URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 August 2018, 18:41

Universitatea din Oradea, prima în ţară la finanţări atrase pentru programul Erasmus+

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În următorii doi ani, studenţii şi profesorii Universităţii din Oradea vor putea merge la studii şi schimburi de experienţă în 48 de ţări din lume.

Agenţia Naţională Pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale a finalizat procesul de evaluare a proiectelor depuse de universităţi pentru mobilităţi în programul Erasmus+, acţiunea KA 107, dedicată exclusiv ţărilor non-UE.

"Universitatea din Oradea a depus solicitarea de finanţare pentru mobilităţi de studenţi şi personal cu 58 de ţări partenere, în valoare de 4.503.735 euro. În urma evaluării, s-a acordat finanţare pentru mobilităţi cu 48 de ţări partenere în valoare de 861.065 euro", se arată într-o informare transmisă de prorectorul Eugen Macocian, responsabil cu managementul cercetării ştiinţifice şi al relaţiilor internaţionale, la solicitarea BIHOREANULUI.

Printre ţările în care studenţii şi profesorii orădeni vor merge se numără Canada, SUA, Noua Zeelandă, Singapore, Republica Dominicană, Madagascar, Zambia, Egipt, China, India ori Vietnam.

Graţie finanţării mari atrase pentru mobilităţile Erasmus+, Universitatea din Oradea este prima din ţară. "Conform listei publicate, Universitatea din Oradea a obţinut cea mai mare finanţare la nivel naţional dintre toate universităţile care au participat la selecţie", a mai transmis Macocian. Următoarea în clasament este Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, cu finanţări atrase în valoare de 527.000 de euro. Pe locul 3 se situează Universitatea Transilvania din Braşov, cu 467.000 de euro atraşi.

Mobilităţile finanţate se vor derula în perioada 2018-2020.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Nu este de mirare ...
... având în vedere că loazele ne costă cel mai mult ca europeni de "second hand" !?!
Postat 06 August 2018, 15:35 de CrisDumi
made in japan...cu melcii si pietonalele voastre...masteplaniste
Pe drum pe la izvoare/ Bungau ca o fată mare/Plecat-a din câmpie/ Nimeni să nu îl știe/ Ca el se duce din cel sat/Să caute ceva de...păpat!/Și pleacă singur el "nebunu'"/Iar calea i-o arată unul/Dindelegan nu pot/Pe Chipea să o scot/Butonii-s la chimese/ Simona să îi...n-am găsit altă rimă!
Postat 05 August 2018, 19:00 de soricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON