URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2018, 22:32

Hop şi Miluţ! Emilian Pavel i-a spus lui Timmermans să-şi ia protocoale secrete la el în ţară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European (PE), care a avut loc luni seară la Strasbourg, parlamentari ai puterii de la Bucureşti au avut o dezbatere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a lansat critici dure privind situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei.

Europarlamentarul PSD Emilian Pavel a vorbit în Comisia LIBE din Parlamentul European despre protocoalele secrete, în tonul “variantei oficiale” a partidului său, conform cărora aceste documente demonstrează controlul justiţiei de către serviciile de informaţii.

”Dacă le apreciați (protocoalele) dvs sau alți colegi din sală, vă rog să implementați la dvs în țară , să lăsați serviciile secrete să monitorizeze procesele, să stabilească ce probe sunt bune și nu sunt bune, ce probe sunt relevante și nerelevante și la ce probe trebuie să aibă acces apărătorul acuzatului. Nu cred că e cazul”.

Referitor la MCV, bihoreanul a spus că trebuie să dispară, dacă nu e eficient, iar dacă e eficient, să fie aplicat tuturor statelor membre: ”Haideți să vedem dacă nu cumva găsim - așa cum spun rapoarte ale OECD și Transparency International - corupție în celelalte state membre și dacă nu cumva mita vine din statele membre vechi înspre cele noi”.

Renate Weber (ALDE) a abordat și ea tema serviciilor de informații și a protocoalelor secrete, punând două întrebări: “Din 2009, conform ICCJ, din 30.000 de cereri de interceptări adresate instanțelor, doar trei au fost respinse. Mai există țări în UE cu o asemenea situație? Dacă dvs ați fi sub supraveghere vreme de 8 ani, fără să fiți notificat?”.

Gabriela Zoană (PSD) a venit cu cifre false, susținând că ”6 milioane de români, adică o treime din populația cu drept de vot, au fost interceptați, înregistrați, filați de serviciile secrete, unii dintre ei în dormitor, în baie… și chiar în cămară”. ”Urmașa” Vioricăi Dăncilă în PE a mai susținut că 2.193 de judecători și peste 1.127 de procurori, adică aproape 60% din magistrați români, au deschise dosare penale.

Destul de deranjat de atacurile eurodeputaților români din PSD și ALDE, prim-vicepreședintele Comisiei i-a pus la punct. ”Să vă spun mai întâi ce nu funcționează cu mine, dar se întâmplă de fiecare dată. De fiecare data când sunt critici din partea Comisiei referitor la anumite legi, cei care apără ce se întâmplă se ascund în spatele poporului lor, spunând  «dacă criticați legea îmi criticați țara, îmi criticați națiunea». Nu, criticăm propuneri de modificări legislative foarte concrete, despre care noi credem că ar fi un pas înapoi față de situația actuală în lupta anticorupție și în lupta pentru consolidarea justiției. Pur și simplu nu funcționează cu mine…nu faceți asta, e un semn de slăbiciune, înseamnă că nu aveți alte argumente să combateți criticile noastre. Vă ascundeți în spatele națiunii”, a spus Timmermans, adăugând că a văzut acest comportament la premierul Viorica Dăncilă, precum și în Comisia LIBE.

”Un alt lucru care nu funcționează: să dai vina pe alții, să spui că și alții fac asta. Da, dar acum vorbim despre România, despre lucruri specifice din România”, a mai spus oficialul CE. ”Chiar nu-mi dau seama cum poți folosite aceste protocoale, care, într-adevăr, trebui anchetate, făcute publice, ca o scuză pentru a justifica schimbări în legislație care ar limita lupta împotriva corupției?”, a mai spus Timmermans, care a tras concluzii aspre cu privire la evoluţia României.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Prostul
nu-i prost destul daca nu e si fudul!
Postat 03 Octombrie 2018, 11:55 de nealiniat
Miluțu ... astăzi ai ocazia sa te faci erou !?!
Nu trebuie decât să-i spui lui Frans de cei 900.000.000 Euro spălați de ING Bank la el acasă, în NL !?! Iar în preambul ai mai putea să îi amintești de spălările anterioare și altele chiar în curs ... 1.000.000.000 de către EADS în România, 1.000.000.000 de către Banca pentru Agricultură din Danemarca, peste 25.000.000.000 de către grupul VW pe tot mapamondul, etc, etc ... adică cele care au reconfigurat topul corupției din EU, în care Olanda a reușit să iasă din prima strigare !?!
Postat 03 Octombrie 2018, 10:20 de CrisDumi
Expert in MITA?
Sunt curios daca stimabilul domn din imagine vorbeste din propria experienta despre MITA provenita din statele vest europene. Putea sa-l intrebe pe Timmermans in mod direct: Vreti protocoale? Vreti sa se afle despre mita pe care o primim de la voi? Normal ca Timmermans a fost socat...
Postat 03 Octombrie 2018, 09:33 de Petcu
Hop si Tom degetel...penibil
Scarnavia asta mica, spalata cu eau de Teleorman pe interiorul cutiei craniene, a pierdut o ocazie buna sa arate un minim de verticalitate...
Postat 03 Octombrie 2018, 07:13 de Un_oarecare
Prostia la nivel de arta
Naiva, as completa. Pai astia is atata de spati pe creier incat chiar toti sunt prosti numai ei destepti. Romania e modelul dupa care sa se ia restul UE, modelul nord corean (deja departe si de aia). Romanii sunt monitorizati si ascultati? Pai bai jigodiilor, cand mergeti in concedii in "hamerica" nu va deranjaza asta, nu? Sau nu stiai ca americanii zboara drone cu IMSI catchers 24/7 pe teritoriul lor? Drone, nu drona. Norad e responsabil. La noi deranjeaza asta ca nu poate liviut discuta la telefon in timp ce isi pune irinuca la culcare, nu? Ziceti-i sa stea linistit, tehnica la noi orocum e veche si oricum e corupt pana și inregistratorul. Iar milut ala e un * cu ochi, e atat de nimeni ca eu stau sa caut ceva despre el...si pana si google ma intreaba "wtf?". Nu e peiorativ, ma intreaba "well, that's fabulous?" Adica fabulează... Vorba albanezului. Imi pare rau de poporu asta care chiar credea candva ca se poate. Nu se poate. Spor la imigrat pana mai aveti posibilitatea fara viza la civilizatie. Sincer, cine are cap sa nu piarda vremea. Iar cine nu are cap, sa ramana sa voteze pesedeu 4ever. Hashtag roexit scrie pe voi.
Postat 03 Octombrie 2018, 00:35 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON