URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2015, 12:21

Apa din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În 2015 aniversăm 120 de ani de alimentare cu apă şi 105 ani de epurare a apelor uzate în municipiul Oradea. Compania de Apă Oradea este operatorul licenţiat care asigură serviciile de alimentare cu apă, canalizare şi epurare în aria bazinului hidrografic Crişul Repede.

Misiunea asumată de Companie este de a asigura 24 de ore din 24 servicii de calitate la tarife cât mai scăzute. Într-un clasament la nivel naţional întocmit de către un consultant independent, tariful cumulat perceput de Companie se situează pe locul 33 din 39 de operatori monitorizaţi.

La nivelul ariei de operare are loc captarea apei prin intermediul a 7 staţii de pompare, tratarea şi distribuţia, care se realizează printr-o reţea în lungime de 960 km şi 113 staţii de hidrofor. Colectarea apelor uzate are loc printr-un sistem de canalizare în lungime de 550 km cu ajutorul a 24 staţii de pompare, iar epurarea se face în 4 staţii (Oradea, Beiuş, Tinca şi Tileagd), prin care se asigură deversarea în emisar a efluentului conform normelor europene.

Calitatea apei potabile este monitorizată zilnic la ieşirea din staţiile de pompare şi în 24 puncte de pe reţeaua de distribuţie, pentru 21 de parametri de calitate. Rezultatele arată că apa este numai bună de băut.

Pentru extinderea şi modernizarea serviciilor am accesat fonduri de coeziune prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Pentru 2014-2020, în colaborare cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Aparegio, am întocmit lista de investiţii necesare.

Mai trebuie ştiut un lucru: analiza activităţii Companiei, efectuată de un consultant independent angajat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, a relevat că SC CAO SA s-a clasificat pe onorantul loc trei pe ţară, după operatorii din Timişoara şi Cluj Napoca.

Ovidiu Gavra
Director Compania de Apă Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
orașul nu e istoric, dar canalizarea apei este istorică. apa e ok.
calitatea apei e ok, numa bună de băut... hahahaha, păcat doar de distribuția apei, de canalizarea învechită. la ieșirea de la pompă e bună apa, nici nu se simte clorul și nici nu deranjează deloc stomacul, dar la ieșirea de la robinet în cel puțin vreo 100.000 de puncte de colectare special amenajate la oameni în casă, apa e numai bună la spălat vase ori haine. atât și nimic mai mult. haine și vase. cine nu își permite vreo apă îmbuteliată din comerț, înseamnă că are stomac de struț sau nu-i mai pasă de cele lumești.
Postat 27 August 2015, 21:25 de vg
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON