URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2012, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Maghiar, verdict final

După ce a încasat 8 ani de închisoare pentru păgubirea statului cu 24 milioane euro, iar apoi pedeapsa i-a fost redusă la 5 ani, fostul rector Teodor Maghiar află luna aceasta cât îi "dă" Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În exclusivitate, BIHOREANUL vă prezintă probele care au demonstrat deja că fostul rector a falsificat ani la rând numărul de studenţi ai Universităţii pentru a primi mai mulţi bani de la buget, numele martorilor care i-au sărit în ajutor, dar şi ale foştilor tovarăşi care i-au întors spatele ca să nu ajungă şi ei la judecată.

Pătaţi salvaţi

Premieră naţională la Oradea: O eroare judiciară a repus pe funcţii doi finanţişti anchetaţi pentru corupţie. Foştii şefi ai Administraţiei Finanţelor din Beiuş, Ionel Vancu şi Adrian Bucurean, suspendaţi din funcţii şi trimişi în judecată în 2011 pentru protejarea unor evazionişti, au fost reîncadraţi şi detaşaţi la Oradea.

Hoţi la apă

După doi ani de "pantomimă", autorităţile dezleagă misterul furtului de apă termală care seacă lacul cu nuferi din 1 Mai luând la control pensiunile bănuite de hoţie. După ce Prefectura a dispus verificarea tuturor pensiunilor şi vilelor din zonă, specialiştii din echipa de control au descoperit că o parte din proprietarii acestora exploatează apă termală sub acoperirea unor autorizaţii pentru extracţia de apă rece.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Aurel Mascaş, procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Oradea: "S-au făcut presiuni, dar degeaba: sunt bătut în cap!"

Înainte de 1989, când era lider în Comitetul Municipal al Uniunii Tineretului Comunist, oamenii îl priveau chiorâş pentru că, mai îndărătnic, a ales o facultate de drept în locul şcolilor de partid. După Revoluţie, cârcotaşii l-au stigmatizat ca fost nomenclaturist. "Nu-i nicio problemă, nu-i poţi mulţumi pe toţi", spune fără supărare Aurel Mascaş, proaspătul procuror general al Parchetului Curţii de Apel Oradea, ajuns pe funcţie într-o perioadă neagră, când procuratura a căpătat stigmatul de "poliţie politică" după deja celebrul scandal al anchetelor de după Referendum, cu Biblia pe capotă. Nici pe plan local situaţia nu e însă mai roză, din cauza problemelor de la Parchetul Bihor, al cărui şef, Viorel Gavra, a fost exclus din magistratură din pricini de indisciplină.

Cum face faţă situaţiei? "Cu greu", o recunoaşte chiar magistratul în interviul acordat în premieră BIHOREANULUI.

Vice plastograf

Şeful PNL Holod riscă să fie condamnat penal pentru falsificarea unui document de partid de care apoi s-a folosit ca să ajungă viceprimar cu ajutorul PDL. Fiindcă era abia al treilea pe lista candidaţilor, iar PNL a obţinut doar un loc, bărbatul a intrat în Consiliul Local după ce şi-a exclus colegii de pe primele două locuri într-o şedinţă fictivă, pe al cărei proces-verbal a trecut inclusiv numele unor... PSD-işti.

Scăpaţi din cârlig

Tot mai mulţi pescari aleg Ungaria pentru că "stăpânii" bălţilor din Bihor nu le oferă condiţii civilizate. Firmele care au concesionat pe bani de nimic lacurile din judeţ plătesc chirii derizorii, dar de la pescarii amatori iau taxe mari fără a le asigura condiţii decente şi, uneori, fără a le da nici măcar şansa să prindă peşte.

Şcoală pentru poligloţi

În premieră, la Oradea va funcţiona din luna septembrie o şcoală internaţională pentru copiii de clase primare. Aşteptată de mulţi cetăţeni străini pe care companiile la care sunt angajaţi i-au trimis în Oradea şi care au familii cu copii, şcoala internaţională Agora are deocamdată clasele pregătitoare, I şi a II-a, îmbinând curricula internaţională cu cea din ţară.

Sportul în criză

Sportivi talentaţi din mai multe echipe bihorene s-ar putea risipi din cauza lipsei de bani de care suferă cluburile la care activează. Cel mai edificator exemplu este echipa de volei LPS Bihorul care, deşi şi-a câştigat pe teren promovarea în prima ligă, trebuie să se retragă pentru că nu are sponsori şi nici municipalitatea nu găseşte bani să investească în ea.

Oradea nu doarme

Vară de vară, tinerii caută distracţia, mai ales pe malul Mării Negre. Şi tot aşa, în fiecare sezon, câte un artist ştie să speculeze cheful lor de distracţie şi lansează câte o melodie ritmată care să condimenteze petrecerile.

În weekend, "imnul" distracţiei din acest sezon - "Vara nu dorm" - va putea fi fredonat de orădeni alături de autorul lui, Connect-R.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
o
Nici unui partid neprofitor (imposibil),nu i-a pasat de comuna Holod! Doar profitorilor!....inclusiv PNL....!!!!!!!!!!!!
Postat 04 Decembrie 2013, 05:16 de Forolupodumbravicean
NORMAL
Din moment ce politica se face cu aceeasi oameni la nivel judetean si comunal nu are cum sa se schimbe ceva in bine.
Postat 02 Septembrie 2012, 15:24 de HOLODAN
Pentru Marieta
Nu stiu cine vrea sa lase impresia ca scrie in numele Marietei, dar e o magarie ce ce intampla deja in Holod. Habar nu am daca Iulian Carlea a fost sau nu amenintat sau daca pe Ghilea il intereseaza sau nu soarta consilierilor PDL. Sincer, nici nu ma intereseaza. Asa ca, cei care nu au curajul sa scrie in numele lor, sa posteze sub anonimat, nu sa se foloseasa de numele altora.
Postat 30 August 2012, 15:06 de Marieta Cocoi
Pentru George Faraianu
Ma mir domnule Faraianu ca aveti atata tupeu incat sa scrieti ca nu s/au facut presiuni asupra consilierilor PDL si a viceprimarului. Consilierul Iulian Carlea a fost amenintat, recent, in prezenta dvs, de prefect. Daca nu recunoasteti, s/ar putea ca omul sa fie nevoit sa faca publica intreaga poveste. Nu cred ca va doriti asa ceva. I/ar PDL Bihor ar face bine sa/si protejeze oamenii. Poate si domnul Ghilea isi aduce aminte ca e membru PDL si nu PSD.
Postat 30 August 2012, 10:30 de Marieta
holod
AM CITIT ARTICOLUL DIN ZIARUL DUMNEAVOASTRA INTITULAT VICE PLASTOGRAF.SUNT TOTAL DEZAMAGIT CA FACETI DESERVICII PRESEI SI CETATENILOR.D-L VICE VIDICAN ESTE UN OM DEOSEBIT CARUIA NU I SE POATE PUNE ASEMENEA CARACTERIZARI INVOCATE DE DUMNEAVOASTRA SI DE RECLAMAGII VESTITI DIN PSD CARE VOR CU ORICE PRET , PE MOTIV CA POSTUL A FOST PROMIS PE AVANTAJE MATERIALE ALTCUIVA. SA VA FIE RUSINE TUTUROR
Postat 30 August 2012, 08:36 de gaga
...
Nici nu am stiut ca am prieten un bun ziarist si un profesionist desavarsit, nu pot sa spun decat ca ma simt onorat de acest fapt; in ceea ce priveste comentariul \"Holodanului\" despre aberatiile politice, trebuie sa recunosc ca par a fi desprinse dintrun film de fictiune, sunt convins ca nici eu personal ,nici domnul Ioan Mang sau domnul Claudiu Pop ori domnul Ioan Horga nu am facut niciun fel de presiune asupra nimanui. Personal nu ma priveste nici bucataria interna a PNL Holod si cu atat mai putin cea a PD-L. Iar \"bunului meu prieten Adrian Cris\" nu pot decat sa-i multumesc pentru faptul ca fiindu-mi asociat numele cu al dansului castig si eu putina notorietate. P.S Comuna Holod are aproximativ 3200 de locuitori, asa ca grija dumneavoastra pentru ce se intampla acolo ar trebui sa nu fie exprimata sub anonimat stimate Holodan.
Postat 27 August 2012, 22:17 de George Faraianu
Viceprimarul GOG
Cum este posibil ca un singur om, consilierul PNl, sa/i prosteasca pe ceilalti 12? Daca asa stau lucrurile, inseamna ca e singurul om destept de acolo. Nu/i asa domnule Cris?
Postat 27 August 2012, 21:47 de Nutu
Ati luat teapa!
Prietenia dintre George Faraianu, consilierul primarului Holodului si Adrian Cris este de notorietate. Cel putin asa a lasat Faraianu sa se inteleaga. Ce nu inteleg este de unde au atata tupeu liderii PSD Bihor. Se comporta precum talharii la drumul mare. Imi pare rau sa constat ca Bihoreanul scrie materiale la ordin.
Postat 27 August 2012, 14:38 de Holodan
Ati luat teapa!
Am citit materialul cu Holodul si pot sa va spun ca fie ati fost total dezinformati , fie ati scris numai ce ati vrut. In primul rand, domnul Stiube a fost exclus din partid pentru ca a cerut bani si alte bunuri, cum ar fi tigla, ca sa voteze persoana nominalizata de PSD pentru postul de vice. Domnul Szabo, cel de/al doilea de pe lista consilierilor PNL, si/a dat demisia din partid. De fapt, a fost inselat de Stiube si cativa PSD-isti. Habar nu a avut ca si/a dat demisia. La fel ca ei sunt si altii, care au si dat declaratii pe proprie raspundere ca nu si/au dat demisia, dar la partid acestea au fost depuse de Stiube. De nu ati scris si de presiunile pe care le face prefectul Claudiu Pop si domnul Mang? Consilierii PDL si cel al PNL sunt amenintati pe fata sa voteze viceprimar PSD, in caz contrar urmand sa li se intample diverse lucruri. De ce nu scrieti ca pana si domnul Ghilea, nasul primarului PSD din Holod, suna consilierii PDl si le propune sa treaca la PDL? Intrebati/l pe fostul viceprimar!!! Rugamintea mea de cititor fidel al ziarului dvs e sa relatati intregul adevar, nu numai ce convin unor parti. Prietenia dinter domnul George Faraianu, consilierul primarului din Holod si
Postat 27 August 2012, 14:34 de Holodan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON