URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iulie 2018, 13:42

Titularizare 2018: Doar jumătate dintre candidaţii din Bihor au luat note de trecere

Titularizare 2018: Doar jumătate dintre candidaţii din Bihor au luat note de trecere foto: arhivă

Vor să fie profesori, dar sunt slab pregătiţi! Rezultatele examenului de titularizare din Bihor arată că doar 50% dintre candidaţi au obţinut note peste 7, punctajul minim pentru promovare.

În total, în Bihor au susţinut examenul de titularizare 1.106 candidaţi, după ce, din cei 1.309 înscrişi, 73 s-au retras în timpul probei, iar 130 au absentat.

"Potrivit rezultatelor, în Bihor s-au înregistrat 166 (15.01%) candidaţi cu note cuprinse între 1.00 şi 4.99, 383 (34.63%) de persoane au avut note cuprinse între 5 şi 6.99, iar 557 (50,36 %) au avut note peste 7", se arată într-un comunicat transmis marţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Dintre cei cu note peste 5, care vor putea ocupa posturi de suplinitori, 219  profesori au luat note între 5-5.99, 164 de cadre didactice au luat note cuprinse între 6-6.99, în timp ce cei mai mulţi candidaţi, 269, au luat note între 7-7.99.

"S-au mai înregistrat 182 de candidaţi cu note între 8-8.99, 98 cu note între 9-9.99 şi 8 candidaţi cu note de 10 (lb. germană modernă, matematică, educatoare lb. română, două la învăţătoare lb. română, psihopedagogie specială, religie ortodoxă, religie romano-catolică lb. maghiară)", a mai transmis IŞJ Bihor.

Cei opt zecişti la titularizare sunt Oana Lazăr (limba germană modernă), Sabău Florina Adina (învăţătoare limba română), Ile Ioana Florina (învăţătoare limba română), Vesa Cristina Mariana (educatoare limba română), Chisiu Gabriela (matematică), Sabău Carmen Angela (psihopedagogie specială), Vesa Cătălin Florin (religie ortodoxă), Kovacs Szilvia (religie romano-catolică).

Candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii marţi, până la ora 21, respectiv miercuri până la ora 15, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în 24 iulie 2018.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
vb mai bine in limbi decar in romana
Cand jumatatea vietii e director la Distrigaz si inainte de examen faci"cursuri sau drumuri"de Bucuresti numai 10(tiz,zece)poti lua la examen...la niciun an vechime explodezi de atatea cunostinte germane la metodica....oricum, numai Dragnea e de vina!
Postat 18 Iulie 2018, 23:21 de onuta
@poiu
Stimabile, dacă tu vezi că am scris eu undeva că învățământul de azi e performant, atunci faci parte din categoria părinților care se așteaptă ca școala să facă ce nu fac ei în 7 ani acasă (noțiuni minime de bună purtare și morală). Iar când copilul ajunge la școală si profesorul încearcă să-l corecteze, părinții îi spun copilului să nu îl bage in seamă pe profesor că nu știe ce face. Tot pe acei părinți îi vezi ulterior cu lacrimi de crocodil că "odrasla" nu le promovează examenul. Eu am spus că acest articol e unul tendențios și am făcut o socoteală rapidă a procentului de promovare 85 %, iar oamenii au muncit pentru notele astea si trebuie felicitati pentru munca depusă, nu aruncat cu pietre in ei. Dacă dumneata ai înțeles din asta că învățământul din ziua de azi este unul performant, sper să nu îți ajungă niciodată copilul la mine în clasă și nu pentru că el ar fi vinovat (nu are nicio vină, pe părinți nu ii poți alege).
Postat 17 Iulie 2018, 16:59 de Profesorbih
Profeție
Profesoare, daca tu predai undeva, zi-mi sa fiu sigur ca nu imi ajunge acolo copilul. Daca tu vezi azi un învățământ performant e grav
Postat 17 Iulie 2018, 15:51 de poiu
Felicitări profesorilor din județul bihor. Procent de promovare 85 %
"Vor să fie profesori dar sunt slab pregătiți" M-am uitat peste date și dacă imi permiteți voi face câteva corecturi necesare ca să nu aruncăm cu mizerie asupra unor oameni care au obținut rezultate bune si foarte bune la acest examen. Când vorbim de promovare la examenul de titularizare, cadrele didactice care iau nota peste 7 se vor angaja pe perioadă nedeterminată, iar cei care iau între 5-7 vor fi angajați pe o perioadă determinată, putând fi repartizați pe baza notei 7 ani. Din articolul dumneavoastră aflu că media de promovare este minim 7 ceea ce este eronat și că profesorii sunt slab pregătiți ceea ce e din nou fals. Media de promovare a acestui concurs este minim 5, iar procentul de promovare este 85 %. Ne cam place să aruncăm cu etichete de genu "vor să fie profesori, dar sunt slab pregătiți" "doar jumătate dintre candidați au luat notă de trecere". Mai face cineva în ziua de azi bine? Intreb și eu.. sau trebuie neaparat să faceți clickbait și să induceti opinia publică în eroare. Vă sugerez un nou titlu în stilul dumneavoastră jurnalistic. "Șoc: noii profesori din Bihor care sunt slabi pregătiți vor mai forma o generație de analfabeți funcțional că doar trebuie să vindeți ziarul.
Postat 17 Iulie 2018, 15:12 de Profesorbih
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON