URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Decembrie 2017, 22:05

Vreme deosebit de caldă în zilele următoare. De Revelion revine frigul!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie arată că vremea va fi mai caldă în următoarele 3 zile, cu temperaturi care vor ajunge până la 13 grade Celsuus în unele zone ale ţării. Spre sfârşitul anului, regimul termic va fi apropiat de normalul acestei perioade. De Revelion revine frigul.

Informaţiile apar în Estimarea valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 25 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018, făcută publică luni de ANM.

Vezi mai jos prognoza meteorologilor pe regiuni!

Astfel, în Crişana, primele 4 zile ale intervalului de prognoză vor avea o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu valori termice medii de 10...12 grade, ziua şi 0...4 grade, noaptea. În ultimele 3 zile ale acestui an, vremea se va răci astfel încât pe 31 decembrie va fi un regim termic apropiat de cel normal, media regională a temperaturii maxime fiind de 2...3 grade, iar cea a temperaturii minime, în jurul a -3 grade. Pe parcursul primelor 2...3 zile ale anului 2018 se estimează creşteri cu 2...3 grade ale acestor medii, iar în perioada 4-7 ianuarie, maximele diurne vor fi de 4...5 grade, iar minimele nocturne de -3...-2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 28-30 decembrie, când local vor fi ploi ce se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, putând favoriza izolat producerea de polei. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariţia precipitaţiilor slabe, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În Transilvania, în perioada 25- 28 decembrie, în această regiune vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii decembrie, cu valori termice medii de 8...10 grade, ziua şi de -4...2 grade, noaptea. Spre sfîrşitul acestui an, procesul de răcire a vremii va determina pe 31 decembrie trecerea la un regim termic apropiat de cel normal, media regională a temperaturii maxime fiind de 1...2 grade, iar a temperaturii minime, în jurul a -5 grade. Pe parcursul primelor 2...3 zile ale anului 2018 se estimează creşteri de 2...3 grade ale acestor medii, iar în perioada 4-7 ianuarie maximele diurne vor atinge, în medie, 3...4 grade, iar minimele nocturne, -4...-3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi mai ridicată în intervalul 28-30 decembrie când vor predomina lapoviţa şi ninsoarea, iar izolat vor fi condiţii de polei. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariţia precipitaţiilor slabe, predominant sub formă de ninsoare.

În Banat, până pe 28 decembrie va fi o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu valori termice medii de 11...13 grade, ziua şi 0...5 grade, noaptea. Ulterior, procesul de răcire a vremii va determina trecerea la un regim termic apropiat de cel normal pe 30 şi 31 decembrie, când media regională a temperaturii maxime va fi de 3...4 grade, iar cea a temperaturii minime, circa -2 grade. Pe parcursul primelor 2...3 zile ale anului 2018 se estimează creşteri de 2...3 grade ale acestor medii, iar în perioada 4 -7 ianuarie sunt estimate medii ale maximele diurne de 4...6 grade, iar ale minimelor nocturne de -2...-1 grad. În intervalul 28-30 decembrie vor fi precipitaţii locale, în general slabe, iniţal ploi, apoi lapoviţe şi ninsori, fiind posibilă pe arii restrînse formarea de polei. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariţia precipitaţiilor slabe, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În Maramureș, în primele patru zile ale primei săptămâni, vremea se va încălzi astfel încât mediile maximelor vor creşte de la 6 la 11 grade, iar cele ale minimelor vor oscila între -1 şi 3 grade. Între 29 şi 31 decembrie, pe fondul răcirii vremii, mediile diurne vor coborî până la 2 grade, iar cele nocturne, spre -5 grade. Va urma o creştere uşoară a temperaturilor maxime până în data de 2 ianuarie, apoi acestea se vor situa, în medie, între 2 şi 4 grade. Mediile minimelor vor creşte de la -5 la -2 gade în zilele de 3 şi 4 ianuarie şi apoi vor fi în scădere până la -4 grade, la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare între 28 şi 30 decembrie. În ultima săptămână doar trecător, în unele zile, pot fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare.

În Moldova, în primele patru zile ale intervalului, vremea va fi caldă cu mediile maximelor diurne în jurul valorii de 9 grade, apoi se va răci în 30 şi 31 decembrie până la o medie de 3...4 grade. În a doua săptămână de prognoză, mediile diurne vor oscila între 5 şi 3 grade. Valorile medii nocturne, în prima parte a săptămânii se vor situa între -1 şi 0 grade, iar în data de 29 decembrie acestea vor creşte până la 4 grade, urmând o scădere până la -3 grade, la 1 ianuarie. În a doua săptămână mediile nocturne vor varia între -3 şi 1 grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ scăzută pe tot parcursul perioadei de prognoză, exceptând intervalul 29-30 decembrie, când vor fi posibile precipitaţii predominat sub formă de ploaie.

În Dobrogea, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal în primele cinci zile ale acestei săptămâni, când temperaturile medii maxime vor fi de 11...13 grade, iar cele minime vor atinge, la sfârşitul acestui interval, 8...9 grade. În zilele de 30 şi 31 decembrie, deşi procesul de răcire al vremii se va resimţi şi în această regiune, temperaturile medii diurne şi nocturne vor avea valori uşor mai ridicate decât în mod normal, menţinându-se pozitive. Primele şapte zile ale lunii ianuarie vor fi caracterizate în continuare de temperaturi medii ce depăşesc normele climatologice şi anume 4...7 grade, ziua şi -1..1 grad, noaptea. Nu se vor semnala precipitaţii în intervalul 25-27 decembrie, dar probabilitatea de apariţie a acestora va creşte în intervalul 28 decembrie - 31 ianuarie, cu cele mai mari şanse de producere în zilele de 29 şi 30 decembrie, când vor fi mai ales ploi. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie, local vor fi posibile precipiaţii slabe, mixte.

În Muntenia, perioada 25-29 decembrie se va caracteriza printr-o vreme deosebit de caldă pentru utima decadă a lunii decembrie mai ales în cursul zilelor, când temperaturile maxime vor fi, în medie, de 10...13 grade. În intervalul 30 decembrie – 1 ianuarie, vremea se va răci, însă temperaturile medii diurne şi nocturne vor continua să fie uşor mai ridicate decât în mod normal fiind pozitive, ziua şi uşor negative, noaptea. Din punct de vedere al precipitaţiilor se estimează o probabilitate redusă de apariţie în intervalul 25...27 decembrie, dar aceasta va creşte treptat în perioada 28...31 decembrie, cu precădere în zilele de 29 şi 30 decembrie când vor fi predominant sub formă de ploaie. În prima săptămână a lunii ianuarie 2018, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe, mixte, va fi mai ridicată spre finalul acesteia.

În Oltenia, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în intervalul 25...28 decembrie mai ales în cursul zilelor, cu temperaturi medii diurne în jur de 10 grade. În intervalul 30 decembrie – 1 ianuarie, vremea se va răci, însă temperaturile medii diurne vor continua să fie uşor mai ridicate decât în mod normal fiind pozitive. Mediile termice din timpul nopţii, vor fi în general apropiate de cele normale, dar uşor negative şi posibil mai coborâte în perioada 31 decembrie - 2 ianuarie, până spre -4 grade. Din punct de vedere al precipitaţiilor posibilitatea de apariţie va fi foarte redusă în intervalul 25...27 decembrie, dar va creşte treptat în perioada 28...31 decembrie, îndeosebi în zilele de 29 şi 30 decembrie când vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, în general slabe cantitativ. În săptămâna 1-7 ianuarie, probabilitatea pentru precipitaţii slabe cantitativ, mixte, va fi mai ridicată către finalul acesteia.

La munte, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal în intervalul 25...28 decembrie, urmând a se răci treptat începînd cu 29 decembrie. În aceste condiţii, între 30 decembrie şi 2 ianuarie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele climatologic normale, mai ales în cursul nopţilor, când la altitudinile mai mari pot fi condiţii de ger (sub -10 grade). Pentru intervalul 2-7 ianuarie se preconizează temperaturi medii uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade a anului, în jurul a 0 grade, ziua şi -8....-4 grade, noaptea. Cele mai ridicate şanse de apariţie a precipitaţiilor, predominant sub formă de ninsoare vor fi în intervalul 28-31 decembrie. În timpul celei de-a doua săptămâni (1-7 ianuarie) probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în general redusă, dar la nivel local se pot semnala, trecător, ninsori slabe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
nu mai cred ,,,,
....acu 2 luni meteorologii vorbeau despre un decembrie exagerat de rece şi cu zăpezi,dar poate că au vorbit despre alt decembrie;))))
Postat 26 Decembrie 2017, 17:57 de crisan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON