În următorii doi ani, studenţii şi profesorii Universităţii din Oradea vor putea merge la studii şi schimburi de experienţă în 48 de ţări din lume.
Agenţia Naţională Pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale a finalizat procesul de evaluare a proiectelor depuse de universităţi pentru mobilităţi în programul Erasmus+, acţiunea KA 107, dedicată exclusiv ţărilor non-UE.
"Universitatea din Oradea a depus solicitarea de finanţare pentru mobilităţi de studenţi şi personal cu 58 de ţări partenere, în valoare de 4.503.735 euro. În urma evaluării, s-a acordat finanţare pentru mobilităţi cu 48 de ţări partenere în valoare de 861.065 euro", se arată într-o informare transmisă de prorectorul Eugen Macocian, responsabil cu managementul cercetării ştiinţifice şi al relaţiilor internaţionale, la solicitarea BIHOREANULUI.
Printre ţările în care studenţii şi profesorii orădeni vor merge se numără Canada, SUA, Noua Zeelandă, Singapore, Republica Dominicană, Madagascar, Zambia, Egipt, China, India ori Vietnam.
Graţie finanţării mari atrase pentru mobilităţile Erasmus+, Universitatea din Oradea este prima din ţară. "Conform listei publicate, Universitatea din Oradea a obţinut cea mai mare finanţare la nivel naţional dintre toate universităţile care au participat la selecţie", a mai transmis Macocian. Următoarea în clasament este Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, cu finanţări atrase în valoare de 527.000 de euro. Pe locul 3 se situează Universitatea Transilvania din Braşov, cu 467.000 de euro atraşi.
Mobilităţile finanţate se vor derula în perioada 2018-2020.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.