URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Iulie 2013, 07:42

Plagiat "spălat": Un asistent universitar şi-a asumat vina pentru plagiatele soţilor Mang!

Plagiat "spălat": Un asistent universitar şi-a asumat vina pentru plagiatele soţilor Mang! TOVARĂŞI DE VIAŢĂ ŞI DE PLAGIAT. Soţii Ioan şi Erica Mang împart viaţa de familie, cea de serviciu la Universitatea orădeană, dar şi acuzele de plagiat. La un an de la izbucnirea scandalului furtului intelectual, nici unul n-a fost declarat oficial nici vinovat, nici nevinovat
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În istoria învăţământului românesc, Ioan Mang va rămâne ministrul cu cel mai scurt şi ruşinos mandat. Profesor al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii orădene, iar acum şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Mang a ieşit pe uşa din dos a ministerului 9 zile mai târziu de la instalare, acuzat fiind  că, singur sau împreună cu soţia şi cu un asistent universitar, a plagiat 7 lucrări ştiinţifice.

Un an mai târziu, tot nu se ştie clar dacă preşedintele PSD Bihor este sau nu vinovat de plagiat, întrucât nicio instituţie academică n-a dat vreun verdict. Mang a reuşit, totuşi, să se exonereze parţial de culpă. BIHOREANUL a descoperit că asistentul universitar co-autor, Constantin Petre Popescu, şi-a asumat, la notar, vina pentru unele lucrări comune şi garantează că soţii Mang sunt curaţi ca lacrima.

Ministru de împrejurări

În luna mai a anului trecut, recent-instalatul premier Victor Ponta a vrut să dea mandatul de la Educaţie Corinei Dumitrescu, rector al Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir. Aceasta a intrat rapid în colimatorul presei din cauza unor erori gramaticale din CV, dar şi a unor suspiciuni că ar fi minţit cu privire la studiile absolvite în străinătate, aşa că Ponta s-a văzut nevoit să-şi retragă propunerea.

Ghinionul lui Dumitrescu a părut a fi norocul lui Ioan Mang, următoarea propunere la Ministerul Educaţiei, dar care s-a dovedit la fel de neinspirată. În primele cinci zile ale mandatului lui Mang au ieşit la iveală şapte articole cu semnătura lui care conţin elemente copiate din lucrări necitate. Din ele, patru erau asumate de Ioan Mang alături de soţia sa Erica Mang şi asistentul acesteia de la facultate, Constantin Petre Popescu, unul era semnat doar de soţii Mang, iar celelalte două de Ioan Mang singur. Cinci articole fuseseră publicate în revista facultăţii orădene, unul în Ucraina, iar un altul la Universitatea din Craiova.

În faţa ruşinoaselor acuze, Mang n-a prea avut explicaţii. "Mă voi documenta şi voi oferi un răspuns", promitea el. N-a făcut-o concret niciodată, iar ulterior a spus că va mai discuta despre acest subiect abia când va primi un verdict.

Anchete de tot râsul

Imediat ce au apărut suspiciunile de plagiat, Victor Ponta a cerut Academiei să ancheteze acuzele, chit că, potrivit legii, singurul for ce poate stabili dacă un demnitar a plagiat sau nu este Consiliul Naţional de Etică. Înainte să înceapă, ancheta s-a mutat deci la CNE. Între timp, însă, Mang şi-a dat demisia din Minister, iar ministrul interimar Liviu Pop a schimbat întreaga componenţă a CNE. Schimbarea a părut o manipulare pe faţă, întrucât în aceeaşi perioadă şi premierul Ponta era acuzat de copierea tezei de doctorat şi trebuia să intre în vizorul aceluiaşi Consiliu. Cu membrii CNE numiţi de ministrul lui, Ponta a fost declarat nevinovat de plagiat.

Cu Mang n-a fost la fel de uşor. În septembrie, surse neoficiale citate de presa din Bucureşti afirmau că CNE ar fi stabilit că orădeanul se face vinovat de plagiat. Oficial, însă, Consiliul a precizat că-şi va face publică hotărârea abia după ce va primi avizul Ministerului Educaţiei. Până în prezent, însă, n-a mai anunţat nimic. O amânare dubioasă, ce nu dă altă impresie decât că se evită inevitabilul, şi anume declararea şefului PSD Bihor drept plagiator.

În timp ce Mang era cercetat la Bucureşti, o anchetă a început şi la Comisia de Etică a Universităţii din Oradea, ea vizându-i pe Erica Mang şi pe Constantin Petre Popescu. Rezultatul a frizat penibilul, pentru că după o lună de "efort", Comisia a concluzionat că... nu poate stabili nimic, pe motiv că din cele 20 de cadre didactice cărora li s-a cerut să analizeze lucrările, cinci s-au abţinut, trei au refuzat invocând lipsa de competenţă, iar 11 pur şi simplu nu au răspuns. Culmea, raportul singurului specialist care a răspuns solicitării nici n-a fost luat în seamă de Comisie, întrucât era "neconcludent".

Autori fără voie

În timp ce un verdict întârzie nejustificat să apară, BIHOREANUL a descoperit cum au încercat soţii Mang să scape de vină, măcar pentru o parte din articole, fără însă ca public să scoată o vorbă. Încă din vara anului trecut, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică din cadrul Universităţii din Craiova, unde a fost publicat, în 2011, unul din cele şapte articole incriminate, a primit o notificare de la Erica Mang, prin care aceasta a cerut retragerea lucrării. Articolul este semnat de trioul: soţii Mang - Popescu şi, în solicitarea sa, Erica Mang susţine că nu îi aparţine.

"Atât eu, cât şi soţul meu, Ioan Mang, am fost trecuţi coautori ai acestei lucrări fără a fi înştiinţaţi asupra acestui fapt. Această regretabilă eroare am observat-o, din păcate, doar în cursul săptămânii 7-12 mai 2012, în urma mediatizărilor produse pe tema acuzaţiilor de plagiat aduse mie şi soţului meu şi are drept cauză o gravă greşeală a dlui Constantin Petre Popescu", scria Erica Mang facultăţii.

Subsemnatul, iau pe mine!

Ca să-şi demonstreze spusele, soţia lui Ioan Mang a ataşat şi o declaraţie notarială dată de Popescu, în care acesta susţine că redactarea lucrării îi aparţine în totalitate şi "din proprie iniţiativă" i-a trecut coautori pe soţii Mang, "fără a le prezenta anterior lucrarea".

"Mai declar pe proprie răspundere că îmi asum întreaga responsabilitate pentru această eroare anterior descrisă şi consider coautorii lucrării, prof. dr. ing. Ioan Mang şi prof. dr. ing. Gerda Erica Mang, ca fiind în totalitate absolviţi de acuzaţiile de plagiere ce li s-au adus", susţine asistentul.

În finalul declaraţiei notariale, Popescu dezvăluie şi ce anume l-a determinat să se "autodenunţe", adăugând că actul este menit să servească "autorităţilor competente la soluţionarea sesizărilor de plagiere împotriva domnului prof. dr. ing. Ioan Mang şi a doamnei prof. dr. ing. Gerda Erica Mang, precum şi oriunde necesitatea o va cere".

Cum a îndrăznit un simplu asistent să treacă drept coautori mentorii săi, fără să-i întrebe şi fără ca aceştia să afle, Popescu nu mai explică în faţa notarului. Declaraţiile sale arată în schimb, chiar dacă voalat, că articolele incriminate sunt cu adevărat nişte plagiate.

Printre lacrimi şi nervi

Mergând pe fir, BIHOREANUL a descoperit că Erica Mang a cerut şi facultăţii orădene la care predă să retragă două articole publicate de acelaşi trio în revista proprie. "Nu a motivat în niciun fel cererile sale. Noi am acceptat solicitarea şi am retras articolele din formatul electronic al revistei", confirmă decanul Teodor Leuca. El recunoaşte, însă, că nici n-a cerut lămuriri: "Comisia de Etică trebuia să stabilească ce a fost, eu n-am nicio autoritate"...

Interesant este că Erica Mang nu a cerut şi retragerea celui de-al patrulea articol semnat în colaborare cu acelaşi Popescu, vizat şi el de acuzele de plagiat. De ce nu a făcut-o, profesoara refuză să spună. Cum, de altfel, a refuzat să declare orice BIHOREANULUI. Izbucnind în lacrimi, ea s-a rezumat că ceară să fie lăsată în pace: "Mă răscoliţi acum. Vă rog să mă lăsaţi, efectiv nu mai suport". Zgârcit în declaraţii, dar şi nepoliticos, a fost şi şeful PSD. "De ce te preocupă viaţa mea? Eu nu am semnat niciun articol", a fost singura reacţie a lui Ioan Mang, vizibil iritat.

Cât despre asistentul Popescu, acesta pare un soi de fantomă. La facultate a fost văzut rar în ultimul an, unii colegii spunând că nici măcar nu-i ştiu faţa. De negăsit şi la domiciliul declarat din Rontău, Popescu a fost prins cu greu la telefon de reporterul BIHOREANULUI. Aflând de ce este căutat, asistentul s-a rezumat să spună doar că... regretă că a răspuns apelului.

Rămâne de văzut dacă, până la urmă, Ioan Mang va primi vreun verdict de la Consiliul Naţional de Etică, iar dacă da, în ce măsură vor conta declaraţiile lui Popescu. Până una-alta, toţi trei şi-au pus lacăt la gură pe seama ruşinosului subiect şi îşi văd liniştiţi de activitatea didactică de la Universitatea din Oradea. Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Sau poate, pentru ei, nici nu s-a întâmplat...


VINOVATUL DE SERVICIU
N-a semnat, dar a plagiat!

Pe lângă declaraţia remisă Universităţii din Craiova în legătură cu articolul publicat acolo sub semnătura lui şi ale soţilor Mang, Constantin Petre Popescu a mai trimis instituţiei respective o declaraţie similară, prin care îşi asumă răspunderea pentru încă un articol, semnat, culmea, doar de Erica Mang şi publicat tot în 2011. Apărând sub numele consoartei fostului ministru, acest articol n-a fost inclus pe lista plagiatelor imputate lui Ioan Mang, însă existenţa lui arată că furtul intelectual este o problemă mare în familia celor doi.

Declaraţia notarială a lui Popescu arată că asistentul, "dintr-o regretabilă eroare", a transmis un fişier diferit de cel pe care i-l dăduse Erica Mang să-l remită şi care era "o variantă nerevizuită de către autor". Altfel spus, profesoara i-ar fi dat un articol de expediat Universităţii, iar Popescu, vezi Doamne, din greşeală, a trimis un soi de ciornă, plagiată la rândul ei, despre care nu este clar cine a făcut-o, dar cu siguranţă nu profesoara!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
49 Comentarii
Asistentul e si finul lui
Poate lumea nu stie, dar Costel(asistentul XEROX) este de fapt finul lui Mang. Si a dat el declaratia la notar fix de capul lui. Nu l-a fortat nimeni, dar absolut nimeni. Oricum, vai de capul lor. Deja sunt distrusi toti.
Postat 10 August 2013, 22:43 de Finutu lu' Mang
pentru IonicA
Imi permit sa te contrazic, vei auzi cat de curand de prietenia lui Ghilea cu Mang ( acesta vrea la USL) Pacat, mare pacat. Multi au sperat ca va fi bine, dar adevarul e ca USL pana la urma nu poate fara PDL
Postat 07 August 2013, 13:47 de Lori
elita
.Traiesc pe sistemul"pe afara -i verde gardu'/Inauntru-i leopardu".Asta li se intampla oamenilor care traiesc pentru a avea functii,Mang nu va avea niciodata notorietea dupa care tanjeste,pentru ca n-are cu cea.Iar ea, biata,pozeaza in femeia fericita si-i plange sufletul.Daca ar incerca numai o secunda sa fie naturali....totul e fals.....de la zambet,la politica, la dragoste pana la lucrari scrise
Postat 02 August 2013, 09:06 de Gloria
copy mang paste
nu va faceti iluzii ca niste incompetenti si hoti ordinari ca si cei doi indivizi vor recunoaste vreodata ca si au cladit cariera pe FURT si plagiat........ niciodata........ n au recunoscut nici atunci cind li s a demonstrat in fata tarii intregi ca s niste hoti, credeti ca vor recunoaste acum?
Postat 01 August 2013, 22:24 de unu mare
Serios?
Serios? Gerda Erica Mang, sotia lu' nenea Ion, Preda cursul plagiat de asistent? Au carte cu cursul respectiv care e 100% plagiata, carte care sta la temelia unor cursuri in UOradea. Cine crede ca sotii Mang nu au plagiat, e naiv rau! Eu nu ii cred de absolut nimic original. Cei din jurul lor care ii ling si dau din coada sunt doar servili si o fac din interes. Acesti doi profesori nu isi merita titlul de profesor. Ar fi frumos si onest sa recunoasca.
Postat 01 August 2013, 15:45 de Unul mic
copy mang paste
o familie de HOTI care si au cladit cariera atit politica cit si universitara prin FURT, ar trebui sa li se confiste averea si sa le putrezeasca oasele in puscarie, plagiatori si hoti ordinari, nu si puteau gasi alta casa mai buna decit in cel mai mare partid de hoti si criminali din tara....
Postat 01 August 2013, 12:04 de mangleala
replica la replicantii pro Mang PLAGIATORUL
@gogu mi-am scris numele adevarat de multe ori pe forumul Ebihoreanul.@C@risc stai deoparte si vezi de treaba ta sau ai fost platit postac de partid PeSZeDe Bihor ca sa ridici in slavi pe Mang PLAGIATORUL?:))=))UN` preten`(dusman) al PLAGIATORULUI Mang Ioan este si @Romanul Simplu membru simplu PSD Bihor care nu uita cum i-a aruncat carnetul de partid PSD pe masa asemeni unui cersetor ceva de genul `` na bah si tie carnet PSD ! Asa se face ?Simplul membru militant PSD este baza partidului nu el un lider` aristocrat PSD` care si-a cumparat toate functiile cu bani.Ehh acum se platesc politele neplatite ,NU vreau NIMIC , numai sa disturug credibilitatea PSD Bihor si a liderului Mang Ioan PLAGIATORUL pt ca NU NE REPREZINTA pe simpli membri adevarati PSD militanti social democrati adevarati , social democratia inseamna EGALITATE, ECHITATE , ECHILIBRU , DREPTATE SOCIALA si NU nepotism , afaceri cu statul ,interese personale , profit cu orice mijloace , asta este politica social democrata a lui Ioan Mang PLAGIATORULex(crocul ) senator PSD presedinte reales(prin forta si santaj) PSD Bihor. .Hai SICTIR da-l drecului cu poupincuristi lui !:))=)) ! Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 01 August 2013, 07:27 de Romanul Simplu
@ risc
Bun, articolul e comandat, e o ,,problema interna"(?) a psd Bihor, penalii ii sapa pe tovarasii de drum, bla, bla, bla. Insa uiti un lucru : MANG_litorul A PLAGIAT, ADICA A FURAT, ADICA E UN HOT !
Postat 01 August 2013, 07:02 de DlGoe
iarasi!!!
este al doilea nr.consecuriv in care va "ocupati"de mang si indirect de psd,deja este prea mult,sau e comanda de la aliatii din usl ori sau adunati mai multi"prieteni"al lui mang care,avand de platit polite de-a lungul timpului au gasit momentul prielnic sa atace,sau si mai rau,comanda articolelor are origine in interiorul psd-ului si acesta-i cel mai periculos adversar.Asadar d-le mang,paziti-va spatele sau si mai rau,aveti grija la cei din fata!
Postat 31 Iulie 2013, 23:55 de risc
Vrednic este ! Poate fi si prim ministru, corespunde !
Si asta e vice (!!!) la judet si capula (alaturi de popa ciordel) la usele Bihor.
Postat 31 Iulie 2013, 19:48 de anticomunistul
minciuna are picioare scurte
ca familia Mang minte e usor de constatat: acele a rticole de care azi se leapada se afla in cv-urile domniilor lor, puse de ei insisi, pe baza carora au luat titluri universitare si salarii pe masura, se afla in fisele anuale de autoevaluare si se afla in actele pe baza carora cea care azi se declara 'rascolita' (poate a vrut sa zica 'rau-scolita')!!! Cum adica au fost retrase articolele? de ce? probabil ca nu se mai gasesc nici la biblioteca, s-au pierdut... cit de prost trebuie sa fii sa crezi ca asa iti poti sterge impostura? adica dupa ce ai furat, bagi tablorile pe foc, sa nu te prinda - cam asta au facut si mangii... intre ei si hotii de tablouri nu e nici o diferenta, doar ca aia nu aveau scoala... P.S. nu pot sa nu ma intreb de ce nu a cerut rascolita sa I se retraga salariul de merit? de ce nu plinge in fiecare luna cind il ia?!
Postat 31 Iulie 2013, 16:25 de cpopescu
tipic bihoreanul...
In lipsa de subiecte adevarat d-na ”jurnalista” Adriana Totoreanu a luat la puricat articolele de anul trecut si a facut un copy-paste...sa o acuzam si pe ea de plagiat? Nu ne-a spus nimic nou si nu a reinventat roata...suna cunoscut asa-i? Pentru ca Mang nu cotizeaza la clica Chirila, Cris & Co. asta primeste...ar trebui sa-si puna si firma DEC cateva reclame pe prima pagina a Bihoreanului si nu ar mai scrie de cat de bine de el. Pe cat pariu?
Postat 31 Iulie 2013, 16:05 de cinevacuvalva
RUSINEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!
Eu unul nu inteleg !!! A cui e lucrarea de doctorat a lui Mang-eala sau a asistentei ??? Cine poarta titlul de DOCTOR ????? Mai este valabila lucrarea? Nu se retrage titlul de DOCTOR???? RUSINEEEEEEEEEE !!!! Acarul PAUN de la UEO !!!!! RUSINEEEEEEEE !!!!!!! AFARA< AFARA CU PLAGIATORUL DE LA UEO !!!!! Tara este condusa acum de plagiatori , hoti cu diploma , delatori, mincinosi ,........ Vai de noi pe cine a ales natia !!!!!!
Postat 31 Iulie 2013, 16:00 de s.
plagiatul
felicitari Adriana ,asa nu te lasa ,descopera tot ;este inadmisibil sa spui ca nu ai stiut de cea ce a facut acel asistent ,ma intreb nu era asistentul lor? cum a avut curajul sa publice acele aricole fara acordul celor doi "DOCTORANZI"! este o vrajeala ieftina,cu cat a fost remunerat sa-si asume cele publicate pentru ca cei doi PROFESORI scuze PLAGIATORI NOTORIIII sa iasa in curiand basmale curate! asta o cred ei ca sunt curati rusine sa le fie si mai continua sa predea studentilor ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic! Nu le este rusine sa apara in fata studetilor ce exemplu reprzinta pentru acestia?
Postat 31 Iulie 2013, 15:33 de mihaela
incredibil
D-le Mang retrageti sprijinul d-nei directoare de la Colegiul Andrei Saguna.D-na directoare se lauda cu sprijinul d-voastra .Poate nu sunteti implicat.Rugam organele abilitate a se sesiza.Mosia personala este putin zis...restul din cercetari...se aude...
Postat 31 Iulie 2013, 15:26 de justitiarul
EMILIA
Familia Mang este o familie minunata! Ma bucur ca am avut ocazia sa ii cunosc.
Postat 31 Iulie 2013, 15:19 de EMILIA
Maria
Sotii MANG sunt oameni extraordinari,sunt invidiati si denigrati pentru calitatea lor superioara .
Postat 31 Iulie 2013, 14:50 de Maria
eu
mai,, ,nu ma doare \"\",din ceea ce scrii reiese ca esti diabolic,un frustrat cu coarne,cred ca nici nu stii ce inseamna sa ai suflet dar te grabesti sa dai replica. Ai pus ochii pe cineva si iti faci jocul ,esti un pericol ,sper sa fii si identificat
Postat 31 Iulie 2013, 14:41 de eu
au aparut si postacii de partid...
un sfat : nu are rost sa spalati kkatul ca miroase si mai urat...lasati-l asa dragi postaci de partid
Postat 31 Iulie 2013, 14:38 de oradean
Cu sinceritate
Atata rea vointa nu am crezut ca exista! De ce nu incercam sa privim dincolo de acest articol, oare ce se urmareste! Sotii Mang sunt niste oameni exrtraordinari, onesti, cu un bun simt rar intalnit in aceasta lume "nebuna".Pregatirea lor profesionala este dovedita deja prin ceea ce au realizat in viata.Pentru cei interesati va rog verificati calificativele cu care au absolvit institutiile de invatamant.Nici nu va dati seama cat rau faceti acestor oameni, fara nici o baza reala.
Postat 31 Iulie 2013, 14:22 de Ungur
No comment !
Misu Bar era un mic copil fata de smecherii de azi.
Postat 31 Iulie 2013, 14:19 de Juji
acreditarea bat o vina ea e di vina :))))
eu cred ca cei de la resurse umane , altii unde se cere calificarea se distreaza copios :)))) vad ce bogatie reala are ROMANIA :))) legi facute de prosti care te obliga la fapte penale !!
Postat 31 Iulie 2013, 13:32 de legi facute
?
Atat rectorului Bungau cat si decanului Leuca i se pot pune niste intrebari care ar trebui obligatoriu sa primeasca raspuns:1. Lucrarile in cauza se afla in fisa de evaluare anuala a doamnei si domnului Mang? 2. Doamna Mang beneficiaza in continuare de gradatie de merit? 3. Domnul Popescu mai este angajat al Universitatii din Oradea? Daca da care este explicatia pe care acestia o pot da?
Postat 31 Iulie 2013, 13:29 de Dana
nu se poate !!
am ramas socat la anii avea media de noua si 10 si la licenta 5 la teorie si zece in lucrare, ce intelkegeti voi :)))?
Postat 31 Iulie 2013, 13:26 de minciuna
:)))
cine are mai multe licente se mede unde este constanta :))) nu exista la una ai 8 si la una 10:)) exista o medie a intelectului intre si intre :))) dar nu de zece. UN cetatean face N cursuri pentru actualizarea si autorizare si notele nu mint ce nivel de Q are.
Postat 31 Iulie 2013, 13:24 de :)))))
ba te doare
ba te doare bai,,, nimic in ploaie. te doar pt. ca Bolojan * si traieste pe bani de la Selina, te doare pt. Fenechiu e hot si in curand va fi puscarias, te doare pt. Antonescu nu stie zice buna ziua nici in Romana, te doare pt. ca Tariceanu se ocupa mai mult de fufele lui decat de voi, te doare pt. ca Popa Cornel e condus de adonisii lui, te dor multe nimicule! iar daca tu vrei ca pruncii tai sa traiasca alta viata si intr-o tara mai buna, nimicule, prima data uita-te in oglinga si nu mai fi tu porc, nu mai fi tu jegos, nu mai fi tu scursura. atunci, ABIA ATUNCI, cand pruncii tai vor avea un tata care e mai mult decat un nimic in ploaie, abia atunci vom avea noi toti o sansa la o viata mai buna. cat timp tu iti versi puroiul pe forumuri, porcule, nimeni nu are sanse in orasul asta! PS sa nu uiti sa mergi la festivalul berii, ca in lipsa de altceva iti mai arunca Bolojan niste firmituri. cretinule!
Postat 31 Iulie 2013, 13:19 de v m
scursura cu suflet
Bai, scursura cu suflet! Nu ti-e rusine sa lingi in fund asemenea jeguri? Mai lipseste sa ne spui ca iliescu e mare om de stat(e o diferenta intre omul de stat si omul politic), ca nastase e sarac, ca voiculescu n-a turnat, ca becali e un sfant, ca mazare nu ia droguri, ca filip nu a luat spaga niciodata(niciodata mai putin de 1 mil. de euro), ca ponta este un neamt get beget, ca tortionarul de la ramnicu sarat n-a ucis nici o musca(si gandeste-te ca toate gunoaiele de mai sus ai dau o pensie de 6000 lei pe luna) si as putea enura un an de zile fara sa ma rept! Asa au falsificat si comunistii istoria, exact cu gogosi de genul carora incerci tu sa ne vinzi. De v-as putea ucide sufletul...si nu numai. Si toate jegurile astea au la rindul lor copii. Si din aceasta cauza nu vor avea copiii nostri nici o sansa in aceasta tara de * si scarba. Meritati sa fiti omorati cu pietre. Porcilor....
Postat 31 Iulie 2013, 12:55 de nu ma doare
voi
Plin la facultate de oameni ca astia si din pacate scot pe banda oamenii asemeni lor. \Greatza de mang-i , greatza de psd, greatza de universitatea oradea (cu litere mici).\
Postat 31 Iulie 2013, 12:46 de eu
I-am dat bani lui Popescu ca sa trec examenele clanului MANG
AM PLATIT EXAMENELE CA SA TREC DE ACESTI NEMERNICI DE MANG. PUR SI SIMPLU AM DUS SUTA DE EURO LA ACEST ASISTENT. NOI STUDENTII STIAM CA PANA SI LUCRARILE DE LABORATOR ERAU COPIATE DE PE UN SITE AL UNEI UNIVERSITATI CANADIENE. DAR CE SA FACI... ASTA ERA SISTEMUL. POATE MANG NU-SI AMINTESTE CUM ALGORITMUL LUI RIJNDAEL ERA SUBIECT DE EXAMEN, ERA GRESIT SI CULMEA UNII PRIMEAU 10 PE SUBIECT. AM FACUT CAM 8 MATERII CU CLANUL MANG. IL SUPARAI PE UNUL PLATEAI EXAMENE DE TE USCAI. SI APROPO TOATE CALCULATOARELE DIN UNIVERSITATE S-AU CUMPARAT DE LA FIRMA KEYSYS A LUI MANG. SI TOATE SITE-URILE PRIMARIILOR PSD ERAU O AFACERE MARCA MANG. ACEST OM ESTE PLATIT IN CONTINUARE DIN BANI PUBLICI, DAR PUTE A HOTIE ORDINARA.
Postat 31 Iulie 2013, 12:40 de X
sorbonica
Zici sorbonica si tragi apa, acolo fiecare "profesor" daca l cauti cum trebuie are bube, clica de plagiatori si vinzatori de diplome false...
Postat 31 Iulie 2013, 12:31 de sorbonel
:)
Presa vinde prea multe gogosi deja. Ne cerem scuze, dar am ajuns in situatia in care sa nu mai credem mizeriile pe care le scrieti. Sa nu uitam ca bihoreanul este sponsorizat de Ghilea (PDL) . Concluzia o trage fiecare..
Postat 31 Iulie 2013, 12:28 de IonicA
mang mangleala
o familie de parveniti, care prin FURT, impostura si plagiat s au cocotat in virful unui partid de hoti de acelasi calibru ca si ei, va potriviti toti acolo in partidul ala de plagiatori, neam de nomenclaturisti analfabeti ce sinteti... Copy-mang-paste si copy-lotul
Postat 31 Iulie 2013, 12:28 de un om cu copy-paste
asjdfajsdjasdjasjdasjdasjda
Rezumat: Basescu NU doarme NICIODATA !
Postat 31 Iulie 2013, 12:23 de Ricky Rich
@ plagiat
chestia asta cu plagiatu din cate stiu eu nu e de multa vreme..adica nu a fost considerat plagiat inainte........ ce ar fi sa luam toti absolventii..sa vedem.........care ce a scris? acum 100 de ani? e o adevarata porcarie......... esti judecat pentru o fapta savarsita cu mult timp in urma cand nu era considerata "ilegala"...legea prevede pentru viitor din cunostintele mele..nu pentru trecut......... si cu toate acestea tot nu cred ca ar fi plagiat domnu` Mang... ci doar se face putina varva..
Postat 31 Iulie 2013, 12:21 de Costel
bla bla blaaaa
blllaaa blaaa blaaa blaaa blaaa band :-j alt scandal inventat.........se stie ....presa vinde doar scandaluri :) iar in lipsa trebuie inventate..
Postat 31 Iulie 2013, 12:16 de lalaband
Murin dar nu ne predam
Mang te iubim ca ca tine nu gasim (poate doar pe nea Nelu).
Postat 31 Iulie 2013, 12:05 de Fan PCR
Un om cu suflet
Ce se intampla oameni buni ?oare ati orbit cu totii?sau ispita va intunecat mintea?cum cineva ajunge undeva sus, imediat incepeti cu etichete de tot felul ,in special cu cele negative.Familia MANG este o familie deosebita ,se vede ca sunt cititi ,educati si cu suflet mare.Sunt invidiati de oamenii marunti care nu au facut nimic in viata ,cei ce au realizat ceva ii apreciata si nu ii improasca cu noroi .Noi bihorenii in loc sa ne bucuram cand cineva ajunge undeva sus (in minister),dam cu noroi in ei ,mergem si ii barfim ,nascocim ,terfelim familia ,prietenii si pe toti din jurul lor .Mare rusine ar trebui sa va ganditi ca aceste fapte va vor ajunge din urma ,va innegresc sufletul,nu veti fi fericiti niciodata cu o asemenea gandire.Familia MANG este o familie minunata !. Aceasta se castiga cu multa munca ,incercati si voi si veti reusi daca va veti schimba gandirea .Nu uitati suntem cea ce mancam si ceea ce gandim .Oamenii rai ,invidiosi si frustrati nu voi ajunge la nivelul accestei familii niciodata .
Postat 31 Iulie 2013, 11:27 de Un om cu suflet
totusi...
totusi... (desi stiu ca pe cei "porniti" nu va intereseaza adevarul) - I M si-a terminat facultatea, la vremea ei, ca sef de promotie - si-a obtinut toate titlurile univeristare corect, nu a ars etape si nici n-a fost facut profesor la apelul de seara - a infiintat o scoala in cadrul facultatii, care e recunoscuta si afara si de care beneficiaza orice student care vrea sa invete. cei care isi rezolva examenele cu asistentii probabil ca acuma comenteaza pe forum (deci si io :P) - omule era deja profesor la vremea cand au aparut acele articole, deci nu ii mai serveau la nimic. NU AVEA NICIUN INTERES CA SA PLAGIEZE! DIMPOTRIVA! - se stie bine ca multi preparatori sau asistenti isi pun profesorii ca si coautori la articolele lor. e o relatie de incredere. cine s-ar fi gandit ca asistentul copiaza? - e ciudat si cand si cum a aparut acest scandal. raspunsul la aceste doua intrebari va arata tuturor celor interesati cat e de real acest scandal! - nu in ultimul rand, e frumoasa atmosfera din Univ. Oradea! multi isi merita soarta. un cuib de viespi si de invidiosi! - si, foarte important, e interesanta si recenta campanie a Bihoreanului contra lui I M! cine are ochi vede!!!
Postat 31 Iulie 2013, 11:25 de v m
Mang, nimeni in drum
mang=un rapanos. se vede pe fata lui ca nu are tinuta de universitar, cat despre intelect, ci care il cunoastem suntem convinsi ca nu ar fi in stare sa scrie nici un articol la revista "Arici pogonici", daramite un articol stiintific. vai de tara condusa de asemenea scursuri!
Postat 31 Iulie 2013, 10:46 de Romi negus
vina
Eu totusi cred ca Basescu e de vina. Voi ce ziceti, dragi colegi USL-isti ?
Postat 31 Iulie 2013, 10:36 de cetatean
Vinovatul de serviciu
Iar e Roman vinovat!!!!
Postat 31 Iulie 2013, 10:29 de Risc
Analfabetii la comentarii
Ce de prosti pe aici! Invatati sa scrieti mai intai si sa faceti dus ca pute dupa voi de la o posta, domnule "Roman Simplu=Alin aghiotant Roman Ioan" !
Postat 31 Iulie 2013, 09:57 de Cristi
cel mai simplu dintre romani
Romanul simplu...si pe aici bantui? adevaratul nume nu ti l dai:))))...tii frica...ha?:)))
Postat 31 Iulie 2013, 09:44 de gogu
replica la articol
Iarasi vorbeste PLAGIATORUL Ioan Mang ex(croc ) senator PSD presedintele filialei PSD Bihor reales ` legitim ` (sub amenintarea fortei 0 de catre pioporul PSD din Bihor)Felicitari avem conducatorul pe care-l meritam!:))=))ADEVAR si DREPTATE inainte de toate a facut de rusine organizatia PSD Bihor pe care o conduce cu scandalul Plagaitului+ demisia din functia de ministru al invatamantului , si atunci sa ne intrebam bihorenii , dece am ramas pe dinafara la regionalizare si Bihorul respectiv Oradea sa nu fie capitala regionala de regiune ? Iar Clujul sa fie capitala de regiune!Pentru ca PSD Bihor este condus de un PLAGIATORULIoan Mang , iar premierul PSD Victor Viorel Ponta nu mai vrea ca sa-si aduca aminte si sa fie in prima pagina apresei cu scandalul plagiatuluica si el este plagiator3 ani de studii se gasesc in Franta la Paris , si din clasa Xi sare direct in anul3 la Drept asa ca c, asa ca popor PSD Bihor aveti conducatorul pe care-l meritatiSICTIR da-l dreacului de PLAGIATORUL Ioan Mang ex(crocul )senator PSD presedinte PSD Bihor, vice presedinte Consiliu judetean Bihor( functioa asta si-a cumparat-o asa ca si pe celellalte)!:))=)) .Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 31 Iulie 2013, 09:38 de Romanul Simplu
plagiatorii
Ruşine!! Oamenii ăştia s+au dat toată viaţa mai grozavi decât sunt, mai competenţi şi mai profesionişti decât alţii, fără să fi avut vreodată vreun merit profesional. S+au căţărat mereu pe trepte socio-profesionale numai pe căi lăturalnice, niciodată pe merite reale. Tov. Mang a inceput cu PCR, organizaţia IPA, şi+a dat seama de timpuriu că partidul te ridică pe noi culmi, nu munca temeinică. Şi consoarta dintr+un ingineraş fără vocaţie, fără competenţe, împinsă de tăticu, fost director de şcoală, şi de soţior , a ajuns mare prof.univ.dr.. Jalnice personaje are Sorbonica!!!. Trebuia să se simtă răscolită atunci când şi+a pus numele pe o munca altcuiva, dar atunci nu a răscolit+o ruşinea, credea că ei au dreptul să facă orice, că li se cuvin titluri şi funcţii .
Postat 31 Iulie 2013, 09:29 de student
plagiatul ca plagiatul, dar banii..
..plagiatul ca plagiatul, dar banii pe care ii lua Popescu ca sa treci examenele la sotii Mang, de ei nu se pomeneste nimic. 50 euro pentru un 5 si iti aduceai lucrarea gata facuta (de acasa) ca Popescu sa o strecoare discret printre celelalte la finalul examenului :)
Postat 31 Iulie 2013, 09:28 de johnny
Rad si curcile de el. Doctor fara pic de rusine
Daca ar avea minimul bun simt ar pleca dracului undeva unde nu-l cunoaste nimeni. RUSINE ORASULUI ORADEA. HUO !!!!!
Postat 31 Iulie 2013, 09:05 de Oradean
Mang, Prof. Doctor. Mang
Pacat ca nu faceti un articol despre domnul profesor doctor Mang si cursurile si examenele de la IETI.
Postat 31 Iulie 2013, 08:56 de Vlad
nu ma doare
Cit e comunismu-n floare, nici in plagiat nu ma doare! Ce va asteptati de la niste comunisti transformati in socialisti? Ce va asteptati de la niste jeguri care acopera bugetarii corupti? Ce va asteptati de la acesti socialisti saraci lipiti, dar cu conturile pline de euro? Ce va asteptati de la acesti "copy paste" sa faca pt. voi? Ati crezut ca astia fac politica pt. voi? :)))))))) Va spun sigur ca nu le pasa de nimeni si nimic! Va spun sigur ca dincolo de interviuri si de campaniile electorale nu le pasa decit de buzunarele lor, ale adraslelor si ale celor pe care ai sustin in diferite functii si pe care ai acopera.
Postat 31 Iulie 2013, 08:50 de tot ei
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON