URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Mai 2015, 12:31

APIA Bihor lucrează şi sâmbăta pentru ca fermierii să-şi poată depune cererile de plată până la 15 iunie

Au sărbătorit prin muncă! Angajaţii Centrului Judeţean APIA Bihor au lucrat vineri, de 1 mai şi se prezintă la serviciu şi pe 2 mai pentru a putea prelua de la toţi fermierii bihoreni cererile unice de plată pentru sectoarele vegetal şi zootehnic până la data de 15 iunie. De altfel, agenţia va lucra cu program normal în toate cele şase zile de sâmbătă rămase până la expirarea termenului limită.

Conducerea APIA Bihor se aşteaptă ca în cadrul campaniei din acest an să se depună 40.000 de cereri unice de plată, din care până în prezent au fost înregistrate circa 4.000. Asta înseamnă că pentru a răspunde nevoilor tuturor fermierilor centrul judeţean va trebui să preia nu mai puţin de 800 de cereri pe zi.

Potrivit unui comunicat al APIA peste 9.000 de fermieri vor putea depune cereri unice de plată pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic şi pentru schemele de sprijin cuplat pentru acelaşi sector, aşa cum sunt prevăzite în OUG 3 din 2015.

Ajutoarele naţionale tranzitorii se acordă crescătorilor de bovine, ovine şi caprine înscrişi la APIA cu cod unic de indentificare pentru sechemele decuplate de producţie pentru sectoarele de lapte şi carne în cazul bovinelor, respectiv pentru schemele cuplate de producţie pentru ovine şi caprine. Schemele de sprijin cuplat din sectorul zootehnic se adresează crescătorilor de bovine, ovine, caprine şi viermi de mătase în funcţie de efectivul de animale şi numărul cutiilor cu ouă de viermi.

Printre altele pentru a avea un dosar complet in vederea depunerii la APIA, fermierul trebuie sa se asigure ca deţine toate documentele necesare, iar animalele pentru care solicita ajutoare se regăsesc în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE) şi Registrul Individual al Exploataţiei (RIE) şi să se asigure că toate animelele din exploataţie sunt înregistrate în Baza Naţională de Date (BND) şi identificate cu crotalii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ahana Pia Apia napenza weeeeee...
Dapoi motiv sa fie ca orele suplimentare se platesc gras! Oricum nu fac nimic toata saptamana si plimba lumea degeaba asa ca o sa stea sambata si dumineca se se joace pe la birou poate o sa termine de citit tot internetul...
Postat 03 Mai 2015, 17:20 de tzopunpecamp
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON