URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Mai 2021, 22:44

Vești bune pentru intrarea în Turcia: Fără teste PCR pentru persoanele vaccinate. Vezi condițiile de vacanță!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vin veşti bune pentru cei care vor să-şi petreacă vacanţa în Turcia. Ambasada României în Turcia a anunţat, luni seară, că, începând din 1 iunie, persoanele vaccinate anti-Covid şi pentru care au trecut 14 zile de la ultima doză din schemă nu mai sunt nevoite să facă teste PCR la intrarea în ţară.

"! De la 1 iunie 2021, la intrarea în Turcia, vor fi acceptate certificatele de vaccin şi vor fi scutite de prezentarea testului sau scutite de la regula carantinei acele persoane care prezintă un certificat de vaccinare şi pentru care au trecut 14 zile de la doza de rapel.

! Vor fi scutite de la regula carantinării acele persoane care prezintă rezultatul unui test negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Turcia.

! Vor fi scutite de la carantină şi persoanele care pot prezenta dovada faptului că au fost infectate cu Sars-cov-2 în ultimele 6 luni sau cele care prezintă rezultatul unui test negativ rapid antigen, efectuat cu maxim 48 ore înainte de intrarea în Turcia", se arată într-o scurtă postare făcută pe Facebook de Ambasada României în Turcia, cu precizarea că vor fi furnizate şi alte detalii pe această temă.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, despre condiţiile de relaxare în Turcia se discută de mai multe săptămâni. "De la 1 iunie începe normalitatea în Turcia. Pentru asta se lucrează, să facem cel mai sigur turism în Turcia", a declarat jurnaliştilor români, la mijlocul lunii mai, Ferit Turgut, board president al reprezentanţei regionale a TURSAB, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din Turcia, într-un infotrip în Antalya.

Este esenţial ca turiştii să aibă încheiată o poliţă de asigurare medicală care acoperă şi o eventuală îmbolnăvire cu coronavirus (inclusiv pentru situaţiile în care se îmbolnăvesc înainte să plece, când li se poate returna costul sejururilor, cât şi în Turcia). Pentru cei care se infectează cu Covid-19 în Turcia, statul plăteşte tratamentele şi chiar spitalizarea, la nevoie.

"O persoană care are un test pozitiv rămâne cazată, iar eventuala medicaţie este plătită de către statul turc. Anumite hoteluri au camere de carantină şi servicii separate, speciale. Cei care ajung la spital intră pe plata statului turc", a mai declarat Ferit Turgut.

Legat de întoarcerea în România, conform celei mai recente hotărâri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Turcia se află pe lista galbenă. Ca atare, sunt exceptate de la carantinare persoanele vaccinate complet (cu cel puţin 10 zile de la administrarea celei de-a doua doze), fără simptome ale bolii, dar şi persoanele care prezintă un test PCR negativ la Covid nu mai vechi de 72 de ore. Atenţie, însă, reglementările se pot schimba de la o zi la alta, în contextul pandemiei, astfel că, înainte de a pleca în călătorii, este necesar să vă interesați de toate condițiile epidemiologice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON