bolojan a susținut că Oradea a fost țepuită de IMPACT cu sume consistente, după ce a susținut că cei mai mulți clienți ai IMPACT au fost țepuiți, după ce SINGUR, SINGUREL a vorbit despre CONTRACTELE DE V/C CASE FICTIVE, FALSE, SIMULTAE ( cum vreți să le spuneți ) pe linie de partid a fost impusă ÎMPĂCAREA! Dintr-o dată firma IMPACT a devenit extrem de drăgălașă, extrem de corectă, demnă pentru a se încheia o TRANZACȚIE ( vezi Doamne în folosul orașului ). Totul a fost dat uitării și hai să ne pupăm cu toții! Dar dacă tot veni vorba și despre IACIU zic că DNA ar trebui să cerceteze cazul ANRP teren Expo Market Doraly cu implicarea HSBC! Nu este INCREDIBIL că în cazul terenului de sub Doraly ( IACIU ) s-a reușit performanța ca tocmai IACIU să fie despăgubit! Adică tocmai el care încasase de la HSBC pentru aceeași proprietate 87 milioane EURO ( dețin documente! ). Ba în regim de urgență...Deci WALTER-U CLUJ-IMPACT-WALTER-ROMPREST-SIMU-SCHIOPU-CCCF Timisoara-ANDRICI-IACIU-DORALY-IMPACT-MOISESCU-BUSOI-BOLOJAN!
Postat 16 Iulie 2015, 11:27 de TDS
@tsd
O veste care-l va face pe nea ilie sa tresalte si-n somn! Afaceristul Florian Walter, fost Bușcă, urmărit internațional, a fost capturat în Dubai.Acesta este un escroc, patron al romprest, care impreuna cu alt escroc, nea ilie de la primarie, au pus-o de-o ,,afacere" gen rer ecologic.Unul din hoti venea cu firma ddd (dezinsectie, deratizare....), celalalt ii dadea orasul pe mana, obligandu-i (inclusiv prin presiuni exercitate de catre slugile de la ,,locala"!!) pe oradeni sa se aboneze la serviciile romprest. Decembrie 2013, citez: ,,...se pun bazele unei alte pieţe de monopol instituită de primăria Oradea, în baza Legii 101/2006. Este vorba despre serviciile de dezinsecţie-dezinfecţie-deratizare (DDD) pe întreg teritoriul municipiului. Firma bucureşteană romprest este cea care a câştigat o licitaţie pe tot oraşul, în acest an, iar contractul se întinde pe durata a trei ani....Poliţiştii locali au înmânat, pe baza semnăturii de primire, reprezentantilor mai multor firme precum si unor persoane fizice hârtii cu antetul Primăriei, semnate de viceprimarul Mircea Mălan şi directorul tehnic, Mircea Ghitea, prin care sunt înştiinţaţi despre obligativitatea de a încheia contracte cu Romprest, sub ameninţarea aplicării unor amenzi! Între 500 şi 1.000 de lei, pentru persoane fizice, respectiv între 2.000 şi 2.500 lei, pentru persoane juridice. Totuşi,ilie bolovan susţinea că poliţia locală nu are „între obiectivele prioritare”, acţiuni de acest gen!" Uite asa ne suge(a) primarul si sleahta lui de hoti seva! P.S. Sa traiti, dom'le procuror florentin ciprian man! Somn usor!
Postat 15 Iulie 2015, 14:46 de pinonel
LEGĂTURI DE FAMIGLIE...LIBERALĂ
De ce am vorbit aici despre toate acestea? pentru CĂ SE LEAGĂ! Nu intru în amănunte dar și FLOREA, și BOLOJAN, și BOLOȘ, toți au o legătură cu ancheta despre care am vorbit! Cred că dacă ancheta era pe mâna lui Uncheșelu, era rezolvată deja ( ținând cont de viteza cu care lucrează acesta! ). Doar că nu era de competența DNA!
Postat 15 Iulie 2015, 13:40 de TDS
C.B.
M-am documentat! "Fratele lui Boloș, Claudiu Boloș, este șeful Direcției Generale de Informații și Protecție Internă Oradea."( Știri de Cluj ). Știrea este din 2013! Astfel că nu știu dacă mai e valabil și acum ( nu prea găsesc date pe net ). Sper că domnul în calitate de frățior nu și-a vârât nasul într-o anchetă în care și eu am depus mărturie iar impresia generală a fost că polițistul cu care discutam nu pleznea de entuziasm! Deocamdată nu știu ca cercetarea să se fi tranșat! Eu unul am insistat să depun documentul în care scria NEGRU/ALB ce și cum în cauză și ar fi rezolvat totul în cinci minute! Polițistul că nu e nevoie. În fine, l-am lăsat!
Postat 15 Iulie 2015, 13:37 de TDS
@tsd & agentul
Asta e din aceeasi categorie cu pramatia aia de muresan, care dupa ce l-au ejaculat din functia de vice a primit , adica i s-a creat un post de belitor de p***a la cao. Nici macar nu s-au omorat sa dea impresia de legalitate, organizand o facatura de concurs! Lista e lunga, in domnia lui nea ilie a prins post de arhitect sef si dna lipovan, o buna civilista, dar nu arhitect, care cu onoare conduce din postura de director o institutie cheie pt. planurile gibonului.Ar mai fi de spus, dar cui, ca-i plin orasul de prosti, dar multi si cu drept de vot!
Postat 15 Iulie 2015, 08:16 de pinonel
TY
@AgentulTermic: Wow, sunt fericit ca ma confirmi! De mai bine de un an de zile incerc sa aflu de la reprezentantii PMO cum se traduce propozitia: "Marcel Bolos, care mi-a fost profesor, MI-A OFERIT UN LOC DE MUNCA"! Exista interviul NEGRU/ALB! A spus-o cu gura lui! De buna voie si nesilit de nimeni! In numele TRANSPARENTEI CLAMATE chiar de Eduard Augustin FLOREA N U MI SE RASPUNDE! A fost doar un mic raspuns, PARALEL cu intrebarea pusa, dupa care, GATA! Am raspuns, am clasat! Ei, am sa-i innebunesc in continuare cu PETITII pana vor avea curajul sa-mi dea un raspuns coerent! Am ajuns la PETITIA 247 ( sper ca nu ma insel )! Dar NU CEDEZ in fata acestor NEMERNICI! Si poate ne spune D-l city-manager de si-a adus si consoarta mai aproape? Mai precis ce motiv ar putea avea o persoana sa paraseasca o BANCA solida si sa i se alature lui ANDRICA ( vezi cazul mortii fetitei din Strandul IOSIA )la ADP????!!!!! PS Esti sigur ca Claudiu Bolos e la SRI? Eu stiam ca e in Politia economica! sau cel putin era! dar paote "prietenia" puternica cu EDY sa-l fi dus in acea zona ( mereu m-am intrebat ce prietenie este in fapt intre Marcel Ioan Bolos / care sper sa fie zburat de la Transporturi, tarom si ADR NV )si diversi barbati...de stat?
Postat 14 Iulie 2015, 19:33 de TDS
SHAME ON YOU
Parca REFERENDUM-ul nu avea NIMIC POLITIC! Asa urlau ( si se jurau ) new pene-pede-l-istii! De la Coana Florica la coana Valerica! De la madam ( ca ea e madama ) Arina Patricia la madama Filinuta! Valeu! Pai cum? PNL-ul a sponsorizat o actiune CIVICa? Dar nu se poate! Shame! Shame Shame! Totusi inca nu am o explicatie referitoare la afisele din mijloacele de transport in comun, la propaganda din panourile de afisaj electronic OTL! Cat a costat si cum s-a negociat?! Dar aflue eu! Daca nu gasesc pe undeva ma adresez in temeiul Legii 544!
Postat 14 Iulie 2015, 19:25 de TDS
fatza de chiulau
Uitati-va la fatza lui, asta n-a muncit o zi din viata ! A fost angajat de Bolos fara nici un concurs, fara nici o experienta, dupa cum singur recunostea in presa de curte. Probabil e informator la sri, unde fratele lui Bolos are o functie. Iar acum este sluga lui Balbajan si minte cum ii spune el. Iaaa uite unde era deontologul !
Postat 14 Iulie 2015, 19:03 de AgentulTermic
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON