URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 15 FEBRUARIE 2019

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ordonanţa 114 pare a fi cu dedicaţie. Împotriva băncilor lacome şi implicit a Băncii Naţionale. În plus, e vizat trustul RDS&RCS, care are o televiziune ce deranjează puterea. Altfel nu se explică de ce în telecomunicaţii se bagă un impozit pe cifra de afaceri de 3% şi la jocuri de noroc, de exemplu, de 2%.
Zic şi eu
Adrian Cris
Elnők úr, însă, nu numai că a uitat de amărâtele alea de piste pentru biciclişti, dar a izbutit să evacueze şi pista abia modernizată a Aeroportului Oradea. Asta după ce, asemeni unui baron de Dâmboviţa, şi-a lăfăit numele pe bannere cu "Deschidem spre Europa!". Rezultatul? Curând vom zbura doar pe autostrada către Debreţin, să luăm de-acolo "deschiderea" spre Europa.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
E incredibil ce monştri nemuritori a creat comunismul! Securitatea este unul dintre cei mai perfizi şi mai întunecaţi, probabil chiar mai întunecat astăzi, odată cu trecerea timpului. Cred asta pentru că modul în care era percepută Securitatea înainte de 1989, şi anume ca duşman al omului de bună credinţă, se perpetuează şi azi în mentalul colectiv.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre cerinţele organismelor europene adresate României privind consolidarea statului de drept şi stoparea modificării legilor justiţiei?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Printr-o decizie din 29 ianuarie 2019, Curtea Constituţională a stabilit că procesele verbale încheiate de ANAF la solicitarea procurorilor, care erau utilizate pe scară largă în dosarele de evaziune fiscală, nu mai pot constitui probe în procesele penale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Pleureziile sunt acumulări de lichid în spaţiul pleural (pleurele reprezintă 2 membrane care învelesc fiecare plămân şi care se află una în prelungirea celeilalte formând un "sac" închis). După natura lichidului pleureziile pot fi exudative (lichidul conţine o cantitate mai mare de proteine) sau transudative (lichid cu conţinut proteic mai mic). 
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Narcisiştii tind să mintă des. Fie în mod direct, fie înflorind părţi ale adevărului, fie prin omisiune. Îşi vor nega neajunsurile şi vor căuta să fie înconjuraţi de oameni care sunt mereu de acord cu ei. Este important pentru narcisişti ca cineva să le valideze opiniile, statutul, prezenţa. Deoarece au o stimă de sine fragilă, vor manipula oamenii în aşa fel încât respectivii să ajungă să-i laude. Asta, în schimb, le menţine stima de sine la un nivel acceptabil, chiar dacă e clădită pe minciuni.
12 Iulie 2018, 08:01

Stop, parcarea mea! Poliţiştii locali din Oradea se mişcă greu la reclamaţiile privind ocuparea abuzivă a parcărilor de domiciliu

Stop, parcarea mea! Poliţiştii locali din Oradea se mişcă greu la reclamaţiile privind ocuparea abuzivă a parcărilor de domiciliu AI PARCAT, PLĂTEŞTI! Un şofer staţionat pe o parcare de domiciliu din strada Transilvaniei a fost amendat joia trecută, după reclamaţia chiriaşului. „Şoferul venise din Sibiu în vizită la părinţi. A spus că nu ştia că nu are voie să parcheze. N-am avut ce face, a trebuit să-l sancţionăm”, spune directorul adjunct al Poliţiei Locale, Ioan Găluţ
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ţi-ai plătit parcarea de domiciliu? Ai negociat zile în şir cu vecinii, cine ce loc să ia, aşa încât să nu vă concuraţi la atribuirea locurilor, sau ai ajuns chiar să licitezi pentru unul? Degeaba. Seara, când vii de la lucru, ai toate şansele să-l găseşti ocupat!

Zilnic, Poliţia Locală primeşte între 5 şi 15 reclamaţii de la orădenii revoltaţi că-şi găsesc locurile ocupate. „Bine că plătesc la Primărie rezervarea locului de parcare! A trebuit să aştept o oră ca să vină Poliţia Locală să îl amendeze pe cel care mi l-a ocupat”, reclamă un cetăţean.

Val de reclamaţii

După ora 17, când orădenii se întorc de la muncă, telefoanele dispeceratului Poliţiei Locale sună precum cele din call-center-urile concursurilor cu premii. „Vă rog să veniţi! Mi-am găsit ocupat locul de parcare de domiciliu!”, anunţă reclamanţii.

Cifrele vorbesc de la sine. Anul trecut, agenţii au fost chemaţi de 2.365 de ori pentru a elibera locuri de parcare la domiciliu, iar anul acesta, în primele 6 luni, s-au consemnat deja 1.095 de apeluri. Solicitate în mai multe locuri concomitent, cele opt echipaje mixte de Poliţie Locală şi naţională care patrulează după-amiaza în oraş ajung uneori şi după o oră acolo unde sunt chemate!

„Când o să ne băgaţi în seamă?”

Topul celor mai multe reclamaţii telefonice şi online e deschis de cartierele Rogerius (cu străzi precum Călugăreni, Italiană, Moldovei, Podului, Transilvaniei), Nufărul (Ciheiului, Constantin Noica, Onisifor Ghibu, Nucetului) şi Ioşia (Lăpuşului, Meşteşugarilor).

Săptămâna trecută, mai mulţi orădeni reclamau pe aplicaţia Oradea City Report că şi-au găsit parcările ocupate. „Când o să ne băgaţi în seamă şi pe noi, cei care ne-am plătit locurile? În fiecare zi e la fel. Poliţia ce face? Nu putem parca!”, a reclamat un orădean din strada Italiană 35. „Cel care ocupă abuziv locul îşi ia numerele de înmatriculare jos. Am contactat Poliţia Locală, dar e inutil”, scria un alt şofer din strada Alexandru Andriţoiu 19.

Reclamanţii spun că nici nu ştiu cum să reacţioneze. „Prima dată am aşteptat, că poate apare proprietarul maşinii. Am evitat să parchez pe locul unui vecin, ca să nu am discuţii. Când mi-am pierdut răbdarea, am sunat la Poliţia Locală”, povesteşte Cornel S. Bărbatul a închiriat, de 4 ani, un loc de parcare în strada Şelimbărului „Poliţistul din dispecerat mi-a spus că echipajul va ajunge în 10-15 minute. Am aşteptat. Când am resunat, după 45 de minute, mi-a spus mirat «Cum, n-au venit? Probabil au primit apel de la 112. Îi apelez iar!». Şi probabil i-a sunat, căci după alte 15 minute au apărut. «Vai, dar nu trebuia să aşteptaţi lângă maşină, că vă sunam noi», mi-a zis poliţistul”.

„Încercăm”

Ioan Găluț, directorul adjunct al Poliției Locale OradeaDirectorul adjunct al Poliţiei Locale, Ioan Găluţ (foto), spune că poliţiştii fac tot posibilul pentru a ajunge cât mai repede. „Încercăm să intervenim cât mai prompt pentru ca orădenii care au plătit locurile de parcare să poată beneficia de ele”.

Odată înregistrată reclamaţia, dispecerul localizează pe GPS cele opt echipaje, după care direcţionează în teren cea mai apropiată maşină. „De obicei ajungem în 10-15 minute. Dar se poate întâmpla şi ca în momentul apelului echipajul să fie la altă speţă, şi atunci durează”, recunoaşte directorul, explicând că poliţiştii tratează prioritar sesizările primite prin numărul de urgenţă 112: „Poate fi o infracţiune, de la furt din locuinţă până la agresiune sau distrugere”. Iar cum anul trecut, numai pe sectorul Ordine Publică, prin 112 au fost preluate 13.337 sesizări, şansele ca poliţiştii să fie prinşi cu alte treburi sunt mari.

Poliţie fără poliţişti

Soluţia ar fi suplimentarea efectivelor. În prezent, Poliţia Locală are 55 agenţi care fac de la patrule în cartiere până la pânde pentru prinderea celor care aruncă deşeuri pe domeniul public, controale pentru verificarea orarului barurilor, monitorizarea traficului greu, descurajarea cerşetoriei şi multe altele. Alţi 17 agenţi deservesc compartimentele Disciplina în Construcţii şi Protecţia Mediului, monitorizând construcţiile ilegale, imobilele cu faţade căzute şi terenurile neîntreţinute. „Suntem puţini. Nu avem de unde să luăm oameni pentru suplimentarea patrulelor”, zice Găluţ.

În organigramă, Poliţia Locală are 84 angajaţi, cu mult sub raportul de 1 poliţist la 1.000 de locuitori prevăzut în normative, care i-ar da dreptul la 222 de angajaţi. Ultimele concursuri pentru angajări s-au făcut în decembrie 2017, pentru că mai mulţi agenţi s-au transferat la Poliţia naţională, la Poliţia de Frontieră sau la Penitenciar, pe salarii mai mari. Următoarele angajări nu ştie nimeni când se vor face.

Să se poată ridica maşinile!

Politica Primăriei este să le amâne. Deşi oraşul încasează 2 milioane lei pe an de pe urma parcărilor de domiciliu, primarul Bolojan nu vrea să audă de noi angajări. Conducerea municipalităţii canalizează banii către investiţii cum ar fi cofinanţarea proiectelor europene, construirea de poduri şi pasaje, asfaltări de străzi şi altele. „Nu cred că angajarea a noi poliţişti ar rezolva problema parcărilor de domiciliu ocupate abuziv”, susţine viceprimarul Florin Birta (foto), cel care coordonează Poliţia Locală.

viceprimarul Florin BirtaPotrivit acestuia, Primăria va face lobby pentru modificarea OUG 195/2002 aşa încât  poliţiştii locali să poată ridica maşinile din parcările ocupate abuziv, nu doar să dea amenzi. „Acum, poliţistul merge, aplică o amendă şi pleacă, dar nu i-a rezolvat cu adevărat problema omului, pentru că locul tot ocupat rămâne. Când poliţiştii vor putea dispune ridicarea maşinilor, şoferii se vor gândi de două ori dacă ocupă abuziv un loc”, susţine Birta.

Amenda pentru această contravenţie variază între 150 şi 500 lei, cu posibilitatea achitării la jumătate din minim în termen de 48 ore, ceea ce înseamnă 75 lei. Prin comparaţie, tariful pentru ridicarea şi transportarea maşinii e din start 300 lei, la care se adaugă taxa de depozitare de 2 lei/oră în primele 48 ore. Alţi bani, altă „distracţie”...


SĂ SE DESCURCE!
„Poliţia locală nici nu vine!”

Dacă poliţiştii locali se deplasează cu întârziere în cartierele de blocuri pentru a sancţiona şoferii care ocupă abuziv parcările de domiciliu, în curtea blocurilor private ARED sau Prima nici măcar nu intră. „În fiecare zi iese scandal din cauza celor care parchează pe locurile cumpărate de locatari”, reclamă Cristian Lucaci (foto), administratorul asociaţiei R4, constituită la blocurile ARED din strada Tudor Vladimirescu.

Cristian Lucaci, administratorul asociaţiei R4Cum preţul unui loc ajunge şi la 7.000 euro, proprietarii au motive să fie revoltaţi. „Am sunat la Poliţia Locală, dar mi s-a spus că nu pot aplica măsuri pe domeniul privat. Dar dacă l-aş bloca pe cel care mi-a ocupat locul, Poliţia ar veni imediat să mă sancţioneze că i-am sechestrat maşina”.

Singura soluţie legală este ca proprietarul locului de parcare să apeleze la numărul de urgenţă 112 şi să reclame intrusul pentru tulburare în posesie. O acuzaţie poate cam deplasată...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
VIA
La fel e și la mine. Sunt mai multe mașini decât locuri de parcare, pt că asociația de proprietari nu a cerut actele mașinilor că sa verifice dacă sunt mașini de firmă . O familie are 4 mașini ,2 de firma, 2 a lor.
Postat 12 Iulie 2018, 18:46 de Sandu1201
Alo!!!
Eu sunt pentru parcarile cu plata. Sa va povestesc despre fenomenul cu care ma confrunt de ceva timp. Acum 4 ani s-au asfaltat si trasat parcarile din jurul blocului. S-au depus la asociatie, AP100, de catre proprietarii apartamentelor, o cerere prin care cereau sa li se repartizeze UN loc de parcare/apartament. Bun, doar ca, de la acel moment...nimic. Nu s-a repartizat nimic, nu s-a mai afisat nimic, la parcari au spus ca asociatia trebuie sa faca nu stiu ce dracovenie, etc, etc. Parcarile acum sunt la liber, doar ca se intampla urmatorul fenomen: mai mult de jumatate din locurile de parcare sunt ocupate de masini de firma. EVIDENT ca cei care vin acasa cu doua masini de firma mai au cel putin inca un al treilea autovehicul, proprietate personala. Asadar, ideea este ca dupa ora 18.00, ajungi sa parchezi aproape in alt cartier, bineinteles, pe locurile cu plata unde am luat nenumarate amenzi dimineata intre orele 08.00 si 09.00. Asa ca, eu prefer sa platesc parcarea si politia, oricare ar fi ea, sa-l sanctioneze pe cel care mi-a luat locul de parcare. Adica, putina disciplina si bun simt. Cum sa ocupi cinci locuri de parcare in timp ce vecinii tai parcheaza la sute de metri distanta? Cat de NESIMTIT trebuie sa fii?
Postat 12 Iulie 2018, 17:54 de VIA
Bihoreanoradean
Înmatriculată în PAKISTAN. IN SECOLUL 21 TU EȘTI PE LÂNGĂ. La tine in Sat încă nu e apă, la mine la oraș e . Ești că o P!£#Ă nemulțumită, . La mine la oraș se da CI și scrie mare ORADEA.
Postat 12 Iulie 2018, 16:37 de Sandu1201
Sandu
Știi vorba aia? Ești.... de dai in gropi :). De la o discuție legata strict de niste probleme cu care se confrunta orădenii ce stau la bloc și pe care primăria clar nu a reușit să o gestioneze, deviem la teoreama apei calde in raport cu ligheanul sau inocenții din Vaslui. Și că să îți confirm încă o dată: in Oradea seculului 21 încă ne spălăm "la lighean" din când în când sau cu apa rece daca nu ai înțeles aluzia. Legat de subiect: mașina ta e inmatriculata in Bulgaria sau in Romania, ai buletin de Oradea sau flotant?
Postat 12 Iulie 2018, 16:28 de User anonimizat
Bihoreanoradean
Doar un REDNECK CA tine se spala la lighean in secolul 21. TDS mai auzit pe mine sa zic ceva de rău sau bine despre PeNeLe???? Noi ne cunoaștem de mult poate din familie, poate din vecini, poate de pe strada , pot sa confirm că ești un PROSTEA. Ești activ ca și copil de bani gata la 60 de ani. Locul tau e la VASLUI. Ai greșit orașul aici. Ești un inadaptat.
Postat 12 Iulie 2018, 16:11 de Sandu1201
OF PARCAREA MEEEEAAAA
De o vreme am observat că Săndelu ( deși dă semne clare că știe câte ceva despre mine, mă rog, îi mai spun o dată că sunt persoană activă!) se leagă de oricine atacă PNL dar mai ales pe BIG! Însă este limitat! Adică folosește cam aceleași cuvinte: spălat la lighean, sat, Vaslui, Bârlad! Am înțeles! El se lăfăie în jacuzzi ( mă rog, și eu am dar 100% au mulți alții ) . Nici nu știu dacă mai e cazul să zic ceva în plus...o să o bage iar pe aia cu PSD-ESCU! Idei fixe și puține ! Va sări că și eu ...Nu, bre ! BIG nu e idee! E persoană!
Postat 12 Iulie 2018, 15:10 de pisicarosievargata
@ peasant
Ești într-o mare eroare. (la tine mă refer sandule)
Postat 12 Iulie 2018, 14:41 de User anonimizat
Bihoreanoradean
Stai la tine in Sat, și comentează la birtuțul din pădure. Fă un dus la lighean , că nu ai buletin de Oradea
Postat 12 Iulie 2018, 12:58 de Sandu1201
@ speed
In Oradea, localnici sunt nevoiți să suporte diferite restricții și constrângeri de dragul ideilor primăriei, orientată mai mult spre turiști și mai puțin spre localnici. Daca asta se nu mește "dezvoltare" și vine cu un preț pentru orădeni, mi se pare corect sa simtă acest preț și cei care știu să se bucure de aceasta dezvoltare că turiști. Asta e Oradea aub bolovan. Cui nu-i convine să meargă în altă parte.
Postat 12 Iulie 2018, 12:35 de User anonimizat
Dara
Sa se ridice mașinile
Postat 12 Iulie 2018, 12:32 de Sandu1201
dezinformati
"pentru că mai mulţi agenţi s-au transferat la Poliţia naţională, la Poliţia de Frontieră sau la Penitenciar, pe salarii mai mari" Cine spune chestia asta? Cum se poate transfera un politist local la politia nationala? Nu se poate, mai informati-va. Si a doua chestie unde sunteti si mai prost informati...salariile. Ia vedeti cat are un politist local si un politist cu aceeasi vechime. Veti avea o surpriza, un local are cu cel putin 30% mai mult!! Ca deh, primarul e darnic, statul...nu chiar asa.
Postat 12 Iulie 2018, 11:37 de User anonimizat
Aloo !!
O institutie devine incompetenta atata timp cat este condusa de acel 'director adjunct' incompetent ! Chiar si profilul lui fizic inspira un IQ scazut, lacomie, incompetenta .. Ce asteptari putem avea ca si cetateni de la o astfel de persoana pusa la conducerea unei institutii publice ?! Care si protejeaza interesele proprii si personale prin anumiti angajati ai municipialitatii !
Postat 12 Iulie 2018, 11:32 de Calin25stan
bihoreanoradean,
La fel si tu cand vrei sa pleci, nu stiu, undeva in afara orasului. Daca ai buletin de Oradea, cand vrei sa pleci, lasi masina la iesirea din oras si folosesti mijloacele de transport in comun.
Postat 12 Iulie 2018, 11:20 de speed
Penibilii din PMO!!!
Cât de stupid sa fii ca să încerci reintroducerea ridicării mașinilor parcate "ilegal" într-o parcare publica dar sa spui că nu poți să faci nimic cu cele parcate ILEGAL într-o parcare privata?!? Știu că e foame de bani in primărie și că cei de la politia locală prefera să-i fugărească și să-i amendeze pe cei ce parchează in zone cu oprirea interzisa (care apropo, s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie chiar și acolo unde nu era cazul) pentru că din amenzi vin bani. Parcările de domiciliu sunt plătite deja de fraieri, nu merita sa alerge după câte un parcagiu "ilegal". Cel mai indicat ar fi că toți posesorii de mașini din Oradea să plătească o taxă de parcare/vigneta lunara care să-i permită să parcheze oriunde in oraș (mai puțin pe cele galbene din centru) iar cele care nu sunt înmatriculate în Oradea sau sunt in tranzit ori cu numere de "tzoll" sa fie suprataxare sau interzise in oraș (că de aia avem centura, nu?). Și uite așa s-ar face curățenie în oraș iar orădenii ar fi mulțumiți (mă refer la orădeni cu buletin de Oradea și mașini înmatriculate în Oradea)
Postat 12 Iulie 2018, 09:59 de User anonimizat
Hai trăiască Oradea mare pace
Sunt angajat MAI! Alo petiție pentru a desființa poliția locală !! Poliția locală nu ar trebui sa existe pentru ca : 1. Incompetenți toți dar toți băgați pe pile vezi fost striper sau dealer sau pocaiti prin leucea fostul director 2. Își fac studiile când intra acolo băgați pe pile se înscriu in facultăți ca majoritatea au fost băgați cu remorca prin pile la pocaiti adică fostul șef era pocait și ia băgat pe toți frați surori nepoți unchi etc!!! 3. Nu își are rostul o asemenea instituție care oricum nu își fac treaba ! Hai trăiască Oradea mare!
Postat 12 Iulie 2018, 09:57 de User anonimizat
Caz scoala: o eroare genereaza un alt sir de erori
Parcarile de domiciliu au micsorat numarul locurilor de parcare in oras,pentru simplul fapt ca nu se ocupa 100%.Vor exista permanent oameni plecati in concediu,in delegatii ,la tara ,in weekend.Dar aduc 2 mil lei pentru DEZVOLTARE.Doar ca necesita un numar mai mare de politisti locali, care vor si macarale.Lasati parcarile la liber, e atit de simplu...
Postat 12 Iulie 2018, 09:36 de excalibur
Competenti cat o.....
Baietii astia de la institutia asta care zic ei ca se numeste politie locala desi nu stiu de unde au scos numele asta pentru ca ei nu au nicio legatura cu politia si munca de politie dar nah.....cand ii chemi vin dupa cat timp au ei chef, parca ar avea o gramada de lucruri de facut....defapt munca lor este asta, sa raspunda apelurilor de la cetateti cu privire la ocuparea parcarilor, cu deblocarea accesului la tomberoane si cu aruncatul mizeriei prin parcuri si excrementele animalelor de companie pe strazi...numai ca sunt cativa lucratori la aceasta institutie ca zic eu sunt de'o varsta cu bunicul meu...doar bastonul le mai lipseste sa se sprijine in el....nu mai vorbim ca nu cunosc marea majoritate din ei legislatia primariei...dar ei iau si salariu si pensie unii care sunt mai de'o seama cu bunicul...pensionati de prin alte institutii cum ar fi armata, jandarmerie...etc.
Postat 12 Iulie 2018, 08:44 de Dan1977
Sa lamurim lucrurile!
Cei de la ARED au pus niste bariere pt. a limita accesul in parcare, parcare care este pe o proprietate PRIVATA! Doar ca birtinezului nu i-a convenit! Iata urmarea: ebihoreanul, 13 dec. 2016. ,,Reprezentanţii ARED au demontat, marţi, barierele montate ilegal la intrarea în curtea celor două blocuri R 18 şi R 19 din strada Tudor Vladimirescu. Măsura a fost luată în jurul orelor prânzului, în urma somaţiei făcute de un executor judecătoresc angajat de municipalitate. "A existat un proces, Primăria a câştigat, noi nu facem decât să punem în executare dispoziţia instanţei", s-a scuzat directorul de marketing al ARED, Florin Moş, în faţa a circa zece proprietari, adunaţi la faţa locului. Societatea Bloc 10 ARED SRL a fost obligată printr-o sentinţă din luna februarie să desfiinţeze în termen de o lună cele două bariere cu stâlpi metalici pentru delimitarea căii de acces în curtea celor două blocuri din strada Tudor Vladimirescu deoarece acestea au fost ridicate fără AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE(!!!)" Nu li s-a dat un termen pt. intrarea in legalitate, s-a mers direct pe DEMOLARE, ca asta stie onor primarul, sa DEMOLEZE si sa toarne kkt-ul ala de beton care nu tine nici un an!
Postat 12 Iulie 2018, 08:11 de pinonel
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Musicalul Mamma Mia în Oradea: Aproximativ 1000 de persoane au cântat împreună, cucerite de povestea de dragoste dintre Loredana și Cornel Ilie (FOTO / VIDEO)
 • Protest inedit la sediul PSD Bihor: Învăţământul este subfinanţat, dar partidele devin milionare pe banii noştri! (FOTO / VIDEO)
 • Primare, vrem parcare! Un loc la trei mașini: Criza locurilor de parcare din centrul Oradiei, fără soluţii până anul viitor (FOTO)
 • Incendiu la Baroul Bihor! Mai multe documente au luat foc în biroul unor avocați (FOTO / VIDEO)
 • La mulţi ani cu delicii! Janette Cakes, business-ul pornit de o tânără orădeancă de 23 de ani, aniversează un an de la înfiinţare (FOTO)
 • E praf! Un alt drum judeţean, cel dintre Salonta şi Tinca, este plin de gropi (FOTO)
 • Incendiu în centrul Oradiei: O casă a luat foc, pe strada Ady Endre (FOTO)
 • Voluntarii Caritas Catolica au împărţit 150 de porţii de gulaş nevoiaşilor şi navetiştilor lângă Gară (FOTO)
 • Nu ne abandonaţi! Zeci de persoane cu dizabilităţi și asistenții lor din Oradea au protestat împotriva bugetului de stat (FOTO/VIDEO)
 • Piaţa Unirii din Oradea se extinde în jurul catedralei Sfântul Nicolae. Vezi cum va arăta! (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON