URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Mai 2018, 19:27

Printre cele mai scumpe tarife din ţară! Taximetriştii din Oradea au majorat tariful la 2,68 lei pe kilometru

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea are printre cele mai scumpe taxiuri din ţară. Taximetriştii orădeni au majorat tarifele cu 40 de bani, astfel că, începând din 15 mai, preţul unei călătorii este de 2,68 lei pe kilometru în interiorul localităţii, respectiv 3,28 lei pe kilometru în afara oraşului.

"Majorarea de tarifele trebuia făcută încă din toamna anului trecut. Am tot amânat-o până am început să lucrăm în pierdere. Am fost nevoiţi să luăm această măsură pe fondul majorării tuturor costurilor. S-a scumpit RCA-ul, au crescut obligaţiile fiscale, preţul combustibilului este în continuă creştere, practic s-a scumpit totul", a declarat luni BIHOREANULUI reprezentantul Fulger Taxi, Camelia Dulca.

Peste Bucureşti!

Majorarea de tarife face taxiurile orădene printre cele mai scumpe din ţară. Spre exemplu, preţul pe kilometru este între 1,6 lei şi 3,49 lei în Bucureşti, 1,99 lei în Braşov, 2,5 lei în Botoşani şi 2,6 lei în Constanţa.

Camelia Dulca spune că aceste comparaţii sunt însă relative. "Oradea nu se poate compara cu Bucureştiul. Preţul pe kilometru este mai mare pentru că distanţele sunt mult mai mici şi este o problemă de rentabilitate", a spus Dulca.

În ciuda majorării de tarif, reprezentanta firmei de taxi spune că pasagerii nu vor simţi foarte mult diferenţa de preţ la buzunar. "La o călătorie de 10 kilometri, care în Oradea este una de distanţă lungă, clienţii vor plăti cu 4 lei mai mult. Sper ca acest lucru să nu afecteze foarte mult numărul călătoriilor", a afirmat Dulca.

Ultima majorare de tarif operată de taximetriştii orădeni a avut loc în anul 2015.

În Oradea funcţionează legal 880 de taximetre, deservite de patru dispecereate care funcţionează în cadrul a tot atâtea firme.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Scump domnule scump! Circulam cu bicicleta ca este mai ieftin
Niste obraznici si tupeisti si taximetristii nostri oradeni! Sa-i boicotam si sa le dam un vot de blam sa ajunga la faliment toti! Eram anul trecut 2017 in octombrie de zilele orasului Oradea la o petrecere privata la un local de pe strada Republici si tarziu ora 3 dimineata sa mergem acasa 4 prieteni si nici un taximetrist nu ne-a onorat comanda ca sa ne duca pe fiecare in cartierele unde locuim in Oradea!Un taximentrist care era cu o femeie in masina a zis catre noi ` Nu trantiti portiera ce nu vede-ti ca sunt ocupat! era ocupat cu femeia ceea pe bancheta! Rusine la toti taximetristi! Faliment scrie pe firma voastra ! @Unul galben
Postat 22 Mai 2018, 09:38 de Unulgalben
trecuti pe salariu minim
dar ei castiga 5-6000 ron pe luna. restul la negru si mai si cer ajutor pentru incalzire la iarna ca se incadreaza. vom folosi transportul in comun.
Postat 22 Mai 2018, 07:36 de User anonimizat
Niște țărani domne..
Meltenii ăștia o sa ajungă in viitorul ,sper cât mai apropiat ,sa frece menta și sa-și dea in cap unul la altul pt.un client,dacă nu revin cu picioarele pe pământ și nu renunța la lăcomie.
Postat 21 Mai 2018, 23:48 de altoradean
.
inc aun motiv sa iti iei masina personala
Postat 21 Mai 2018, 23:09 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON