URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iulie 2011, 13:03

Belgianul care a iniţiat şi finanţat înfiinţarea fabricii de cannabis de la Batăr, trimis în judecată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat miercuri că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea au reuşit identificarea principalului finanţator al fabricii de cannabis descoperit anul trecut în comuna Batăr.

"Creierul întregii afaceri a fost un cetăţean belgian de 60 ani. Acesta a fost descoperit şi dovedit în colaborare cu autorităţile judiciare belgiene, care, de asemenea, îl aveau în atenţie pentru comiterea unor infracţiuni din sfera crimei organizate", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma cercetărilor, poliţiştii BCCO Oradea au stabilit că, în perioada 2009 - 2010, belgianul a pus la dispoziţia grupării seminţele de cannabis, diverse produse chimice necesare creşterii accelerate a culturilor, documentaţia amănunţită privind plantarea, creşterea, întreţinerea şi evoluţia plantelor de cannabis, instalaţii de climatizare, ventilaţie şi iluminat speciale şi manualele de instrucţiuni aferente.

"Totodată, bărbatul a asigurat transportul internaţional al drogurilor obţinute pe ruta România - Belgia, prin intermediul autotrenurilor deţinute de firmele administrate de acesta", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.

Marţi, poliţiştii BCCO Oradea au finalizat cercetările iar procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a belgianului sub acuzaţia de constituire şi iniţiere a unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni grave, respectiv trafic ilicit de droguri.

Fabrica de cannabis din Batăr a fost descoperită în luna mai anul trecut, de poliţiştii BCCO. Din halele amenajate de traficanţi au fost ridicate 32 kilograme de plante de cannabis, alte 1,3 kilograme de inflorescenţă de cannabis, precum şi documentaţie amplă privind plantarea, creşterea, întreţinerea şi evoluţia plantelor de cannabis.

În urma anchetei, trei persoane au fost trimise în judecată, cetăţeanul belgian Timy Bosman, cel care a asigurat plantarea, îngrijirea şi recoltarea inflorescenţei plantelor de cannabis, şi doi orădeni, Ionel Abrudan, unul din finanţatorii afacerii respectiv Pavel Romocea, cel din urmă fiind acuzat că a sprijinit gruparea prin montarea instalaţiilor electrice din hală şi întreţinerea acestora.

În luna februarie, Triunalul Bihor i-a condamnat pe Timy Bosman şi Pavel Romocea la câte 5 ani de închisoare, iar pe Ionel Abrudan la 6 ani de închisoare, toate cele trei pedepsele fiind cu executare. Sentinţa a fost menţinută ulterior de Curtea de Apel Oradea, care, pe 23 iunie, a respins apelurile formulate de cei trei, motiv pentru care Abrudan şi Romocea au atacat soluţia, prin recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Belgianul, însă, cel care la percheziţia poliţiştilor a încercar să se spânzure, dar a fost salvat, a decis să-şi ispăşească pedeapsa, şi s-a prezentat la începutul lunii trecute la Penitenciar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON