URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iulie 2015, 09:44

Obraz gros şi nas înfundat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Acum câţiva ani scriam cum a fost emisă autorizaţia de mediu pentru ferma Nutripork de şmecherii din Cluj, care, veniţi în control la Oradea, susţineau că n-au instrumente de măsurat mirosul. Sugeram atunci să le deşertăm o vidanjă în faţa sediului, dacă tot nu le pute nimic până acolo.

Când directorul APM Bihor, Ovidiu Dăescu, a ajuns mare şef peste Garda Naţională de Mediu, a trimis un grup de comisari să verifice situaţia. Văzându-i cum nu-şi puteau ridica mâinile din cauza ghiulurilor grele şi a Rolexurilor butucănoase, mi-am dat seama că nu vor lua nicio măsură.

Acum, problema e din nou pusă pe tapet. Şi din nou specialiştii din deconcentrate se fac de mândra baftă. Madam Merce de la Agenţie tace în păpuşoi, iar domnul Ţepele de la Gardă susţine că totul e OK. Adevărul este că şefii puşi pe criterii politice în instituţii - şi asta e valabil pentru toate partidele - au mâncat atât de mult rahat ca să ajungă în posturi, încât acum au simţurile atrofiate.

Hazlie este, însă, măsura dată de cei de la Garda de Mediu. I s-a cerut firmei poluatoare ca, atunci când goleşte rezervoarele cu rahat, să îi înştiinţeze prin presă pe cetăţenii oraşului. Probabil pentru ca orice orădean, atunci când se amestecă-n dejecţiile porcilor, să-şi pună o clemă de rufe pe nări. Iată cum rezolvă un politruc problema!

Eu nu sunt pentru torpilarea unei afaceri care face profit, dar cred că ar fi indicat ca o felie din beneficii să fie utilizate pentru rezolvarea problemelor de mediu, şi nu pentru rezolvarea problemelor celor de la Mediu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@Bubu
de ce nu te muti in p**a mea? cui nu ii convine orasul, are libertate sa se mute unde vrea el. Decat cu oameni ca tine in Oradea, mai bine populatia injumatatita
Postat 27 Iulie 2015, 18:34 de David
SUBTIL
Pana cand atata BATAIE DE JOC de propriul neam.???????Sau e ca in banc.?????
Postat 27 Iulie 2015, 08:26 de GORON
o chestie de dna
nu cred că această ridicolă problemă care afectează o mare parte din orașul Oradea este doar o chestiune de obraz gros ori de nas înfundat... nu cred și nici nu vreau să cred așa ceva. pur și simplu este o chestiune de DNA, de corupție de înșelătorie din și pe bani publici, pt. că nu ai cum să funcționezi cu toate autorizațiile în regulă și în același timp să poluezi serios un cartier întreg de ora? dar, cum se poate ca așa ceva să fie perfect legal cu toate actele în regulă, că nu e logic? ar trebui să se facă cât mai cunoscut acest caz, sa-l stie o tzară întreagă și să se facă sesizări peste sesizări tot mai sus, acolo unde trebuie: la ministrul Mediului, la Ministerul Mediului, la premier, la președinte, la DNA, la Tribunalul de la Haga etc. etc. e ciudată rău și ridicolă această treabă...
Postat 23 Iulie 2015, 16:07 de vg
Din păcate
Din păcate, în țara asta vom ajunge să ne facem dreptate cu bâta, parul, coasa și cine știe ce alte instrumente găsim prin gospodărie. În condițiile în care 7 violatori sunt lăsați să bântuie în libertate, chiar așa: de ce ne-ar deranja mirosul fetid al unei ferme de porci? S-o face dreptate când s-o trezi cineva să-i aranjeze pe cei 7 nemernici în așa hal încât le va fi frică să se descheie la prohab și-or tremura ori de câte ori s-or șterge la fund sau, în cazul Oradiei, când o ajunge ferma de porci scrum în urma disperării unora dintre cei care trag zilnic în piept, că n-au încotro, putoarea din zonă... Ar mai fi o soluție: să se aplice aceste măsuri radicale celor ce ar trebui să facă dreptate în ambele cazuri... Nu mă interesează că ferma face profit. S-o mute acolo unde n-o simte nimeni sau să facă în așa fel încât să nu mai împroaște duhoare peste tot.
Postat 22 Iulie 2015, 11:44 de Shogun
Bixtonim, picaturi pentru nas infundat mai exista pe piata?
Pina acum credeam ca nu vorbim despre o problema de mediu ci despre o problema de demnitate umana( credeam ca fraieru"). Dar ultimul aliniat din articol ,pe linga faptul ca ma ghideaza mai corect ,ma si linisteste. Ceea ce conteaza de fapt.
Postat 21 Iulie 2015, 19:22 de User anonimizat
Caca maca
Un oras de tot kktul!Cu drumuri de kkt, cu oameni de kkt, conducere de kkt, mediu de kkt, de ce ne-ar mai deranja mirosul de kkt?
Postat 21 Iulie 2015, 15:09 de Bubu
marea naparlire
hai sa fac si eu o profetie, dragi redactori ai ziarului Bihoreanul. Sunt aproape sigur ca, in curand, atunci cand vor arunca dejectiile, cei de la Nutripork vor anunta in presa acest lucru. Si ce sa vezi, si voi veti fi printre aceia care veti publica "anunturile", iar mai apoi veti incasa banuti frumosi din publicitate. Iar mai apoi, pe cale de consecinta nu doar ca nu veti mai fi atat de virulenti, dar veti ajunge si voi sa publicati articole de multumire pentru cei de la Nutripork, anuntand cu fast ca acestia nu polueaza orasul ci, dimpotriva, folosesc Chanel no. 5 pentru a improspata aerul de deasupra Iosiei. ;)
Postat 21 Iulie 2015, 12:55 de rowald
de CET nimic nu zicem ?
oricum cu mirosul de cotet e natural...dar CET-ul cu pulberea lui ne macina plamanii zi de zi, pe motiv ca nu mai investim in filtre ca oricum vom avea centrla noua si mai bine dezvoltam orasul cu acei bani de filtre, ei uite ca decat un oras dezvoltat unii oradeni preferam sa fim santosi intr-un oras mai putin dezvoltat dar nimeni nu ne asculta
Postat 21 Iulie 2015, 09:54 de Florin25
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON