URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Septembrie 2011, 09:00

Porcii şi dreptul la replică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scriam recent despre legătura indestructibilă între porcii domnului Pazuric şi angajaţii Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Cluj, veniţi în control să dea o formă de legalitate funcţionării celei mai mari cocine din Oradea. Domnii de la Cluj s-au simţit lezaţi şi au cerut dreptul la replică.

Citez: "Afirmaţiile întrec limita unui jurnalism ce se vrea incisiv şi încalcă regula relaţiei care trebuie să existe între o instituţie publică şi una de presă, regulă bazată pe colaborare şi respect reciproc. Mai mult decât atât, ar fi fost deontologic să vă informaţi înainte de a scrie un astfel de articol şi să nu construiţi un material doar prin citarea unor păreri personale, jignitoare, la adresa tuturor angajaţilor instituţiei noastre"...

Eu înţeleg situaţia ingrată în care sunt puşi slujbaşii din instituţiile de stat, unde de obicei şefii sunt cu foloasele şi subalternii cu ponoasele. Am trecut şi peste faptul că toate concluziile ARPM Cluj sunt transcrise dintr-un studiu plătit de domnul Pazuric, care ne lămurea că porcii put a esenţă de trandafir...

Dar m-am decis să scriu acel editorial văzând următoarea frază dispreţuitoare, preluată de actul de control: "Factorii de disconfort sunt indicatori subiectivi şi nu se pot cuantifica într-o formă matematică care să permită o evaluare de risc".

Pe această logică, n-am decât să mă duc la Staţia de epurare şi să încarc un camion cu dejecţii, jumătate să-l basculez în faţa vilei domnului Pazuric, iar jumătate în faţa sediului ARPM Cluj, şi nici o autoritate nu-mi poate face nimic. Ce nu poate fi modelat matematic nu există, implicit nici putoarea, nu-i aşa?

În rest, le doresc sănătate tuturor angajaţilor Agenţiei şi închei cu tradiţionala urare: "Să mirosiţi bine!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Porc est tu !
Si tu, si tu si ...
Postat 27 Septembrie 2011, 16:35 de Bean
Se poate masura
E o minciuna ca nu se poate masura contaminarea aerului.Sunt aparate de masurat care contine diferite solutii chimice.Se barboteaza aerul contaminat prin aceste solutii si poate determina MATEMATIC si chiar si chimic ce fel de contaminare este in aer ,si in ce cantitate este prezenta.
Postat 26 Septembrie 2011, 17:05 de Agota
probleme
iar probleme cu porcii ? nici macar nu e o noutate dar e de actualitate.
Postat 22 Septembrie 2011, 19:44 de PESTA PORCINA PE EI
Afara afara cu porcii din tara !
Mizeriile si putorile sa se duca tocmai pana-n pustele asiei sau chiar mai departe.
Postat 22 Septembrie 2011, 19:35 de fm
porcii de la cluj
ar trebui sa punem mina pe cutite si sa le taiem gitul tuturor porcilor astora care se kk pe orasul nostru, incepind cu porcii in doua picioare de la cluj.... tuleneamuncur de nennnorociti, ca ne au imputit tot orasul, Dzeii si Cristosii mami voastre de clujeni imputiti.
Postat 21 Septembrie 2011, 21:55 de macelar
dl
WWW nutrientul PUNCT ro/raportari/2011/Hotarare%202011.pdf din profitul pe 2010 nu se aloca nimic ; aveti si adresele daca doriti sa faceti deversari ;
Postat 21 Septembrie 2011, 17:17 de Popescu
nu poate fi adevarat ce citesc
ionel are dreptate nu stiti sa faceti calitate si porcii de la nutrientul chiar miros a trandafir altfel nu i ati putea manaca, eu cred ca duhoarea se trage si de la voi oamenii cat de des va spalati si ce consumati se reflecta in BUDA ca sa intelegeti romaneste, ca daca va explic tiganeste vomitati asa slabi sunteti la creier.
Postat 21 Septembrie 2011, 15:44 de anka
@Ioenl
stie acum tot orasul cum miroase "porci",nu miroase a canalizare care ai simtit-o doar in trecere pe o portiune din soseaua borsului,miroase in doua cartiere intregi si cateodata in intreg oras,ma faci sa cred ca nu cunosti problema in cauza dar te afli sa comentezi ceea ce noi oradeni simtim la nesfarsit.Despre statia de decantare a orasului se stie ca sa investit in tehnologie mai noua,nu zic ca miroase a parfum placut cand treci pe langa ea dar deocamdata a ajuns pana in oras asa cum ajunge de la ferma de porci si ceea de zahar,poate ai simtit mirosuriile de la fabrica de zahar?si acolo "pute" cateodata de iti "taie" nasul.
Postat 21 Septembrie 2011, 13:40 de eucumine
miros
@eucumine, n-am nicio implicare in aceasta poveste, nici nu sunt afectat ca nu stau in Oradea, dar am trecut pe la kaufland sau autobara in anumite momente calde si am simtit foarte tare acest miros. Apropos, ai verificat hartile satelitare sa vezi bazinele; intra pe gugal maps. Si legat de implicare, repet ca nu-s in niciun partid, n-am functii si nu stau in oradea. Pur si simplu sunt constatari simple iar acel miros este de CANAL. Daca ai fi vazut un porc, macar la zoo, ai fi stiut cum miroase de la porci. Iar legat de faptul cavrei sa afli de unde/cine sunt... succes fiecare e liber sa faca ce doreste!
Postat 21 Septembrie 2011, 12:33 de Ioenl
@Ioenl
mda,Ioenl esti ceva expert ca sti sigur de unde vine "putoarea",da se intampla sa vina cate unul sa ne mai dezinformeze,aproape ca fac pariu a esti o persoana implicata direct sau poate indirect in caz.. si astfel ai interes sa dezinformezi,se poate afla cine esti @Ioenl sau aproximativ.
Postat 21 Septembrie 2011, 10:25 de eucumine
dar voi ce ati crezut
Romanai o tara corupta de mizerii umane! asta va fi imnul de azi inainte.Roamnia de azi si romania de ieri coruptie cat cuprinde ne spun straini ce noi nu vream sa vedem din prisma optica a chiorului.Informatia cea mai scumpa marfa .
Postat 21 Septembrie 2011, 10:24 de B1TV trucescu
Miros de canal
Mirosul este de la statia de epurare a orasului. Verificati imaginile din satelit si veti vedea bazinele de decantare si suprafetele acestora! Nu se compara cu fermele de porci... Aceste bazine ar trebui sa fie in mod normal acoperite. \"Noroiul\" rezultat din decantare pute. Plimbati-va pe Borsului intr-o zi mirositoare si veti identifica usor mirosul.
Postat 21 Septembrie 2011, 10:09 de Ioenl
politic
voi pressa stiti mai bine ce aveti de facut,ideeile astea oricum le aveati probabil si voi,ideea este ca nu mai suport ce face clasa politica,adica nimic.
Postat 21 Septembrie 2011, 09:58 de eucumine
politic
verificati tot trecutul celor responsabili de putoarea asta din oras,publicati toate aspectele negative a vietii lor,loviti unde-i doare mai tare,ce studii au,ce note luau in facultate,ce prieteni aveau,ce cluburi si restaurante frecventeaza,cu cine se intretin ,cate firme au...ce colaboratorii.. orice..tot ce se poate publica despre ei,astfel poate se misca ceva ceva.. cat mai multe articole la adresa lor,dar TOATE sa fie NEGATIVISTE,stiri zilnice,ca altfel vad ca nun se mai poate.. doar o solutie mai exista dar si aia e radicala asa cum spunea si autorul articolului,sa le ducem "rahatul" sub nas..desi nu e o solutie ortodoxa poate fi una extrem de "SENSIBILA".
Postat 21 Septembrie 2011, 09:50 de eucumine
Felicitari
Felicitari pentru articol.
Postat 21 Septembrie 2011, 09:45 de Pisti
politic
daca am avea politicieni adevarati nu ar mirosi asa in oras,dar ce sa-i faci daca suntem condusi de politicieni "unsi" in diferite functii care numai de cetateni nu-i intereseaza,la mod general sunt pusi probabil din interese in functii si nu pt. omul de rand,pe noi nimeni nu ne baga in seama,avem norocul cu pressa dar si ea e neputincioasa,singurul lucru care ar putea schimba ceva ar fi denigrarea celor responsabili in limita bunului simt si a legii,poate ..poate se vor simti pana la urma si vor face ceva..
Postat 21 Septembrie 2011, 09:43 de eucumine
pana cand
da pana cand va mai dura aceasta duhoare? pana cand?nimeni nu ia nici o masura concreta si toata putoarea ramane,sper sa vina alegeriile mai repede sa schimbam un pic cursul politic actual care favorizeaza existenta acestor "putorii" in oras atat politic cat si......
Postat 21 Septembrie 2011, 09:38 de eucumine
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON