URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 18 FEBRUARIE 2019

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ordonanţa 114 pare a fi cu dedicaţie. Împotriva băncilor lacome şi implicit a Băncii Naţionale. În plus, e vizat trustul RDS&RCS, care are o televiziune ce deranjează puterea. Altfel nu se explică de ce în telecomunicaţii se bagă un impozit pe cifra de afaceri de 3% şi la jocuri de noroc, de exemplu, de 2%.
Zic şi eu
Adrian Cris
Elnők úr, însă, nu numai că a uitat de amărâtele alea de piste pentru biciclişti, dar a izbutit să evacueze şi pista abia modernizată a Aeroportului Oradea. Asta după ce, asemeni unui baron de Dâmboviţa, şi-a lăfăit numele pe bannere cu "Deschidem spre Europa!". Rezultatul? Curând vom zbura doar pe autostrada către Debreţin, să luăm de-acolo "deschiderea" spre Europa.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
E incredibil ce monştri nemuritori a creat comunismul! Securitatea este unul dintre cei mai perfizi şi mai întunecaţi, probabil chiar mai întunecat astăzi, odată cu trecerea timpului. Cred asta pentru că modul în care era percepută Securitatea înainte de 1989, şi anume ca duşman al omului de bună credinţă, se perpetuează şi azi în mentalul colectiv.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre cerinţele organismelor europene adresate României privind consolidarea statului de drept şi stoparea modificării legilor justiţiei?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Printr-o decizie din 29 ianuarie 2019, Curtea Constituţională a stabilit că procesele verbale încheiate de ANAF la solicitarea procurorilor, care erau utilizate pe scară largă în dosarele de evaziune fiscală, nu mai pot constitui probe în procesele penale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Pleureziile sunt acumulări de lichid în spaţiul pleural (pleurele reprezintă 2 membrane care învelesc fiecare plămân şi care se află una în prelungirea celeilalte formând un "sac" închis). După natura lichidului pleureziile pot fi exudative (lichidul conţine o cantitate mai mare de proteine) sau transudative (lichid cu conţinut proteic mai mic). 
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Statistic vorbind, milenialii stau mai puţin într-un loc decât generaţiile precedente. Nu petrec mai mult de doi ani într-o companie şi nu ezită să sară la oportunităţi mai bune de muncă atunci când acestea se ivesc. Pun mare preţ pe libertate şi mobilitate aşa că mulţi dintre ei sunt fie freelanceri, fie nomazi digitali.
25 Ianuarie 2013, 18:42

Un pensionar acuză! Fost maistru principal la Alumina, se judecă de 5 ani pentru pensia sa

Un pensionar acuză! Fost maistru principal la Alumina, se judecă de 5 ani pentru pensia sa CONTRACRONOMETRU. Bimbo Tibor se judecă cu Casa de Pensii Bihor pentru recalcularea corectă a pensiei. "Nu vreau nimic peste ce mi se cuvine. Dacă nu câştig procesul în ţară, nicio problemă. O să trimit un dosar la CEDO şi unul la cabinetul comisarului pe Justiţie, Viviane Reding. Problema e doar că sunt bolnav şi nu stau prea bine cu timpul...", mărturiseşte Tibi bacsi
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tibi bacsi descinde din neamul maiştrilor pasionaţi, punctuali şi sobri, care formau odinioară coloana vertebrală a industriei comuniste. Ţeapăn de drept, cu obrazul ras şi ochii strălucind albastru, bătrânul vorbeşte răspicat. Obiceiul l-a deprins în vacarmul uzinei...

"În 1997, deja pensionat, m-am întâlnit cu un fost coleg. El a avut toată viaţa jumătate din salariul meu, dar primea pensie dublă. Am ştiut imediat că e ceva în neregulă cu pensia mea", povesteşte Bimbo Tibor, fost maistru principal la întreprinderea Alumina. Ajuns la 68 de ani, operat de cancer şi slăbit, bătrânul bate totuşi drumul instanţelor, pentru dreptate...

O viaţă de muncă...

Bimbo Tibor.jpgBătrânul ţine să lămurească situaţia de la bun început. "Mulţi s-ar bucura să aibă pensia mea. Dar eu mă lupt pentru că am plătit ani de zile contribuţii la stat, iar când a fost să beneficiez de munca de-o viaţă am fost înşelat", spune Tibi bacsi (foto).

Bărbatul s-a pensionat pentru limită de vârstă în 1997. În loc să stea acasă, însă, s-a reangajat, cu carte de muncă şi plătind taxe. În 2004, la redeschiderea fabricii de către noul patronat rus, a revenit la uzina în care şi-a mâncat tinereţea şi a mai lucrat până în 2007, când Alor s-a închis definitiv. Pensionar fiind, a mai muncit apoi încă 5 ani, până s-a retras lovit de boală. "Secţia de evaporare, unde am lucrat eu, era un mediu foarte poluat. Peste 60% dintre foştii mei colegi suferă de cancer", povesteşte pensionarul.

În februarie 2008 s-a operat de cancer la prostată. Deşi asigurat, a trebuit să plătească 5.200 de euro, bani pe care nu i-a recuperat niciodată. Mai mult, chiar dacă a fost încadrat vreme de un an în gradul doi de handicap şi, teoretic, era scutit de impozit pe venituri, nu a beneficiat niciodată de această facilitate. Nici măcar după ce cerut-o expres!

Bătălia pentru pensie

Tibi bacsi se judecă pentru o pensie corectă încă din 2007. În 5 ani, a învăţat pe de rost legislaţia muncii şi a bătut de zeci de ori sălile instanţelor. Cu ultimul proces a ajuns acum până la Curtea de Apel Oradea. La celelalte a primit sentinţe în mare parte favorabile, care i-au majorat treptat pensia de la 800 la 1.700 lei. Întotdeauna, însă, cu piedici.

"Întâi a trebuit să câştig procesul pentru a mi se stabili stagiul complet de cotizare la 25 de ani şi nu la 30, pentru că am lucrat în grupa a doua de muncă, în condiţii grele. Apoi am cerut recalcularea, deoarece am lucrat în trei schimburi, apoi pentru adăugarea procentului pentru anii munciţi după pensionare şi tot aşa... Şi întotdeauna, ca un făcut, mi-au recalculat pensia greşit", povesteşte bătrânul.

Dacă primul proces l-a pornit alături de alţi trei colegi, următoarele bătălii le-a purtat singur. Foştii colegi şi cei trei avocaţi pe care i-a avut s-au lăsat, pe rând, păgubaşi. "E un domeniu foarte specializat. În străinătate, procesul meu ar fi fost mană cerească pentru un avocat hotărât să se judece cu statul. La noi nu prezintă interes, pentru că nu ies bani", spune Tibi bacsi.

Tibi bacsi dixit...

În atâţia ani, omul le-a văzut pe toate, aşa că poate împărtăşi şi altora. "Sfatul meu e ca fiecare să verifice dacă i s-a calculat pensia corect, anii de cotizare, sporurile, punctul de pensie, tot! Statul n-o să vină niciodată să admită că a greşit!".

Cei care s-au convins că pensia le-a fost calculată greşit vor trebui să-şi adune toate actele doveditoare şi să le depună totdeauna oficial. "Mi-au trebuit doi ani să înţeleg că nu merge pe vorbe. Degeaba îţi dă funcţionarul dreptate, că dacă pleci fără o hârtie scrisă n-ai făcut nimic. Fiecare cerere se face în două exemplare, iar pe cel care îl păstrezi ceri număr de înregistrare. Îţi faci un dosar şi ţii o evidenţă. Aşa ştii tot timpul la ce nu ţi s-a răspuns", explică Tibi bacsi.

Bătrânul a adunat trei dosare în care îşi găseşte actele şi cu ochii închişi, pentru că s-a învăţat să aibă grijă de ele. "Un act original, cum ar fi adeverinţa pentru sporul de noapte, nu se dă din mână. Dacă se pierde de la dosar, nu mai primeşti alta în veci. Îi faci o copie şi îl rogi pe funcţionar să pună pe ea ştampila de conformitate cu originalul", recomandă el.

Aşteaptă-te la represalii!

Şi asta nu e tot. Tibi bacsi îi previne pe petenţi să se aştepte la represalii în cazul în care, nemulţumiţi de soluţiile funcţionarilor, deschid procese împotriva Casei de Pensii. "La finalul primului proces, pe care l-am şi câştigat, la toţi patru ne-au tăiat din pensie. La fiecare pentru alt motiv. Mie mi-a invocat că am primit de-a lungul timpului cu 868 lei mai mult la sporul de noapte", povesteşte bătrânul. "Sentinţa" a fost dusă la îndeplinire de îndată. Trei luni consecutiv, Tibi bacsi şi-a primit pensia de 900 lei diminuată cu 281 lei.

Colegii săi s-au dat bătuţi, dar el nu. Nu şi-a recuperat nici acum "reţinerile" abuzive, dar nu disperă. Îşi vede în continuare de proces. Cunoaşte în amănunt sistemul de calcul, ştie articolul de lege pentru oricare spor şi spune că, dacă va fi nevoie, îşi va căuta dreptatea inclusiv la instanţele internaţionale. E hotărât să nu se lase, şi nu doar din ambiţie, dar şi din dragoste pentru jumătatea sa. "Soţia mea are o pensie mică. Dacă mor, ea va putea opta, conform legii, pentru pensia de urmaş, care ar fi jumătate din pensia mea. E normal să cer, deci, fiecare leu al pensiei pentru care am plătit taxe. Măcar cu atâta s-o ajut, după anii în care mi-am făcut sărbători şi revelioane în uzină, lucrând la foc continuu", spune bătrânul.

Pentru că până la urmă e vorba de banii pe care i-a "împrumutat" statului de-a lungul vieţii. Iar acum a venit vremea plăţii...


"Aşa e omul, prost: ştie doar să muncească. Pe urmă, cu puţin noroc, ajunge la bătrâneţe şi îşi dă seama că a fost furat toată viaţa. Iar apoi, în loc să lupte, se lasă păgubaş..."

Bimbo Tibor


LA TRIBUNAL!
25
de pensionari intentează lunar procese Casei de Pensii Bihor


RĂZBOIUL PENSIEI
"Nu are dreptate"

22 Leontin Tirle.jpgCazul fostului maistru Bimbo Tibor e departe de a fi singular. În 2012, Casa Judeţeană de Pensii s-a judecat în 405 de procese intentate de persoanele nemulţumite de pensiile stabilite. "Dintre acestea, 308 procese le-am câştigat în diferite instanţe, câteva le-am pierdut şi am făcut recurs, iar altele merg înainte", spune Leontin Ţîrle (foto), directorul Casei de Pensii Bihor.

Directorul susţine că majoritatea proceselor au la bază necunoaşterea legii de către petenţi. "Oamenii reclamă că primesc o pensie mai mică faţă de cea pe care şi-au calculat-o ei, fără să ţină cont că toate reţinerile şi facilităţile sunt reglementate prin Codul Fiscal: cei cu pensii peste 740 lei plătesc contribuţie la sănătate, cei cu pensii mai mari de 1.000 lei plătesc şi impozit, şi contribuţie, şi aşa mai departe", spune Ţîrle.

De altfel, directorul îl cunoaşte personal pe Tibi bacsi. "A fost şi la mine, am vorbit, am crezut că ne-am înţeles, dar nu a fost aşa. Domnul Bimbo nu are dreptate. Până acum, argumentele sale au fost demontate punct cu punct. Rămâne la latitudinea instanţei să decidă ce se va întâmpla în continuare". Dacă nu cumva se va ajunge la instanţele internaţionale...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
25 sau 30
@Carp III: a cerut ca stagiul complet de cotizare sa-i fie stabilit la 25 ani si nul a30 de ani(pentru ca a prestat in gurpa a II-a). Ce este peste stagiul complet de cotizare este IN PLUS, e altceva!
Postat 27 Ianuarie 2013, 12:00 de TDS
??????
De ce l-ar shunta, cei de la Casa de Pensii ? Personal, inclin sa cred ca greseala e in alta parte, daca exista o greseala... poate chiar in modul de cunoastere a legii, de catre pensionar. Instanta va stabili ce si cum.
Postat 26 Ianuarie 2013, 22:04 de F2
Reducerea stagiului la cerere e un scop în sine ?
"Întâi a trebuit să câştig procesul pentru a mi se stabili stagiul complet de cotizare la 25 de ani şi nu la 30, pentru că am lucrat în grupa a doua de muncă, în condiţii grele". Adică a cerut reducerea cu 5 ani a stagiului de cotizare ??? Dan Simai !?! Eşti atent la ce ai scris acolo ??? S-au te faci că ai înţeles şi, de fapt, rămâi ca Popa ... adică tot mai prost ...
Postat 26 Ianuarie 2013, 21:57 de Carp III
pensie
Eu am iesit la pensie de limita de varsta in urma cu 5 ani,acum dupa 40 ani vechime, primesc 420 lei.Un fost securist dupa 20 ani vechime primeste aproximativ 5000.Ce criterii sint astea domnilor?Securistul a primit in cei 20 ani mincare gratis la popota,haine,incaltaminte,nu a stat niciodata la rind pe timpul lui Ceausescu pentru alimente, a avut masina de serviciu...
Postat 26 Ianuarie 2013, 19:49 de trifa
Sa ne aparam drepturile
Are perfecta dreptate d-l Tiberiu Bimbo.Multi pensionari in situatii asemanatoare ar trebui sa procedeze ca dansul. Toata stima acestui pensionar nedreptatit. Sanatate multa si rabdare sa-i dea bunul Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:07 de Marioara
Sa ne aparam drepturile
Are perfecta dreptate d-l Tiberiu Bimbo.Multi pensionari in situatii asemanatoare ar trebui sa procedeze ca dansul. Toata stima acestui pensionar nedreptatit. Sanatate multa si rabdare sa-i dea bunul Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:07 de Marioara
Sa ne aparam drepturile
Are perfecta dreptate d-l Tiberiu Bimbo.Multi pensionari in situatii asemanatoare ar trebui sa procedeze ca dansul. Toata stima acestui pensionar nedreptatit. Sanatate multa si rabdare sa-i dea bunul Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:07 de Marioara
Sa ne aparam drepturile
Are perfecta dreptate d-l Tiberiu Bimbo.Multi pensionari in situatii asemanatoare ar trebui sa procedeze ca dansul. Toata stima acestui pensionar nedreptatit. Sanatate multa si rabdare sa-i dea bunul Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:07 de Marioara
Sa ne aparam drepturile
Are perfecta dreptate d-l Tiberiu Bimbo.Multi pensionari in situatii asemanatoare ar trebui sa procedeze ca dansul. Toata stima acestui pensionar nedreptatit. Sanatate multa si rabdare sa-i dea bunul Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:07 de Marioara
Sa ne aparam drepturile
Are perfecta dreptate d-l Tiberiu Bimbo.Multi pensionari in situatii asemanatoare ar trebui sa procedeze ca dansul. Toata stima acestui pensionar nedreptatit. Sanatate multa si rabdare sa-i dea bunul Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:07 de Marioara
Sa ne aparam drepturile
Are perfecta dreptate d-l Tiberiu Bimbo.Multi pensionari in situatii asemanatoare ar trebui sa procedeze ca dansul. Toata stima acestui pensionar nedreptatit. Sanatate multa si rabdare sa-i dea bunul Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:07 de Marioara
Sa ne aparam drepturile
Are perfecta dreptate d-l Tiberiu Bimbo.Multi pensionari in situatii asemanatoare ar trebui sa procedeze ca dansul. Toata stima acestui pensionar nedreptatit. Sanatate multa si rabdare sa-i dea bunul Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:07 de Marioara
Sa ne aparam drepturile
Are perfecta dreptate d-l Tiberiu Bimbo.Multi pensionari in situatii asemanatoare ar trebui sa procedeze ca dansul. Toata stima acestui pensionar nedreptatit. Sanatate multa si rabdare sa-i dea bunul Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:07 de Marioara
Sa ne aparam drepturile
Are perfecta dreptate d-l Tiberiu Bimbo.Multi pensionari in situatii asemanatoare ar trebui sa procedeze ca dansul. Toata stima acestui pensionar nedreptatit. Sanatate multa si rabdare sa-i dea bunul Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:07 de Marioara
Sa ne aparam drepturile
Are perfecta dreptate d-l Tiberiu Bimbo.Multi pensionari in situatii asemanatoare ar trebui sa procedeze ca dansul. Toata stima acestui pensionar nedreptatit. Sanatate multa si rabdare sa-i dea bunul Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:07 de Marioara
Sa ne aparam drepturile
Are perfecta dreptate d-l Tiberiu Bimbo.Multi pensionari in situatii asemanatoare ar trebui sa procedeze ca dansul. Toata stima acestui pensionar nedreptatit. Sanatate multa si rabdare sa-i dea bunul Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:07 de Marioara
Sa ne aparam drepturile
Are perfecta dreptate d-l Tiberiu Bimbo.Multi pensionari in situatii asemanatoare ar trebui sa procedeze ca dansul. Toata stima acestui pensionar nedreptatit. Sanatate multa si rabdare sa-i dea bunul Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:07 de Marioara
Sa ne aparam drepturile
Are perfecta dreptate d-l Tiberiu Bimbo.Multi pensionari in situatii asemanatoare ar trebui sa procedeze ca dansul. Toata stima acestui pensionar nedreptatit. Sanatate multa si rabdare sa-i dea bunul Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:07 de Marioara
Sa ne aparam drepturile
Are perfecta dreptate d-l Tiberiu Bimbo.Multi pensionari in situatii asemanatoare ar trebui sa procedeze ca dansul. Toata stima acestui pensionar nedreptatit. Sanatate multa si rabdare sa-i dea bunul Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:07 de Marioara
Sa ne aparam drepturile
Are perfecta dreptate d-l Tiberiu Bimbo.Multi pensionari in situatii asemanatoare ar trebui sa procedeze ca dansul. Toata stima acestui pensionar nedreptatit. Sanatate multa si rabdare sa-i dea bunul Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:07 de Marioara
g
@pinonel si ceilalti...TRAIM CUM AM VOTAT...si cum nu avem pe cine si ce vota...trageti concluzia.
Postat 26 Ianuarie 2013, 12:57 de gabi
Vi se pare corect ?!
Milioane de oameni au lucrat zeci de ani, au mers la munca pe frig, pe caldura si si-au distrus sanatatea si la final statul hraparet ii fura cat poate ! Prin comparatie consiliul legislativ al camerei deputaţilor a avizat pozitiv iniţiativa legislativă, venind şi cu o sugestie: pentru pensia parlamentară se poate stabili o vârstă de pensionare diferită de cea existentă pentru muritorii de rând. Ca să vă traduc, dacă vârsta de pensionare parlamentară ar fi stabilită la 40 ani, un deputat de 40 ani care a activat în Parlament pentru un singur mandat (4 ani) ar beneficia de o pensie de 16% din indemnizaţia lunară până la sfârşitul vieţii, deşi a contribuit timp de 4 ani doar cu câte 5%.În 4 ani de mandat, un parlamentar ar contribui la fondul de pensii cu exact 5%x12 lunix4 ani=2,4 salarii, din care ar urma să beneficieze în fiecare an de pensie de 16%x12 luni=1,92 salarii, ceea ce ar însemna un randament anual de 80%! Este revoltător fariseismul acestor politruci care îndrăznesc să invoce principiile contributivităţii şi mutualităţii în vreme ce calcă în picioare aceste principii şi odată cu ele şi mandatul încredinţat de alegători.
Postat 26 Ianuarie 2013, 11:56 de pinonel
in plus...
In plus ca a platit 5.200 Euro pentru operatie, iar nu este problema Casei de Pensii! La Casa de Pensii se plateste CAS, nu CASS!
Postat 26 Ianuarie 2013, 11:32 de TDS
?
In opinia mea problema nu este la Casa de Pensii! Ce interes ar avea cineva de-acolo sa calculeze gresit? Probabil inscrierile din carnetul de munca nu sunt corecte sau mai exact angajatorul nu i-a acordat toate sporurile prevazute de lege(grupa a II-a, spor de noapte, spor de munca in conditii grele si altele de acest tip). Daca i s-ar fi eliberat adeverintele corespunzatoare, Casa de Pensii ar fi calculat in functie de ele!
Postat 26 Ianuarie 2013, 11:31 de TDS
Continuare
Cazurile sociale adevarate trebuiesc luate in considerare dar .nu trebuie subventionata si incurajata nemunca. Cand reporterii intreaba pensionarii cu pensii mici ce pensii au, ar trebui sa-i intrebe si cati ani au lucrat si cotizat la asig. sociale si somaj. Este incorect fata de pensionarii cu stagiul complet de cotizare ca o categorie numeroasa care nu a prea lucrat sa primeasca ajutoare la incalzire, indexari, subventii, in viitorul apropiat si pt. curentul electric. Suntem o tara de asistati social si milogi, in care PUTINI LUCREAZA PE BRANCI dar multi fura . S-au furat ori distrus unitatile productive, importam ceea ce ne produceam singuri. Avem o clasa politica de toata jena, indiferent cine e la putere. Hotia la scara nationala este ridicata la rang de virtute.
Postat 26 Ianuarie 2013, 07:59 de Sinteza-Oradea
MAFIA PENSIILOR
Admir tenacitatea d-nului Tibi si cunostintele acumulate legate de problema. Nu stim sa luptam pt drepturile noastre, pensionarii de azi suntem considerati povara societatii. Sunt pensionara /Sinteza/, cu stagiul complet de cotizare in gr 1 iar la calculul pensiei s=au folosit datele incomplete din cartea de munca, fara spor periclitate, fara ore noapte. Anumite cereri si adeverinte mi-au fost refuzate cu motivul ca arhiva sectiei respective a fost deteriorata . Ar fi fost corect si mai usor sa se calculeze pensiile dupa statele de plata deoarece retinerile si contributiile se faceau dupa salariul brut, care continea sporurile, orele de noapte, premiile, orele suplimentare multe- toate impozitate. Este o aberatie sa platesti asigurari sociale dupa salariul brut iar pensia sa ti se calculeze dupa cel de baza. Nici pt direct productivii din gr 1 si 2 munca nu s-au facut maririle promise si votate cu cativa ani in urma DAR indexari se fac incontinuu la pensiile mici, necontand ca unii nu au prea lucrat, tinzandu-se la uniformizarea pensiilor, cei cu stagiul complet de cotizare fiind profund nedreptatiti. Cazurile sociale adevarate trebuiesc luate in considerare dar .............
Postat 26 Ianuarie 2013, 07:37 de Sinteza-Oradea
STAGIUL DE COTIZARE
Legea stabileşte un stagiu minim de cotizare. Atunci când activitatea se desfăşoară în condiţii grele sau vătămătoare încadrate conform grupelor de muncă, tot legislaţia stipulează că stagiu minim de cotizare se reduce. Dacă cei care au calculat pensia domnului Bimbo Tibor nu au luat în considerare grupa de muncă, normal că au înscris perioada minimă de cotizare de 30 de ani şi nu de 25 de ani cum ar fi fost legal iar pentru a remedia această neconcordanţă a fost nevoie de un proces. Ce-i atât de greu de priceput?
Postat 25 Ianuarie 2013, 21:58 de ALEXANDRU
CUM ADICĂ SĂ VĂ ÎNŢELEGEŢI?
Onorate HABARNIST TÎRLE nu sunteţi în măsură de a stabili faptul că domnul Bimbo Tibor are sau nu are dreptate. De acest aspect se ocupă justiţia care dă sentinţe definitive şi irevocabile pe care oricine trebuie să le respecte şi să le pună în aplicare. Probabil că aţi fost numit politic în funcţia de director numai aşa se poate explica lipsa de profesionalism care emană din declaraţia pe care o faceţi. Bag seama că tocmai funcţionarii publici care sunt numiţi vremelnic în funcţii de conducere nu cunosc legile şi nu petenţii. Din contră petenţii trebuie să studieze mai întâi legislaţia şi mai apoi să sesizeze instituţiile ale căror funcţionari au obiceiul de a nu cooperara din proprie iniţiativă sau altfel spus NU SE AUTOSESIZEAZĂ. Domnule Bimbo Tibor vă admir determinarea şi cred că poate exemplul sau sfaturile dumneavoastră vor fi urmate şi de altii care au fost furaţi de către instituţii sau de către patroni. TOATĂ STIMA! SĂNĂTATE VĂ DORESC!
Postat 25 Ianuarie 2013, 21:27 de ALEXANDRU
Reducerea stagiului la cerere e un scop în sine ?
"Întâi a trebuit să câştig procesul pentru a mi se stabili stagiul complet de cotizare la 25 de ani şi nu la 30, pentru că am lucrat în grupa a doua de muncă, în condiţii grele". Adică a cerut reducerea cu 5 ani a stagiului de cotizare ??? Dan Simai !?! Eşti atent la ce ai scris acolo ??? S-au te faci că ai înţeles şi, de fapt, rămâi ca Popa ... adică tot mai prost ...
Postat 25 Ianuarie 2013, 20:56 de Carp III
?!
cum \"au fost demontate punct cu punct\"? 1. nu-i schela, sa o demontezi, la fel cu nu montezi argumente si, 2. mai bulinuta grasunica care esti tu, Leontin Tirle, da' majorarea aia a pensiei de la 800 la 1.700 de lei a primit-o cadou? sau a castigat-o in instanta? du-te cu Domnul, frate de congregatie, nu ne mai lua in stil total mafiot cu vrajeli de gen: \"am crezut ca ne-am inteles\", ca nu traim in Sicilia si nici pe tine pui de Cosa Nostra nu te vad. poate prin adunare, da' aia-i acolo...
Postat 25 Ianuarie 2013, 20:04 de alandala
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Mii de turişti la Sărbătorile Zăpezii de la Vârtop. IMAGINI SPECTACULOASE
 • Lăzăriștii au avut o zi dulce: Carnavalul prăjiturilor, scenete și spectacole cu ocazia zilei școlii (FOTO)
 • Musicalul Mamma Mia în Oradea: Aproximativ 1000 de persoane au cântat împreună, cucerite de povestea de dragoste dintre Loredana și Cornel Ilie (FOTO / VIDEO)
 • Protest inedit la sediul PSD Bihor: Învăţământul este subfinanţat, dar partidele devin milionare pe banii noştri! (FOTO / VIDEO)
 • Primare, vrem parcare! Un loc la trei mașini: Criza locurilor de parcare din centrul Oradiei, fără soluţii până anul viitor (FOTO)
 • Incendiu la Baroul Bihor! Mai multe documente au luat foc în biroul unor avocați (FOTO / VIDEO)
 • La mulţi ani cu delicii! Janette Cakes, business-ul pornit de o tânără orădeancă de 23 de ani, aniversează un an de la înfiinţare (FOTO)
 • E praf! Un alt drum judeţean, cel dintre Salonta şi Tinca, este plin de gropi (FOTO)
 • Incendiu în centrul Oradiei: O casă a luat foc, pe strada Ady Endre (FOTO)
 • Voluntarii Caritas Catolica au împărţit 150 de porţii de gulaş nevoiaşilor şi navetiştilor lângă Gară (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON