URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Octombrie 2017, 11:43

Atacatorul din Las Vegas era milionar în dolari. Între victimele sale e şi un român (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atacatorul din Las Vegas, Stephen Paddock, era milionar în dolari, arată presa americană. Avea mai multe maşini, inclusiv avion personal şi locuia într-o casă de 400.000 de milioane de dolari. Între timp, numărul oamenilor pe care i-a ucis a urcat la 59. Alţi peste 500 de oameni au fost răniţi, între ei fiind şi un  tânăr român.

Arsenal

Potrivit Digi24, care a preluat informaţiile făcute publice de CNN, în urma percheziţiilor făcute de anchetatori după masacru, poliţiştii au descoperit că individul avea un adevărat arsenal în camera sa de hotel, dar şi în propria locuinţă. La Mandalay Bay, poliţiştii au descoperit 23 arme de foc, iar acasă, mai erau încă 19 puşti şi mitraliere.

Stephen Paddock avea 64 de ani şi locuia într-o comunitate de bătrâni din orăşelul Mesquite, situat la nord-est de Las Vegas. Bărbatul locuia alături de partenera sa, Marilou Danley, care nu ar fi avut nicio implicare în masacrul din Las Vegas, spun poliţiştii. Paddock cumpărase legal armele găsite de anchetatori dintr-un magazin din nordul Las Vegasului, în primăvara acestui an. Bărbatul îndeplinise toate condiţiile cerute de lege pentru a deţine arme de foc. Cu toate acestea, un anchetator al FBI-ului a dezvăluit că, după analizarea clipurilor video din timpul împuşcăturilor, există suspiciuni că Paddock ar fi modificat armele, astfel încât să poată trage cât mai multe gloanţe.

Bărbatul a deschis focul asupra unei mulţimi de aproximativ 20.000 de oameni de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay, de pe faimoasa Las Vegas Strip. În zonă avea loc un festival de muzică country. Înainte ca poliţia să ajungă în camera de hotel de unde a avut loc atacul, bărbatul s-a sinucis.

Român rănit
Între timp, numărul victimelor creşte, ajungând, marţi dimineaţă, la 59 de morţi şi peste  500 de răniţi. Între cei din urmă se află şi un tânăr român în vârstă de 24 de ani. Acesta a fost operat, iar medicii au fost nevoiţi să îi scoată un plămân, după ce glonţul i-a străpuns plămânul stâng, dar i-a afectat şi plămânul drept.

"Încercarea de a-l deconecta de la aparatele care îl ajută să respire nu a fost tocmai promiţătoare şi va trebui să rămână conectat până mâine", a spus mama tânărului, citată de News.ro.

Ea le-a mai spus jurnaliştilor că fiul său a început să plângă şi a putut forma o inimă cu mâinile atunci când i-a arătat postările. "Sprijinul şi rugăciunile voastre înseamnă enorm pentru mine şi pentru el. Vă mulţumesc foarte mult", încheie femeia.

În timpul operaţiei, femeia le-a cerut prietenilor ei virtuali să se roage pentru sănătatea fiului ei. "Nu postez lucruri personale pe Facebook, dar chiar am nevoie de ajutor. Vă rog să vă rugaţi pentru fiul meu care a fost împuşcat în timpul atacului din Las Vegas. Chiar în aceste momente se află într-o stare critică în sala de operaţii şi ar aprecia toate rugăciunile voastre", era mesajul femeii, însoţit de o fotografie cu fiul său pe patul de spital, intubat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
E mult mai mult de atît
@Florin64: ai dreptate în privința riscurilor la care ești expus prin alte părți, dar premiza este incompletă. Nu faptul că cetățenii au dreptul să dețină arme duce la masacre și la crimă - din contră, o armă aflată în mîinile unui cetățean iubitor de pace dar cu capul pe umeri, salvează vieți și previne crime zilnic, în SUA de exemplu. Masacrele astea au început prin anii '60. Înainte, copiii americani mergeau cu puștile pe spate odată/săpt. la trageri, în cadrul orelor de școală și nu se întâmpla absolut nimic de genul. Era un fel de PTAP, ții minte ce a fost aia, dacă ești din 64. Nu ne-a omorât nici pe noi armata, ba chiar ne-a făcut oameni. Ei, ce s-a schimbat prin anii 60 în America? O mulțime de oameni au fost convinși cumva că au nevoie de îngrijirile unei tagme medicale nu demult recunoscută ca atare, numită psihiatrie. Prin 1920, tagma respectivă nici nu era recunoscută de către medicii adevărați. Odată cu "îngrijirea psihiatrică", au fost prescrise și niște periculoase substanțe psihotrope, care în vreme ce oarecum controlau nște simptome, de fapt agravau problema. Acum s-a ajuns ca 2 din 5 baieți din SUA, să ia Ritalină (cocaină pentru copii), cu efecte dezastruoase. Cînd o iau, sunt niște vegetale. Cînd iau prea multă, devin incontrolabili, precum un cocainoman. Cînd renunță la ea, încep gîndurile negre de omucidere/sinucidere. Practic mai toți cei care au comis masacre cu arme de foc în SUA și nu numai (Anders Breyvik - Norvegia), se aflau sub tratament psihiatric înainte de a li se declanșa accesul de nebunie. Ăsta e factorul comun care îi leagă pe toți acesti criminali - au făcut-o într-un impuls pe care nu l-au putut controla datorită faptului că creierele lor erau practic prăjite de substanțele psihotrope administrate de către "medicii psihiatri". Mai sunt și alte aspecte, dar deocamdată e suficient să ne gândim la cele expuse mai sus. Mulțumesc.
Postat 03 Octombrie 2017, 14:28 de Oarecine
....mda
......asta se intampla cand dai nas si drepturi fara numar. Intr-o comunitate trebuie sa traiesti dupa reguli stricte. Daca in acel hotel a putut sa intre cu un intreg arsenal, lasand la o parte faptul ca a cumparat arme de parca a luat turta dulce, asta e America. Mergeti in America, distrati-va dar sa stiti ca puteti fi impuscati pe strada. Acest lucru se poate intampla de fapt peste tot, unde autoritatile sunt depasite si, acest lucru se vede, in Franta Germania, la noi nu mai vorbim, macar la noi fug cu cutitul dupa tine. Pacat de cei morti, fara nici o vina. DUMNEZEU sa-i odihneasca in pace si pe cei in suferinta sa-i vindece.
Postat 03 Octombrie 2017, 13:07 de FLORIN64
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON