URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2011, 15:33

Universitatea în direct: se dotează cu un studio radio şi unul de televiziune

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea Universităţii din Oradea a primit joi vizita reprezentanţilor Universităţii din Debreţin, scopul întâlnirii fiind cel de a lansa două proiecte de cooperare transfrontalieră care au primit finanţare europeană şi urmează să fie derulate.

Unul dintre proiecte, "Joint network multimedia system of University of Debrecen and University of Oradea" (Sistem comun de reţea multimedia al Universităţii din Debreţin şi al Universităţii din Oradea), prevede construirea în fiecare din cele două instituţii a unui studio radio şi a unuia de televiziune. Amândouă vor putea emite programe pe internet şi intranet. De asemenea, universităţile îşi vor construi un studio mobil cu care vor putea face transmisii în direct de la diferite evenimente din cadrul universităţii şi vor implementa un sistem de videoconferinţe între cele două universităţi. O altă realizare a proiectului va fi implementarea unui sistem prin care se pot retransmite minim şase posturi TV pe reţeaua de date a universităţilor. Valoarea totală a proiectului este de 324.354 euro, din care Universităţii din Oradea îi revin 164.328 euro.

Cel de-al doilea proiect, intitulat "High speed next generation network integration between University of Debrecen and University of Oradea", adică "Reţea de integrare de mare viteză între Universitatea din Debreţin şi Universitatea din Oradea", prevede implementarea unui sistem de telefonie de ultimă generaţie în fiecare instituţie, sistem bazat pe tehnologia VOIP. De asemenea, în cadrul proiectului, sistemele de telefonie ale celor două universităţi vor fi interconectate, astfel încât să se poată apela orice post telefonic din cele 2 universităţi utilizând numere de interior. Totodată, în cele două instituţii vor fi construite sisteme wireless care vor fi interconectate, iar infrastructura de comunicaţii de date a fiecărei universităţi va fi modernizată. Valoarea proiectului este de peste un milion de euro, din care Universităţii din Oradea îi revine suma de 502.486 euro.

Pentru ambele proiecte, responsabilul orădean este Marius Onica, administratorul reţelei de internet a Universităţii din Oradea.

Cele două universităţi şi-au propus să realizeze împreună şi alte proiecte care să fie depuse pentru finanţare europeană.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Management de ”Sorbonica”. Nu doar imaginea contează, Cornele!
”Valoarea proiectului este de peste un milion de euro, din care Universităţii din Oradea îi revine suma de 502.486 euro.” Pe când un şi ”proiect” de creştere a retribuţiei, pentru angajaţii UO cu un venit net (...total), de sub 1,000 lei, Cornele? Nu este necesar de un proiect UE (bine bugetat), pentre a se face o comparație (corecta) între veniturile personalului didactic auxiliar şi nedidactic de la Universitatea din Debrecen, cu cele similare de la UO. Un bun manager de Universitate, ştie de ce!
Postat 16 Mai 2011, 15:11 de stefan
Asa da
Felicitari, cineva gindeste pentru cei care trebuiau, politic si administrativ, sa prefigureze cu mult timp in urma dezvoltarea ariei geografice Oradea - Debrecen.
Postat 16 Mai 2011, 13:22 de BHB
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON