URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Decembrie 2020, 13:03

Un poliţist din Salonta s-a urcat băut la volan, a fugit de agenţii rutieri şi s-a baricadat în casă. Procurorul l-a plasat sub control judiciar

Un poliţist din Salonta s-a urcat băut la volan, a fugit de agenţii rutieri şi s-a baricadat în casă. Procurorul l-a plasat sub control judiciar foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un agent de Poliţie din Salonta a fost plasat sub control judiciar, luni, după ce s-a urcat băut la volan, a făcut ture pe şosele cu farurile stinse, claxonându-i pe ceilalţi şoferi, a fugit de agenţii rutieri şi s-a baricadat în locuinţă ca să nu fie dus la analize de sânge. Subofiţerul, pe numele său Florin Vida, nu e la prima abatere, fiind sancţionat disciplinar în trecut după ce a hărţuit sexual două adolescente de 15 ani.

Comportament bizar

Incidentul de pomină s-a petrecut sâmbătă seara, când subofiţerul, beat fiind, s-a urcat la volanul maşinii personale şi a ieşit la o plimbare în oraş, cu farurile stinse şi claxonându-i pe ceilalţi şoferi în trafic.

Comportamentul bizar al şoferului a fost reclamat de un localnic la 112. "Mi s-a părut suspect, pentru că circula cu farurile stinse şi claxona continuu. Eu l-am văzut din casă şi am sunat la 112", a povestit bărbatul BIHOREANULUI.

Şoferul a fost găsit în scurt timp de poliţiştii rutieri din Salonta, care l-au urmărit în trafic până când, într-un târziu, a oprit în faţa casei. Aici, agentul a coborât din maşină şi s-a baricadat în locuință, refuzând să sufle în etilotest ori să se lase dus la analize de sânge.

Sub control judiciar

Florin Vida a fost ridicat de acasă a doua zi dimineaţa, cu mandate de aducere, şi dus în faţa procurorului, unde pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice. Luni, în urma audierilor, agentul rutier a fost inculpat şi plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

"Există un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. E vorba de un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Salonta. În cursul serii de sâmbătă, a fost surprins în trafic, conducea pe străzile din municipiul Salonta, dar nu a oprit la semnalul regulamentar al echipajului de Poliţie, iar apoi s-a refugiat în casă", a declarat, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, prim-procurorul Carmen Scurt.

Agentul Florin Vida a fost pus la dispoziţia şefului Inspectoratului de Poliţie Bihor, până la finalizarea anchetei şi a procesului său penal urmând să îndeplinească doar sarcini administrative.

Sancționat disciplinar

Vida nu e la prima abatere. În 2016, la vremea respectivă poliţist de proximitate arondat la un liceu din Salonta, Vida a hărţuit sexual două adolescente de 15 ani, trimiţându-le sms-uri deocheate, invitându-le la întâlniri, până când fetele au arătat mesajele părinţilor care, apoi, l-au reclamat şefilor, dar fără să-i facă reclamaţie la Parchet.

Ca atare, singura pedeapsă fixată subofiţerului a fost una disciplinară. Agentul a fost mutat la Ordine publică, ca să nu mai dea ture prin şcoala fetelor, salariul i-a fost redus cu 20% pe 3 luni şi i-a fost suspendat dreptul de a purta şi folosi arma 6 luni, timp în care, spun reprezentanţii Poliţiei Bihor, a şi fost monitorizat psihologic.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Tata Lui Fata
Nu- i nimic și fără scuze.Stiu că e incorect gramatical...dar e doar un nickname.El nu trebuie sa fie corect ori incorect.Cât despre Vida Loca...să sperăm că o va păți de data asta.
Postat 04 Decembrie 2020, 17:03 de TataluiFata
@TataluiFata
Daca sunteti "Tatal fetei" si nu "TataluiFata" (cacu-ma in praznicul ei de gramatica) poate ca era bine daca va mentineati reclamatia atunci, si daca faceati demersuri in justitie, si astazi nu mai era politist. Dar asa, anonimi suntem tari in gura. Daca nu aveti legatura, imi cer scuze.
Postat 04 Decembrie 2020, 12:32 de Salontanu
Omul primitiv
Vă dați seama ce valoare ar pierde poliția din Salonta în cazul în care acest homuncul ar fi pus pe liber?
Postat 02 Decembrie 2020, 13:37 de TataluiFata
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON