URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 August 2011, 09:03

Porcii şi Clujul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Angajaţii de la Protecţia Mediului Cluj au venit la ferma de porci din Ioşia să verifice dacă colegii lor cazaţi în cocine ne asfixiază oraşul cu duhori. Concluzia lor e că animalele emană miresme de trandafiri şi este de mirare că încă nu au decis mutarea fermei pe stadionul Voinţa, de exemplu, să se bucure de parfum şi locuitorii din Centru.

Rezultatele controlului erau previzibile din moment ce un godac de la APM Cluj, ajuns acum mare suină la Ministerul Mediului, a emis avizul favorabil de funcţionare a porcăriei. Ar fi fost şi culmea să fie altfel, mai bine ne pică nouă părul din nas de la putoare decât să dea marele mahăr parandărătul îndărăt.

Din toată această poveste urât duhnitoare trag concluzia că pentru a deschide o plăcintărie ai nevoie de aprobare de la Oradea, dar când e vorba de o mega-porcărie musai trebuie să obţii ţidulă din oraşul lui Boc.

Aşa că, dacă vrem să mai supravieţuim cumva fără clemă de rufe pe nări, ar trebui ca primarul Ilie Bolojan să ceară Consiliului Local mutarea oraşului cu zeci de kilometri mai la deal, să poată porcii domnului Pazurik să împută după pofta inimii vechea vatră a municipiului.

Sigur că în tot răul e şi un bine. Cum noi suntem poarta de intrare dinspre Vest, străinii care ne vizitează îşi vor da seama din start că suntem în rahat nu doar la figurat, ci şi la propriu.

În plus, acum tot bihoreanul poate vedea enormele avantaje ale regionalizării ţării. În fond, ce le pasă slujbaşilor din Cluj că noi suntem chinuiţi de asemenea probleme? Noi rămânem cu mirosul porcilor, ei cu banii. Care, se ştie, n-au miros.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
nasu cetului
dati biogazul cetului !
Postat 06 Septembrie 2011, 13:46 de nasu
Mirceo, Mirceo....
Cum esti tu impartial ca tot romanul ! Ok, e o adevarata porcarie cu porcaria de la Palota. Da' singurul rau care ti-l face e ca-ti stramba nasul ! In schimb substantele cu ADEVARAT TOXICE de la cu ADEVARAT o porcarie, de CET I zic, cu astea ce facem ?! Sau despre asta (si multe altele !) nu ai liber de la stapanirea burgului sa scrii ?!
Postat 04 Septembrie 2011, 07:23 de .
porconautii pedelisti
Ar trebui ca intr-o seara cand pute, sa mergem toti la ferma aia de cacaat si sa-i dam foc. Sa omori porcii nu-i o crima in Romania, indiferent de porci. Daca nu merge cu vorba buna si cu nasul suptire, poate merge cu furca.
Postat 31 August 2011, 11:55 de kill bill
Porcii şi Clujul
UFFFF INCA CEVA EU AM MAI FOST PE LA PALOTA DAR NICIODATA NU AM VAZUT PAIE SUB PORCI CE NUMAI CICAT...SI DACA MA UIT MAI BINE NICIODATA NU ERAU NUMAI 4 PORCI INTR-O CLADIRE SI INCA CE PORCI ASTIA AU FOST DUSI LA BAIE IN FELIX DUPA CARE AU FOST BAGATI LA COAFOR,MAI SA FIE!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 31 August 2011, 11:46 de pip
Porcii şi Clujul
pina ce si porcul ride de oradeni.....deci pina ce cei in cauza nu se revolta si nu leduce cicatul de porc la primarie si la prefecture aici nu se va intimpla nimica pa ala din CLUJ...IL DOAREN P..A DE NOI EL ARE ASIGURAT DE ACUMA IN COLO PE 10 ANI PORC DE ORADEA.....LUAIAR DRCU DE OAMENI CU MENTALITATE COMUNISTA..PROASTA DIN PACATE CA NICI UN COMUNIST INRAIT NU FURA ASA PE FATA CA IN MAREA DEMOCRATIE.VA MERITATI SOARTA TARA MIEILOR...
Postat 31 August 2011, 11:42 de pip
BINE !
BINE TRAS DIN CONDEI !!! DA PE CINE INTERESEAZA ??? PE CINE INTERESEAZA DIN CEI PUSI SA NE PROTEJEZE DE ACESTE "FENOMENE" NATURALE E INTREBAREA? NU? CA PUTOAREA EMANATA DE CACATUL DE PORCINA E NATURAL !!! NU ? SI VORBA VECHE PORC LA PORC NU ISI SCUIPA CACATU !!! EVENTUAL IL RAMA SI-L MANANCA , ASA CA AR TREBUI TRIMIS CONFRATILOR PORCINI DE LA cluj CU O RABA SA-L DEPOZITEZE IN FATA FIRME SI DACA SE POATE SI IN CENTRU ORASULUI O "PORTI" SA VADA CAT DE NATURAL E MIROSUL CE CACAT DE PORC !!!
Postat 31 August 2011, 10:05 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON