URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Ianuarie 2017, 08:03

Ambulanţa defectă: Schimb de replici între primarul Ilie Bolojan şi consilierul local Liviu Sabău Popa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se ascut săbiile în Consiliul Local Oradea. Discursul politic se radicalizează pe fondul unor relaţii tot mai tensionate între puterea PNL şi opoziţia PSD-UDMR din plan local.

Dezbaterea structurii organizatorice a Spitalului Clinic Judeţan de Urgenţă şi a Spitalului Municipal Gavril Curteanu, altfel o formalitate în condiţiile în care întreaga responsabilitate revine conducerilor celor două instituţii spitaliceşti, a degenerat joi într-un schimb de replici usturător între primarul Ilie Bolojan şi liderul opoziţiei PSD, Liviu Sabău Popa.

Director economic la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor (SAJ), social-democratul a făcut o intervenţie pe tema celor două puncte de pe ordinea de zi, cerând mai multe informaţii şi reuşind să îl enerveze pe primarul Ilie Bolojan cu solicitări pe care acesta le considera inutile.

"Cei care doriţi să vă informaţi vă rog să vă adresaţi conducerii executive a celor două spitale, altfel e doar o chestiune de imagine", a spus edilul.

Avarie la Ambulanţă!

Ilie Bolojan a răbufnit când Liviu Sabău Popa a propus înfiinţarea unui compartiment care să gestioneze problema transportului neasistat medical cu cele şase ambulanţe deţinute de cele două instituţii spitaliceşti.

"Dacă v-aţi fi îngrijit de această problemă nu v-ar fi îngheţat oamenii acum două săptămâni între Arad şi Timişoara, când au stat acolo patru ore cu ambulanţa defectă pentru că maşinile directorilor erau plecate", a atacat edilul.

Vizibil afectat de ieşirea primarului, consilierul PSD a sărit în apărarea colegilor săi de la Ambulanţă. "Dacă tot aţi ridicat problema, cele două maşini erau în curte, iar acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă echipajul echipajul nu ar fi luat decizia să schimbe maşina, mergând la drum cu una care nu era conformă", a replicat Sabău.

Afirmaţia social-democratului nu a făcut decât să toarne paie pe foc. "Tupeul este o practică clasică în anumite zone. Dacă maşinile celor doi directori erau în curte, întrebaţi de ce s-a dus directorul medical cu maşina proprie după oameni", a acuzat Bolojan, după care a închis microfonul, semn că refuza să mai spună altceva.

"Nu au stat în frig..."

Intervenţia edilului l-a descumpănit pe liderul grupului PSD, care a declarat ulterior pentru BIHOREANUL că nu se aştepta la o astfel de reacţie din partea primarului, cu atât mai mult cu cât acesta este conştient că Sabău are responsabilităţi exclusiv pe latura financiară a SAJ Bihor şi nu are coordonează activitatea de transport.

Liviu Sabău a explicat că incidentul amintit de Bolojan s-a petrecut la sfârşitul anului trecut, când una din ambulanţele care a transportat un pacient la Timişoara a avut o defecţiune pe drumul de întoarcere la bază, iar echipajul a trebuit să aştepte circa două ore sosirea maşinii de tractare. "Oamenii nu au stat în frig, pentru că maşinile au propriile lor instalaţii de încălzire, independente de funcţionarea motorului", s-a apărat Liviu Sabău.

Directorul economic al SAJ a insistat că ambele maşini ale directorilor erau în instituţie, deci puteau fi folosite la recuperarea echipajului, şi a declarat că ambulanţierii nu ar fi ajuns în această situaţie dacă nu ar fi înlocuit ambulanţa, cu îngăduinţa directorului medical Narcisa Maghiar, fapt pentru care aceasta s-a şi dus ulterior cu maşina personală să îşi aducă acasă colegii rămaşi în drum.

De altfel, Sabău a încercat să aibă o discuţie lămuritoare cu Bolojan după şedinţă, dar acesta i-a tăiat-o scurt. "Faceţi ce vreţi!", a spus Bolojan.

Servitutea trotinetei

Un schimb de replici, chiar dacă nu la fel de acid, au avut şi consilierii locali Huszar Istvan (UDMR) şi Florin Marinău (PNL).

La unul dintre punctele de pe ordinea de zi prin care Consiliul Local urma să aprobe, la cererea proprietarului, instituirea unui "drept de servitute de trecere, cu piciorul şi auto" udemeristul a făcut imprudenţa să îi ceară preşedintelui de şedinţă, Camelia Buhaş, modificarea titlului proiectului de Hotărâre de Consiliu Local. "Nu se poate căuta altă denumire? Pentru că drept de servitute este şi cu bicicleta...", a propus Huszar.

În replică, liberalul Florin Marinău, avocat de profesie, a intervenit fără a mai aştepta încuviinţarea lui Buhaş să ia cuvântul şi a spus că legislaţia face trimitere doar la servitutea de trecere cu piciorul sau autovehiculul. "Legea nu cunoaşte instituţia servituţii nici cu bicicleta, nici cu trotineta, nici cu altceva", a susţinut avocatul pe un ton ironic.

Descumpănit, Huszar a cerut intervenţia preşedintelui de şedinţă. "În ce calitate a intervenit domnul Marinău?", a întrebat-o udemeristul pe Camelia Buhaş. "În calitate de coleg", i-a replicat rapid, peste masă, Florin Marinău.

Disputa s-a stins abia după votarea proiectului de hotărâre. De altfel, Huszar Istvan a şi cerut cuvântul la încheierea şedinţei pentru a puncta încheierea disputei. "Nu permit şi nu accept din partea niciunui coleg să mi se facă observaţie. Eu înţeleg reacţia domnului Marinău, ştiu că este avocat, dar avem preşedinte de şedinţă care trebuie să intervină", a protestat udemeristul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Re:
.1.Domnu, io nu-s o doamna si ma imbrac exclusiv in pantaloni. 2. N-aveti cum sa ma jigniti, va asigur. 3. Prin urmare daca dvs va cereti scuze, atunci si eu imi prezint scuzele de rigoare.
Postat 28 Ianuarie 2017, 10:53 de Iness
Doamna
Sincer daca as avea certitudinea ca sunteti o fiinta pasnica v-as invita la o cafea, dar mi-e ca o sa va ridicati poalele in cap la cat de greu digerati o parere diferita. Si mai vreau sa imi cer scuze daca v-ati simtit jignita. Am incercat o abordare cat mai eufemistica, insa probabil nu mi-a iesit in totalitate.
Postat 28 Ianuarie 2017, 08:45 de danny6
@danny6
Cand vrei sa mai razi bine , in hohote vreau sa zic ,mai scrie despre brancardieru Bodog cate ceva legat de brancarda , si continuam,oricand.
Postat 28 Ianuarie 2017, 01:13 de Iness
....
Am ras bine acuma seara. Multumesc. Important e ca stii citi, daca nu intelegi mare lucru nu e o problema. Sunt multi ca tine, dar nu toti au atitudine. Bravo.
Postat 27 Ianuarie 2017, 18:43 de danny6
@ danny 6
Auzi , io aduc prejudicii limbii romane ... No, si ?! Pervers inlectual ordinar ce esti ! **** Pe vreo/vreun savant de renume, baby.. Auzi la el :diploma si cv -ul ul conteaza cite parale face un om. Bine ti-au spalat creierul, lucesti , ma !
Postat 27 Ianuarie 2017, 18:30 de Iness
Iness
Cred ca nici diploma de bacalaureat nu ai fapt pentru care aduci mari prejudicii limbii romane. Si totusi mi se pare ca la punctul 4 ai cam vrut sa o dam la pace... ****
Postat 27 Ianuarie 2017, 18:14 de danny6
My name is Iness, Inna probabil e idolu tau, danny.
!. N-am facultate catine ceea ce consider un avantaj eu. 2 **** . 3. Nu-l apar, spun niste adevarururi din proprie exoerienta, nu mi-as permite altfel. 4. dpdv al carierei universitare, Bodog e la fel ca toti ceilalti, deci, ori ii urechem pe toti plagiatorii ori tacem dracului din gura, ca asa-i in neocomunism.
Postat 27 Ianuarie 2017, 18:07 de Iness
Inna
.... ma gandesc ca esti femeie, dupa limbaj manelista si dupa ardoarea cu care il aperi cred ca ti.abagat gratis botox in buze. Sau ma rog aproape gratis.
Postat 27 Ianuarie 2017, 17:58 de danny6
PS danny 666
Tangenta mea cu el tine de practica medicala nu de cursurile voastre, blabla studenti inchipuiti ce va credeti intelectualitatea tarii desi *****. Repet, ca medic, nu ca profesor , habilitat etc , nu la asta m-am referit. Ca MEDIC, ba, danny -mami.
Postat 27 Ianuarie 2017, 17:42 de Iness
PS. ptr danny6
Doctoru Gherman sau German al batran de la chiru, daca ai auzit vreodata de el ,sigur ai auzit, ca- i "vedeta " ,hmmm, pluripotenta, mai lucra oare. ?!*****
Postat 27 Ianuarie 2017, 17:36 de Iness
Inessshhh
Asculta bunicule....din intamplarea si mie mi-a fost profesor si s-ar putea sa fii avut mai multe tangente cu el decat dumneata. Ai sarit ca ars si imi scrii ca vorbesc cu pertii. Ei bine alegeti unul sau vrei sa fii tavanul? Sau mai bine podeaua ca dupa abordare cam la nivelul ala esti. Oricum in caz ca nu ai observat in paranteza era o apreciere pozitiva la adresa idolului tau.
Postat 27 Ianuarie 2017, 17:35 de danny6
@ danny 6
Asculta, tati... este tot mai greu sa gasesti printre medici oameni... Ei bine, din proprie experienta ti-o spun, dr. Florian Bodog este . Bine, brancardieru Bodog, cum vrei tu , da nu cred ca-l afectezi cu nimic cu bataia asta de joc, deci, hai, continua,pina te plictisesti vorbind cu peretii.
Postat 27 Ianuarie 2017, 17:19 de Iness
Romania
La fel cum a ajuns un brancardier (bun) ministru al sanatatii....
Postat 27 Ianuarie 2017, 12:27 de danny6
Agentu' Popa
Cum dracu o ajuns omu' asta,dintr-un agent (prost) la Pentax,consilier local ...???
Postat 27 Ianuarie 2017, 09:25 de Citizen
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON